icon

Kde na Slovensku môže byť otec pri sekcii?

luciaa86
9. dec 2010

chcela by som sa spytat kde na slovensku moze byt otec pri porode ked budem rodit sekciou lebo viem ze unas v NR to nedovolia?

strapco13
9. dec 2010

@luciaa86 napr v GA ..ale za poplatok..ale ten si nepamatam ale v prepocte kolo 500Sk ..ale to pri prirodzenom porode
pri sekcii pochybujem, ze niekde dovolia..to uz je operacia

buffinko
9. dec 2010

@strapco13 - aj pri sekcii? 😕

buffinko
9. dec 2010

ach už sa zmenil príspevok 🙂 a ja že ako dobre, že keby náhodu raz budem rodiť sekciou, tak môže byť manža pri tom 😀 (som z GA..)

strapco13
9. dec 2010

@buffinko hej opravila som to..nejak som az po odoslani zachytila to slovo sekcia 😅
ale ked som bola v ruzinove na stazach, tak tam mohol otecko na salu po vybrati deticiek...lebo si pamatam, ze mamu zasivali a zatial si kukala fotecky baba, co ocko pofotil

buffinko
9. dec 2010

@strapco13 no škoda 😀 zaujímavé, že tam toho otecka pustili, ešte som nepočula, že by v Sr niekoho pustili k sekcii. uvidíme, či sem niekto pridá takúto skúsenosť....

strapco13
9. dec 2010

@buffinko mozno to bol nejaky ich kolega..to neviem, len viem, ze tam bol

buffinko
9. dec 2010

@strapco13 - alebo boli benevolentnejší lekári...vlastne, prečo u nás nepustia? veď ten otecko sa nemotá priamo nad bruchom, žeby ubral na sterilite prostredia, oblečko mu dajú, rúško tiež (nie som zdravotník, poučte ma...)

strapco13
9. dec 2010

@buffinko vacsinou preto, ze sala je mala a dalsia osoba tam fyzicky prekaza, treba na nu davat pozor /ci neodpadne a tak/, a niekedy na to nie je cas..ono sekcia, musi ist hlavnekym dieta nie je vonku rychlo a bez nejakych cumilov..ale potom by uz ocko mohol ist
ale podla mna je lepsie pre mamu ak bude ocko v tej chvili s dietatkom..moj nazor
ale inak ako nejaky dovod ako sterilita a tak nie je opodstatneny

kaja73
9. dec 2010

Moj bol pri mne,ale je doktor.Neviem,či by ho inak pustili.Bol tak mimo,že aj fotit zabudol,musel mu to pripomenut kolega. 😝

buffinko
9. dec 2010

@strapco13 ach tak, veľkosť sály by ma vôbec nenapadla 😅 a je fakt, že na stráženie otecka by bolo treba ďalšiu osobu. i keď mne sa páči systém v zahraničí, že pri rôznych vyšetreniach a úkonoch môže mať paciet sprievod - hlavne ako psychickú podporu... u nás sa na to, čo akurát prežíva pacient nejak nemyslí, no a občas mu ani "trefné" a "citlivé" poznámky niktorých lekárov nepridajú (vlastná nedávna skúsenosť...) ale to už mimo tému, pardon.

strapco13
9. dec 2010

@buffinko no lekarsky humor je beznej populacii prinajlepsom nepochopitelny 😅 , v tom horsom pripade zvrateny
ale nie je mysleny zle..len problem je v tom, ze lekari / a zdravotniciú akosi zabudli, ze tomu ich humoru okrem nich malokto rozmie 😅 ..casto je to povedane na odreagovane pacienta, ked je ten v strese...kazdy zdravotnik sa pousmeje..a vysledok..pacientovi to nepomoze 😅
ale je mi jasne, ze niekedy je to prehnane ☹

kamoska mala partnera pri porode..normalnom..vysledok..musel sa ist nadychat cerstveho vzduchu, cestou na seba zhodil skrinu a kedze bol v bezvedomi, skoncil na pozorovani zo zasitou hlavou 😅 kamoska mala stres este vacsi, ze co je s nim..ale nakoniec sa zistilo, ze pricinou bezvedomia nebol pad..ale jeho zazitok na sale..cize omdlel skor ako na neho padla skrina a otras mozgu nemal
no a predstavte si, ze by prevratil stolik so sterilnymi nastrojmi pri cisarskom...kym nachystaju novy..dieta pritom musi rychlo von..to je riziko ..takze ked, tak az po vybrati dietatka..tam uz potom cas nehra az taku rolu /pokial teda nie su komplikacie/

rosienka
9. dec 2010

ja som rodila sekciou v zahranici a mm bol pri tom. a to slo vsetko velmi rychlo, behom hodiny od rozhodnutia, ze idem rodit sekciou som bola uz aj na sale s prezlecenym mm. bol pri hlave a za plentu ako ja tiez nevidel. nikomu neprekazal i ked tam bolo kopec personalu...kde je vôla, je aj cesta. ked malicku vybrali siel tiez do vedlajsej miestnosti, kde vyberali vodu z plucok a pomerali. asi za 10 minut mi ju priniesli ukazat. mm nas pofotil a potom siel v nou a s PA do dalsej susednej miestnosti, kam som po hodine zasivania prisla aj ja a bol s malickou. cize ziaden problem manzela pri sekcii, ale na to si musi SK asi este len zvyknut. je potreba si to ziadat, inak sa vela nezmeni

luciaa86
autor
10. dec 2010

ja budem pravdepodobne rodit zasa sekciou a mne by to pomohlo keby bol manzel primne aj pri tej sekcii keby som rodila samozrejme spinalkou keby ma celkovo uspali asi by mi to bolo nanic 😀 ale ani unas v NR to nedovolia

strapco13
10. dec 2010

@rosienka a aka velka sala je v zahranici?..ako vazne teraz, este som nebola v zahranicnej nemocke..len cez telku vidim, ze saly maju obrovske..nielen co sa tyka porodnic

rosienka
10. dec 2010

@strapco13 tazko presne odhadnut, ale nebola to obrovska sala, skôr dost komorna, zhruba 30-35m2. skôr ta normalna pôrodna sala, kde som mala pôvodne rodit - mam ju v albume- bola ovela väcsia 🙂

feb13
10. dec 2010

Dalsi problem je, ze ludia - nezdravotnici nevedia ako sa pohybovat na sale. Ja by som tam cudzieho asi nepustila, pretoze su ludia ktorym zbytocne vysvetlujes aby sa nicoho nedotykali atd. niektori su proste nedisciplinovani a aj tak vsetko pokukaju a pochytaju. A to ten lekar nevie na prvy pohlad urcit ci ten otecko bude posluchat alebo nie. Niekedy to byva problem dokonca aj so studentmi, pocula som pripad ked lekarovi pri operacii vypadla lyzicka z ruky a nejaky ochotny medik ktory strasne chcel pomahat to zdvihol zo zeme a polozil naspat na sterilny stolik... tak boli vsetci zufali lebo museli celi stolik zlikvidovat a pripravit novy.
Okrem toho z hygienickych dovodov je spravne aby pri operacii bol co najmensi pocet ludi.
Pocula som ale pripad, a myslim ze to bolo v BA ale neviem v ktorej nemocnici, kde otecko sa pozeral na sekciu cez sklo z vedlajsej miestnosti.