icon

Koho si zavolať k pôrodu, keď sú blízki zaneprázdnení?

29. jún 2024

Ahojte. Muž bude pravdepodobne odcestovaný, dcéra bude u rodičov.. koho si mozem vziať k porodu ? Co som chcela dulu, tak tá momentálne k pôrodom nechodí, samu ju to čaká.. čo mám kamošku, tá nemá na to žalúdok. Neviete, či bývajú v lete študenti v nemocnicach na zaučovaní? Mohla by som si niekoho z nich vybrať ? Bol by to plus pre neho, že sa to naučí, samozrjeme, že by to musela byt žena. DIKY.

Strana
z2
hederamonstera
29. jún 2024

Naco si tam chces zobrat niekoho uplne cudzieho (studenta?!?)

walentina7
Odpoveď bola odstránená
doriiis
29. jún 2024

A to tam musíš niekoho mať? Ja som pri prvom pôrode mala muža a pri druhom som povedala,že nech radšej ostane so starším doma.Lebo som mohla byť kľudná,že je o neho postarané a nemusela som si robiť starosti aj s tým

sisa_s
29. jún 2024

Plus pre studenta, ze sa to nauci? co ocakavas vlastne? Niekoho, kto ta bude drzat za ruku, ci niekoho, kto bude pozerat na predierajucu sa hlavicku? 😀

veklipo
29. jún 2024

Ja som mala profesionálnu dulu.
Pri oboch deťoch. Bolo to super, pripravila ma na pôrod, bola tam celý čas som mnou, pomáhala mi a po narodení ešte prišla pozrieť domov, ako nám to ide.
Vrelo odporúčam. V zahraničí ženy nerodia v nemocnici ale v “ženských klinikách” s dulami. Lekár je tam len ak je problem.
Drž sa!

pribinak
29. jún 2024

Chcela by som len môjho muža. Nechcela by som tam cudzích ľudí, nevidím v tom zmysel

Muž si nemôže preložiť program?

really8
29. jún 2024

@sisa_s no mozno by si bola prekvapena. Ked som rodila druhy raz prisla studentka ci moze byt pri porode (mala som aj manzela) suhlasila som, robila mi masaze, pomahala mi pri kontakciach, ukazovala dychove cvicenia. Ja ju mozem len pochvalit.

sissy27
29. jún 2024

Neboj sa, bude tam personal. Partner ci kamaratka chodia ako psychicka podpora, tu od ziadneho studenta mediciny na zavolanie necakaj.
Ja som mala len klasicky sestricku co mala sluzbu a bola uzasna, aj profesionalne, aj ludsky. Nikoho ineho by som tam ani nechcela, mozno kamosku, ale chlapa urcite nie.

beronsche
29. jún 2024

@walentina7 dnešné ženy? Neuveríš, ale zeny vždy rodili v prítomnosti iných žien.
A že ty si nikoho nechcela pri sebe, je úplne v poriadku. Ale tvoj prístup nie je jediný správny!
Čiže to, že iná žena tam chce niekoho mať, je úplne v poriadku tiež, vôbec to neznamená, že je nesamostatna a rozmaznana!
Ty si odrodila a hotovo. Super. A čo presne má autorka s touto informáciou urobiť?

sisa_s
29. jún 2024

@really8 lenze to bola iniciativa studentky, nie rodicky, ktora si niekoho z chodby zavola "pod k mojmu porodu, muz je odcestovany" 😀

really8
29. jún 2024

@sisa_s to ano. Ale pointa je rovnaka. Sprijemnila mi porod.

beronsche
29. jún 2024

Ak naozaj nik blizky nemôže, skús nájsť inu dulu... Ale neviem, koľko máš pred pôrodom, aby si to vôbec stihla...
Držím palce.
A blbé reči žien, ktoré zrejme nevedia, čo je empatia a nevedia pochopiť, že iné ženy, majú iné preferencie a potreby, tie si nevšímaj..

Ešte mi napadlo, riešením je aj dôkladne si vybrať pôrodnicu. Nie v každej je personál ústretový...

diewcatqoo
29. jún 2024

A musis tam nutne niekoho mat? Ja som aktualne v 40. tyzdni, takze cakam kazdou chvilou, ci uz a nikto tam so mnou nebude. Manzel bude musiet byt so starsim dietatom a nikto iny pre mna do uvahy nepripada. Neboj, uplne sama tam nebudes, ved budes v nemocnici, budu tam lekari, sestricky, mozno aj nejaki studenti a samu po celucicky cas ta tam urcite nenechaju predsa.

bambieblue
29. jún 2024

🤣🤣 Som sa dobre zasmiala toto je top téma😂 To si robíš srandu? Dcéru,kamošku alebo nejakého študenta? Vraj plus pre neho 😅 áno plus pre neho ako mať traumu na celý život. Každá žena si ide porodiť svoje dieťa sama max s partnerom ale tebe je jedno aj hocikoho kdo by kráčal po ulici by si vzala k pôrodu.
To potrebuješ gardé? Zaujíma ma len jedna vec ci aj pri sexe si potrebovala niekoho kamošku ci študenta 🤣🤣

svetlonos
29. jún 2024

@walentina7
zial nie vzdy natrafis na ľudskosť personálu. Oni tiez anonymné povedia, ze sa mnohokrat chovajú k rodinnej zene lepšie, ak má doprovod.
Deje sa to v mnohých krajinách, nie len na SK.

beronsche
29. jún 2024

@diewcatqoo tak asi niekoho so sebou chce, keď rozmýšľa, kto by mohol ísť..
Nerozumiem tým prispevkom, že je to ok, aj keď tam bude sama... Veď to hádam vie.. lenže ona to chce inak..

@bambieblue pôrod trauma pre sprevádzajúcu osobu na celý život? To hádam nemyslíš vážne.... 🤦
Nie, nejde kazda žena rodiť sama, ani max.s partnerom.
Ja autorku plne chápem, riešila som niečo podobné.
Tu fakt nie je výsmech na mieste...

kratucka
29. jún 2024

@walentina7 presne tomuto ani ja nerozumiem ked uz ma jedno dieta tak hadam to druhe zvladne naco tam niekoho tahat.

tramtada31
29. jún 2024

@walentina7 to nie je o nesamostatnosti, ale pre manzela bolo narodenie jeho deti naozaj životným zážitkom. Počas druhého porodu bol covid, mohol prist až na samotný porod, ale rozbehol sa nejako nečakane, keďže som sa vôbec neotvárala a zrazu to slo extrémne rýchlo. Práveže som mala prekrizene nohy, aby mi dieťa z lona doslova nevyletelo a porod stihol. A nie preto, že by som to sama nezvladla, ale preto, že som ho o tento zazitok nechcela pripravit a aj keď to znie neuveritelne, pre neho to bol vacsi emočný zazitok ako pre mna. A dôležité to bolo aj pre vytvorenie jeho puta k detom a rovnako aj na posilnenie môjho postavenia, kedy mi po čase ďakoval, že som mu tie deti porodila a dala mu zmysel zivota.

pribinak
29. jún 2024

@bambieblue trochu dramatizujes, že? Pôrod ako trauma? Prosím tá, ženy celé milióny rokov pomáhali pri pôrode iným ženám
Je to zázrak života a nie trauma

A áno, niektoré ženy potrebuju pre svoju pohodu psychickú podporu
Mala som muža, netlačil miesto mna, ani nerozdychval kontrakcie, ani pot mu dole celom netiiekol… proste nerodil miesto mna, ale bol mi oporou a pomáhal s čím sa dalo

Baby, čo ste sa do autorky tak pustili, veď keď vy ste nikoho nemali, alebo nikoho nechcete, však ok
Je to vaše rozhodnutie

Ona ale chce, tak to rešpektujeme

domka222
29. jún 2024

Vybav si tak ako som mala ja,keď chceš divákov. Ležala som na pôrodnej sále s rozkročenými nohami do elektrických dverí a stále niekto chodil okolo 😀 a popravde, bola som pri oboch pôrodoch rada,keď ich čo najviac z pôrodnej sály vypadlo preč

pribinak
29. jún 2024

@walentina7 ženy vždy mali niekoho pri sebe, už v staroveku sú zname “babice” ktoré pomáhali iným ženám pri pôrode

kiki68
29. jún 2024

Ja by som vzala niekoho z rodiny potom. Napr sesternica, Mama,teta. Lebo tych aj pustia bez problemov. U mna bola zaloha moj najlepsi kamos. A ano, v takej situacii je clovek rad, ze tam niekto je. Lebo inak to moze trvat aj pol hodinu, nez si niekto tu zenu vsimne. Aspon tak to pripadalo mne, nechali mi tam nejaku praktikantku cely cas potom, lebo museli. Ale to uz po pol hodke prisiel aj moj muz. Takze to bolo lepsie.Ja som mala velky strach v istej faze, neustale zvracala, kontrakcie bez pauzy. O nejakom hopsani na lopte a podobne som mohla snivat. Ja som sa bez pomoci dvoch ludi nedokazala pohnut. Tlak cez 150 uz pred porodom. Stale na kysliku. Tak lahko sa rozprava zenam, co rodili tak normalne a nic extra sa s nimi nedialo mimo poslednych 30 minut. Bolo to pekne, ale aj velmi brutalne. Ziadna sprcha ani toaleta tam na salach nebola, iba nejaka misa, ale to sme riesili Proste tym, ze dali podomna tu savu podlozku na zem. Takze sama by som tam bola bezmocna handra v tom stave .

viestta
29. jún 2024

Kludne si mozes pohladat nejaky studentku, buducu porodnu asistentku. Podla mna to vobec nie je chory napad.

januska12323
29. jún 2024

Mamu tam nechceš? Keď budeš chodiť na poradne do nemocnice povedz lekárovi či by nemal nejaký študent záujem môže sa opýtať.

beronsche
29. jún 2024

@viestta áno, budúca pôrodná asistentka je dobrá voľba, ak nik blizky nemôže..

beronsche
29. jún 2024

@pribinak presne, vždy ma nepríjemne prekvapí, aké protivne vedia byť ženy, keď príde reč na tak citlivú tému, ako je pôrod..
Vidím za tým racionalizáciu ich vlastneho nepríjemného zážitku.. ale je to smutné..

viestta
29. jún 2024

@pribinak babice boli porodne asistentky v dnesnom ponimani. V minulosti bol porod zenska zalezitost. Chlapi a deti sa vyhnali z domu a ostali tam len zeny, babica a nejaky pribuzna

pribinak
29. jún 2024

@viestta áno, ženy nikdy nerodili same

pribinak
29. jún 2024

@beronsche taka trefa do čierneho

Tlieskam Ti 👏👏👏

evkakorcek
29. jún 2024

A aká je to nemocnica? Ak je Univerzitná nemocnica, tak určite tam budú mať aj študentov. Pre istotu sa spýtaj.
Ja by som tiež chcela mať niekoho pri sebe. Aj keď cudzieho človeka. Môj prvý pôrod bol des a keby som tam nemsja partnera, tak by som sa zosypala.
Fandím ti. Dúfam, že niekoho nájdeš ☺️🏵️

Strana
z2