Ahojte kočky..Viete mi niektorá poradiť, kedy asi môžem očakávať pôrod, keď dnes, v 36 tom týždni mi doktor povedal, že som na špičku prsta otvorená? ďakujem......
casy pochybujem 😉 ja som rodila ked som bola otvorena na 8 a do porodnice som dosla otvorena na 2 a vyvolavali mi ho. Na spicku prsta mozes byt otvorena aj polovice tehu 😉
ja som bola tušim na 2 cm a na druhy den som porodila, den som si to odležala v piestanoch a na druhy den rano to začalo a previezli ma do tt
tak veru... ja som tiez od 36.tt otvorena na 1 prst, ale vnutorna branka bola uzatvorena... teraz v 39.tt mam branku otvorenu na 1 prst v celom rozsahu a furt nic 😠 😠 takze asi to vela neznamena, ak neodteka plodova voda ani nie su kontrakcie
aj svagrova bola asi mesiac otvorena a porodila v termine a nič ani nebrala
Dik, ste zlaté....beriem to už tak normálne.....snad, ak by sa teraz poponáhľal, nebolo by to už také tragické..co sa má stať, asi sa stane 😉
baby, ja som tu kdesi dnes citala, ako kocka popisovala ze bola na spicku prsta otvorena tusim od 34tt, tak to bolo az do konca tehu a nakoniec prenasala - chodila po schodoch atd len aby sa porod rozbehol.... 🙂 ak najdem kde to bolo pisane tak to sem pridam 🙂
neboj sa, ja som rodila v tomto tyždni a dieta už samo dicha bez problemov, neni treba inkubator, ked tak na vyhriatie iba
ja som otvorena na 1 od 35 t. a zatial sa nic nedeje 😠
ja som sa otvarala od 17tt a vydrzali sme to do 32tt. Takze ziadne strachy.
A ak by sa dietatko narodilo skor? V 36tt sa sice porod povazuje za predcasny, ale dietatko je vyvinute. Mozno by si vas par dni nechali v nemocnici na pozorovanie, ale ked bude krasne papat budete doma skot nez vyslovis "svec" 😉
Hlavne vela oddychuj a spi, pretoze ked sa dietatko narodi uz si tak dlho nepospis 🙂
ja sa otvaram od 19tt, krcok sa skracuje od 15tt, babo je nizko a v podstate odvtedy lezim ...no v 36tt som bola pri prepusteni z nemocky otvorena na 3cm a krcok som mala 1cm dlhy...teraz uz lezim zase doma a som vdacna za kazdy den co je babo este v brusku...do 38tt uz nechyba vela 😔
geegee, vydrziiis, nebooooj, drzime palceky 😵
casy to nieje nic hrozne ze si otvorena na spisku, to sa len pripravuje na porod ale neznamena ze porodis hned. ja som bola otvorena na 1 dva tyzdne pred terminom. dr. mi tvrdil ze uz budem rodit, ked som dosla na poradnu bola som otvorena na 4 a bola pohoda. maly sa narodil na termin, takze na spicku prsta by som sa nestresovala... 😉
casy vydrzis, neboj. ja som bola otvorena na spicku od 28.tt a pomaly sa to zhorsovalo. vydrzali sme do 36.tt. 😉
ja som bola otvorena od 30t.t. a museli mi porod vyvolat. Nemala som kontrakcie, ale ked mi isli pichnut plod. vodu, tak som bola na 5cm. Treba sa setrit a davat si pozor.
Ja by som bola šťastná, keby som v 36tt bola na špičku prsta, to som od 30tt ale krčok už mám úplne skrátený. A to ležím od 29tt v nemocnici a NIČ nerobím. Len počítam dni a dúfam aspoň ten 36tt 😔
blovitc neboj, vydrzite 🙂
ahoj. Ja som otvorená na 3cm od 36tt.Tiež mi bolo povedané,že to bude čoskoro a nič. Mám presne týžden do termínu a furt sa gúlam. 🙂
barbiek dakujem 😉. dnes som mala ist domov, ale nalez zhorseny, po mesiaci 24 hodinoveho lezania denne, takze aspon do ukonceneho 34tt ostavam v nemocke ☹.
gabuliik aj ja chceeem 🙂
viete mi poradit?...vcera som bola u doktora, som v 35+1tt a doktor povedal ze som otvorena na jeden prst ale ze bábätko musi este vydrzat aspon 2 tyzdne v brusku.Termín mam 11.1.2012.Mam byt v klude a oddychovat.
@erinka1911
Ja som bola v 36tt na 4cm, a nakoniec som malu prenasala 😅 a museli ma vyvolavat.
oddychuj nech je vo vnutri co najdlhsie (ale nie prilis 😉)
dakujem Moni za odpoved. Mne doktor povedal ze prenasat nebudem tak uvidime, zaklad je aby vsetko dobre dopadlo a mala bola zdrava. 😉
tak ja pri prvom som uiz bola otvorena v 28tt a malicka sa narodila v 38tt 🙂
no ja som zvedava kedy sa moja mala narodi,ale uz sa neviem dockat a velmi sa na nu vsetci tesime.. 🙂
Uvidime ci vydrzime do toho 11.1.2012
@erinka1911
No to tvrdili aj mne, zatka mi odisla, mala som falosne kontrakcie a slecinka nic 😅
Babatko sa rozhodne same kedy je jeho cas 🙂 neboj, uz ste aj tak v peknom tyzdni 🙂
no to je jasne ze to zalezi hlavne na bábätku, ked to pride tak to pride.. 🙂 ...No to hej uteka to neskutocne rychlo...Uz aby bolo po vsetkom 😉
@erinka1911 Ahoj ja som bola tiez otvorena od 36tt a rodila som 40+3 a tom som uz posledne 2 tyzdne uplne flakala kludovy rezim (bola som na rizikovom od 30tt takze som uz toho nalezala dost), uz som strasne chcela rodit takze sme sa aj s manzelom snazili aj som sneh odpratavala vsetko... a nerodila som takze klud. 😉 Zatka mi tiez odchadzala postupne od 37tt a po snazeni som mavala kontrakcie ale nakoniec vzdy prestali. 😠
vsak jasne uvidime, snad vydrzime do toho 11.1.2012..ale zalezi to na bábätku ako sa mu bude chciet. 🙂
neviete kedy chodi materska? ja mam unicredit bank.:D
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
pokial nemas kontrakcie a neodtiekla ti plodova voda tak nemusis hned rodit
hlavne sa nerozčuluj lebo dopadnes ako ja a porodis v tomto tyždni, mala je v poriadku ale mohla vydržat ale asi nechcela 😀