icon

Koho si zavolať k pôrodu, keď sú blízki zaneprázdnení?

29. jún 2024

Ahojte. Muž bude pravdepodobne odcestovaný, dcéra bude u rodičov.. koho si mozem vziať k porodu ? Co som chcela dulu, tak tá momentálne k pôrodom nechodí, samu ju to čaká.. čo mám kamošku, tá nemá na to žalúdok. Neviete, či bývajú v lete študenti v nemocnicach na zaučovaní? Mohla by som si niekoho z nich vybrať ? Bol by to plus pre neho, že sa to naučí, samozrjeme, že by to musela byt žena. DIKY.

Strana
z2
terry658
29. jún 2024

Existuje veľa dúl. Nemusíš sa fixovať na tú jednu.
Ja som tretie rodila s dulou v Čechách a bolo to najlepšie rozhodnutie aké som mohla spraviť. Tie čo tu hejtujú, že načo tam niekoho ťaháš si nevšímaj. Oni to očividne nepotrebujú. No to neznamená, že ty takú potrebu mať nesmieš.

micusa2222
29. jún 2024

@walentina7 presne..budem tam volať celú rodinu ako Hujerovci....

nicoletta98
29. jún 2024

Nechápem tie reakcie. Keby som bola študentka v danom odbore, tak určite by som chcela byt pri tom.. nech to je čokoľvek či operácia, či vyšetrenie, či čokoľvek.. ja by som bola rada za takú príležitosť, tak prečo nie

jankajanka13
29. jún 2024

Urcite vezmi studentku, urcite sa da aj dohodnut. Su to velke skusenosti pre nu na studium!❤️

majlo1234
29. jún 2024

Ja som pri prirodzenom porode napriklad chcela mamu/inu zenu, nie muza svojho😂 jeho poznam, je panikar a nie je distatocne empaticky. Sprevadzajuca osoba velmi sprijemni celu zalezitost

nekonecna_katastrofa
29. jún 2024

Ja som mala pri prvom mamu. Manžel nechcel, ja som ho nenútila. Ale pravdupovediac mi to až tak nepomohlo na pohodu ako som si myslela. Ale mala som aj skvelé pôrodné asistentky. Pri druhom pôrode som už nikoho nechcela, chcela som si tie chvíle prežiť sama bez rozptyľovania inými osobami.

hopsas
29. jún 2024

Pri pôrode bude okolo teba dosť ľudí načo ti je ešte niekto navyše?

svetlonos
29. jún 2024

Ahoj autorka,
nájdi si možno aj inú dulu. U mňa bol mm, cez kovid akurát keď už som bola na pôrodnej sále. Vyvolavacka zabrala po dvoch hodinách a veľmi rýchlo som mala kontrakcie po 2 minutach. Cez pauzu som hresila ako pohan, ze co za vola vymyslelo jedenie-pitie- natieranie pier labelom medzi kontrakciami, keďže ja som nevladala nič. Potom kazdu minutu a masaker.
Ale boli pri mne úžasné sestričky, trpezlive mile a jedna hlavná tak presvedčivá, ze ma donútila ist na wc počas tých minútových kontrakcii.
Muž bol rád za rusko, lebo to občas bola komédia 😁.
Pri druhom bol tiež par hodin, ale musel odísť pre starsieho syna. Avsak tiez som mala uzasne sestričky aj dr. Druhy porod bol za odmenu, bolesti posledných 40 minut len.
Keby viem ze tam budu taki super zdravotníci, vedela by som tam s kludom byt aj sama. Pri mne stále niekto bol za dverami, stačilo zazvonit.
Muž bol rad, ze pri pôrode bol, druhy zial koniec nebol ale nevadí.
Neries co tu čítaš od žien, ktoré rodia rady same. Aj to ok, keď chcú ale nech nerobia z tých ostatných chudera.
Otec môjho muža bol pri 4 z 6 pôrodov pri svojej žene. Ze nebol pri piatom svojmu šéfovi do dnes.

luteam
29. jún 2024

Teirericky by mohli byt studeti aj v lete a myslim, ze by ti vacsina z nich radi a ochotne pomohli. Ja ked som bola na praxi tak som rada isla vsade kde sa dalo. A mozno este skusit inu dulu alebo mozno zistit ktora PA je tam dobra a zazmluvnit si ji. Moja kamoska mala zazmluvnenu PA a velmi si to chvalila. Mala cas sa venovat len jej

autor
29. jún 2024

Normálne som udivena z niektorych domýšlajúcich komentarov .. ja nepotrebujem ziadne garde ani sa nikde prezentovat.. studenti , ktori chodia k porodom by snad nemali mat z čoho traumu, a ja ako studenka by som sa potesila ak by si ma niekto k pôrodu vybral. .. nie muz si nemoze vziat volno isiel na turnus do zharanicia, tak to celkom hlupo vyšlo, a rodicia mi budu strazit dceru takze mama je tabu ...

Zas tu nepreháňajte.. ja som nenapisala ze si hcem nejakeho studenta vziat ze len tak pridem do skoly 🤣 zamyslite sa zeny..
@walentina7 a v com je niekto rozmaznaný a nesamostatny? Teba niekto ponižoval? Ty vies preco tam chcem niekoho mat? Vies aky som mala predchadzajuci porod ? Hlupe reci si nechaj pre seba, lebo aj ty raz môžeš byt vo chvile ked si budes pri sebe niekoho želať a budeš mať strach, čo je prirodzene..
@bambieblue mozem vediet kto tu co hovoril o dcere , alebo o okoloiducich ? Nekomentuj radsej a zamysli sa co si napisala ženská

lienka.7
29. jún 2024

@autorka žiadna kamarátka nemoze?

nyphadora
29. jún 2024

Našla by som dulu, ktora môže k pôrodu, s ktorou si budeš rozumiesť.

gladys_07
29. jún 2024

Niektore ste fakt dobre protivne. Zena zene najhorsin nepriatelom, co by sme si mali vzajomne uznat, ten porod je ozaj zahul.

Autorka neviem, ja by som studenta asi nechcela. Co od doprovodu ocakavas? Skor by som hladala inu dulu.

autor
29. jún 2024

@gladys_07 ja skor psychicku podporu, mam strach a veľký, duly , čo som pisala ziadna nie je voľná, iba jedna a ta pytala viac, než keby som chcela si zajednat porodnika 🫣 😞

terry658
30. jún 2024

Tak dobrá dula niečo stojí. Tá moja brala okolo 460 eur. Neľutujem ani euro.

heleninamama
30. jún 2024

Keď sa bojíš, zazmluvni sú dobrého lekára/primára. Čo Ti tam pomôže kamarátka alebo dcéra? A žiadne duly a podobné šamanky by som pri pôrode tiež nechcela. V prípade, že sa niečo skomplikuje, pomôže len a len dobrý lekár.

terry658
30. jún 2024

@heleninamama šamanky? Matko zem. Vy naozaj netušíte aká dokáže byť dula nápomocná pri pôrode. Ak by ste o pôrode vedeli niečo viac,tak tieto slová by ste naozaj oľutovali. Pre čo najmenej komplikácií je najdôležitejšia pohoda a uvoľnenosť ženy a jej psychické rozpoloženie. Väčšina komplikácií vzniká prilišným zasahovaním zdravotníckeho personálu do pôrodného procesu ako takého.

majlo1234
30. jún 2024

@heleninamama len ked ide porod dobre, tak ten lekar je tam desat minut, to su ozaj vyhodene peniaze, ked tam tak ci tak musi prist. Tak dula aj pomasiruje, aj povzbudi, aj navedie, pomoze ulavit, hlavne pocas prvej doby porodnej, kde lekar moc nezasahuje a ktora teda trva hodiny a hodiny

Strana
z2