Koľko času od otvorenia po pôrod vám ubehlo?
ahojte tehulky. zaujimalo by ma do akeho casu od toho ako vam doktoro oznamil ze ste uz otvorena .. (napr na jeden pst...alebo spicku prsta) ste naozaj zacali rodit? pocula som ze je individualne. .niekto aj 3 tyzdne.. niekto est ev ten den...
no to aj mne doktor povedal ze to na skorej ako mam termin... tak pevne verim ze nebudem este aj prenasat :D
Ja som bola zavreta ako konzerva aj pocas porodu, rodila som 22 hodin, otvarala som sa 0,5-1cm priblizne po 2 hod.
Prenasala som tyzden. 😅
a bolesti od začiatku?
Kontrakcie zacali o 20hod. v pohode, o polnoci som isla do porodnice a tam uz boli kazdé 4 minuty a bolo ich fajne citit, ale porod nepostupoval, lebo mala mala snuru okolo krku tak som porodila az o 18hod. Ona vlastne hlavickou na ten krcok naliehala ale neotvaral sa dost rychlo a konktrakcie boli asi nedostatocne dlhé aby boli efektivne, ale nakoniec sa to podarilo, malej dali snuru dolu bola omotana len raz. Sice dlhé ale zvladli sme to. 😉
a mala si epi?
Mala uz ku koncu, lebo som bola vycerpana, zo zaciatku som nechcela, ale uz som nezvladala. Bohuzial ta epi mi to este predlzila, lebo som nevedela efektivne tlacit.
Dalsi porod budem opat skusat do vody a bez epi ak sa bude dat. 😉

nikush, to som aj ja zvedavá,dr. ma naladilv 35.t.,že sa krčok skracuje a určite to bude skor a aha, pomaly už mám termín a nález stále rovnaký