Koľko dní dopredu sa plánuje plánovaný cisársky rez?
Ahojte. Viete mi povedat ako dlho ste poznali datum?
najprv si daj otazku preco sa robia cisarske. Potom zistis, ze cisarsky ma niekto naplanovany od pocatia, niektore mesiac vopred, a ine par minut pred porodom. Kolko DNI dopredu??? ty si tehotna?
Kamoška vedela termín planovaneho cisaraku mesiac pred. S doktorom sa dohodla na presny datum.
@tova zrejme sa nepytala, kedy sa doktori rozhodnu ukoncit konkretne tehotenstvo sekciu. Ale na to, kedy bude vediet presny termin dlhodobo dopredu planovanej sekcie v pripade, ze sa necaka na kontrakcie ale ide sa rovno "rezat".
@pani_fabianova syna mi naplanovali 1den pred "knizkovym" terminom - s doktorom dohodnute tyzden dopredu. Dcera 10 dni pred terminom a to mi doktor na kontrole povedal, ze "zajtra pridite na prijem" : Takze je to individualne, zavisi od toho, ako sa bude dieta ponahlat von. Samozrejme, akykolvek termin dostanes, vzdy je moznost, ze zacnes rodit skor a potom ta "seknu" na pockanie.
zakaždým je to úplne individuálne - vždy záleží na okolnostiach, aký je priebeh tehu, ako je otočené bábo, iné zdravotné komplikácie rodičky (neurologické, ortopedické...) a podobne.
Ja som mala rodiť prvé dieťa spontánne, ale bola som prijatá na rizikové oddelenie ako hroziaci predčasný pôrod v 32gtt, o týždeň na to mi začala odtekať voda, udržiavali ma liekmi a naplánovali že o 6 dní urobia sekciu, ale deň predtým som začala krvácať a tak urobili akútnu SC o deň skôr. Druhé tehu bolo OK a s dokym sme sa na sekcii dohodli, naplánovali mi ju v nemocke asi mesiac predtým - mala som rodiť 12.9., ale nejak som sa 7.9. necítila OK a tak som šla na kontrolu do nemocnice okolo 16,00 a už ma len poslali domov pre tašku a o 21,15 som už mala sekciu za sebou a bábo vonku z bruška 🙂
Záver: môžeš plánovať koľko chceš - život si svoj plán urobí aj tak sám po svojom 😀

Ja som mala planovanu sekciu ,termin porodu bol 27.11.a sekciu mi dr. naplanoval na 20.11.,datum mi planoval cca tri tyzdne pred terminom.