Kedy sa plánuje cisársky rez?
Presne na 38 týždeň ?
@tosomja a podľa čoho sa to teda plánuje ? Veď mne gyndos povedal že budem mať skôr nie na termín som myslela že týždeň pred klasickým termínom ?
Mne povedal gynekolog, ze sa planuje 7-10 dni pred TP. Napokon mi ale naplanovali 5 dni pred TP, lebo mali plny operacny program
Mne zase povedal, že z akého dôvodu robiť cisársky skôr, keď bábätku je v brušku dobre. Plánuje sa na deň, ale nie na týždne.
@mimi3008 bože dúfam aj ja tak počítam už to chcem mať čím skôr 😁😁
Mne dali na výber nech si vyberiem dátum narodenia v rozmedzí týždňa. A bolo to 10 dní pre termínom. U mňa bolo riziko, ze ak by som začala prirodzene rodiť tak by to musel byť akútny cisársky nakoľko malý bol cely čas ritkou dole otočený a mne sa vôbec neuvolnovala panva takže by sa nezmestil.
ja som obidva mala na konci 39tt
@jarmila2010 a doktor ti nedal na výber že kedy ? Či ti rovno povedal že na konci 39 TT ?
Mne naplanovali tyzden pred terminom, ale druhy syn sa pytal skor, tak radsej urobili aj skor cisarak
syna som rodila v zahranici a tak mi proste oznamili termin...isiel koncom panvovym a uz som mala aj problem s tlakom...rovnako potom dceru ...akurat som si posunula termin o 1den kvoli datumu.....ale tiez,uz bol problem s tlakom a ja som mala aj vyssi vek pri oboch...36 a 39r
Termin porodu som mala 14.4, sekciu mi spravili 3.4
Prvú sekciu som mala akútnu, ďalšie dve sme už plánovali na rizikovej poradni, obe 38+0 , ale aj tak sa detičky narodili skôr takže to nakoniec boli akútne sekcie 🤷.
Mne naplánovali 4 dni pred termínom
Mne naplánovali presne 38+0 nechceli riskovať. Záleží aj na dôvode cisárskeho rezu a ako sa cíti mama a dieťa.
@krevet86 ja mám skrz psychickú diagnózu nemám rizikové tehotenstvo takže som zvedavá že ako mne naplánujú
Uvidíš ako bude,u mňa to bolo komplikovanejšie ale oficiálne tokofóbia. Skrz anamnézu primár schválil cisársky rez na najbližší možný termín.
Mne ho naplánovali na 39+3. Syn sa rozhodol opustiť brloh 39+0 tak so mnou utekali na sál
v oboch tehotenstvach mi naplánovali presne týždeň pred TP. V oboch prípadoch som ale nevydržala 😀
u mňa obe sekcie plánované, termín určil pôrodník po usg
- prvá presne na termín (teda 40tt)
- druhá necelý týždeň pred (39+1)

Nie, prvý som mala v 41tt, druhý v 40 a tretí v 39tt