icon

Koľko ste platili za plánovanú sekciu?

henrietta07
27. máj 2016

Indikaciu na sekciu mam, zazmluvneneho lekara nemam, ale som dohodnuta s jednou, ze idem do nemocnice , a spravy my sekciu 10 dni pred terminom. Kolko mam dat? A kedy? Predtym alebo potom? Dakujem

vedorka
27. máj 2016

@mojkamojka presne toto je jeho napln prace a ma tak na to cas a chut 😀
by som sa mu hodne divila 😀

maciatkolulu
27. máj 2016

@lynn333 vsetky na tom istom, akurat trosku predlzili rez, ale to sa skoro uplne stratilo

mojkamojka
27. máj 2016

@vedorka ked myslis, tak zi vo svojej naivite dalej...

trdelnik234
27. máj 2016

@vedorka Ja som dnes akasi pribrzdena, preto sa este raz opytam. Je vyhodnejsia teda ta planovana sekcia kvoli vysetreniam pred ci ako?

vedorka
27. máj 2016

@mojkamojka 😀 😀 😀 ak si si nevsimla nepadaju tu mena, ani nic konkretne a zistenim IP a mena ti kto co moze dokazat, ze si to napisala prave ty 😀 😀 😀 nemyslis vazne 😀 nikto tu neplanuje vrazdu.
ved teraz tu mam susedu a dalsie kamosky co sa tu zabavaju na ipade a pisu si, asi pojdeme vsetky pred sud 😀 😀 😀

livocka21
27. máj 2016

@maciatkolulu stastna si zena 😊

vedorka
27. máj 2016

@trdelnik234 jasne, ze planovana je lepsia, ako akutna narychlo bez vysetreni a krvnych testov
akutna je neplanovana, vacsinou v celkovej anestezii a pri planovanej ti robia vysetrenia velmi velmi podrobne a vyberas si narkozu, vacsinou spinal, si bez jedla, pitia nachystana atd.

trdelnik234
27. máj 2016

@maciatkolulu
Ja ta obdivujem, ze mas za sebou tri sekcie, cize v podstate tri brusne operacie.
Mne by stacila jedna a nikdy viac.

trdelnik234
27. máj 2016

@vedorka Mam pocit, ze som pouzila zly pojem. Tak este raz. Nemyslela som vyslovene akutnu sekciu, ked sa vyskytnu komplikacie, ale skor moznost, ze sa o rodicke vopred vie, ze pojde sekciou, ma vsetky vysetrenia a uz sa caka len na samotne spustenie porodu. Rozdiel je ten, ze o termine rozhodne babatko a nie lekar. Nemam s tym skusenosti, tak neviem, ci pisem zrozumitelne.

trdelnik234
27. máj 2016

@vedorka Mas za sebou spinal alebo celkovu?

henrietta07
autor
27. máj 2016

Ja rodit normalne nemozem , aj ja mam uz 2 sc, plus placenta praviea, a lekar ( nie ten kto bude operovat) my povedal ze tam kde mam jazvu hrozi to ze placenta ide dole( sorry za slovencinu) .Keby my prisli bolesti, aj to by bolo nebezpecne pre mna. Stratila som uz babatko, kazdy den sa bojim ci nestane nieco, a v nemocnici my dali termin na planovanu sekciu 2 dni pred Tp!Uz aj v predoslom tehotenstve som zacala rodit v 38. Tyzdni, takze dovtedy asi by som uz nevidrzala. Aj tak este stale berem Mg, nie male davky... takze tej doktorovi som strasne vdacna ze naordinovala ma tam 10 dni pred tp, a nemusim cakat este tyzden v strese, ci nepridem o dieta. Peniaze az tak nemam, ale uplne som bola v tom , ze tu budete pisovat nehorazne cisla, a to ze je to samourejmost ze mam dat. Troska ste ma aj ukludnili 😊 a niesom novinarka.

vedorka
27. máj 2016

@trdelnik234 ano, aj tak sa da, len na to treba mat indikaciu. a vacsinou ked uz je, tak tlacia do planovanej sekcie. lebo ked uz dieta zostupi dole, neda sa uz urobit cisar, iba ho musia vsetkym moznym tahat von. kamoska tak mala, strasne chcela normalne, ale hrozilo ze samotny porod sa spusti a krcek bol tak zjazveny, ze by celkom nepovolil a bol by problem ako ho potom uz dostat von, kedze cisar by sa uz nedal urobit. takze neriskovala a sla na planovanu sekciu, lekari do prirodzeneho s nou ist nechceli..

vedorka
27. máj 2016

@henrietta07 jasne, neriskuj, dobre si vyber lekara.
a neboj sa, vsetko dobre dopadne, ved je jedno ze sa ti narodi sekciou a par dni dopredu. 🙂

guinevre
27. máj 2016

@radusiq Nepreberat to na fore anonymne? Tak sa teraz vsetky tvarme, ze nikto nic nedal a nic sa nedeje, lebo je to nezakonne...

trdelnik234
27. máj 2016

@henrietta07
Tak uz tomu lepsie rozumiem. Napis IP dievcatam, co ti tu radili konkretne veci a postupy a maju s tym skusenosti. Keby som bola na tvojom mieste, rovnako by som sa bala a bola happy, ze sa nasiel lekar, ktory mi vyjde v ustrety.
Uvidis, ze vsetko dobre dopadne a o chvilku sa budes tesit z babatka.
Ak ti mozem poradit, zober si z tejto temy, len to co potrebujes a nevsimaj si, ak tu najdes nejake nepekne komentare ( na MK to byva casto zvykom), pripadne ju daj zamknut po tom, ako sa dozvies, co si potrebovala ( nazov temy zbytocne drazdi a o chvilu tu bude konflikt, zena pred porodom toto nepotrebuje).
Drz sa a nech ti vsetko dobre dopadne.

molka
27. máj 2016

@trdelnik234 ja som takto porodila vsetky tri dcery - vzdy som zacala rodit skor, takze dieta sa vypytalo samo, nemuseli mi planovat sekciu dopredu. Bolo to uplne v pohode, bol cas pekne sa na vsetko pripravit, porod netrva par minut. Nikdy som lekarovi nic neplatila a mam krasnu jazvu, mam pocit, ze naposledy ma zasili najlepsie.
@vedorka mne lekar povedal, ze cisar sa da urobit vzdy. Ja som mala zakazdym rozbehnuty porod a v pohode mi urobili cisar.

zuzulaxx
27. máj 2016

Ja mám 4 sekcie za sebou a nikdy som nikomu nič neplatila..dá sa aj inak poďakovať predsa a doma nemám tlačiareň ..je to ich povinnosť keď si človek celý život platí poistenie..A oni majú tiež platy a verte ze veeelice dobreee..nakoľko pracujem v zdravotníctve a vidím to naokolo s tymi uplatkami tak mi je na grc..fuj fuj fuj

maciatkolulu
27. máj 2016

@trdelnik234 ked to neslo inac.... a bolo to uplne ok a dalo sa to zvladnut, posledny uplne najlepsie s perfektnou rekonvalescenciou.

trdelnik234
27. máj 2016

@maciatkolulu
Tak to som rada. A brusko mas v pohode? Nosila si stahovaci pas?
Prepac za tieto intimne otazky, ale som zvedava. Dufam, ze sa mi sekcia vyhne aj pri tretom porode ( ak nejaky teda bude). Baby,co ste mali opakovane sekcie, klobuk dole.

maciatkolulu
27. máj 2016

@trdelnik234 brusko uplne ok, len potrebuje trochu - teda dost 😉 schudnut, ale nic viac mu nechyba, nevisi ziadna koza nic. Ja som strasne chcela aspon skusit treti x porodit normalne, ale vraj sa to uz neda po dvoch cisarskych, teda u nas a ani v cr

mojkamojka
27. máj 2016

@vedorka pokojne sa bav dalej, ja skusenost vlastnu mam...

niobe7
27. máj 2016

😀

yasminka137
27. máj 2016

Ja idem rodiť tuez sekciou,cca o mesiac,nemam a ani nechcem žiadneho dt zazmluvnit a uz ani náhodou nikomu nič nedám,za čo,ved je to jeho práca a myslím si,že zarábajú dosť a pomimo ani nehovorím...presne takým štýlom,že im pacient strčí obalocku do vrecka,a kto nedá,tak na neho zazeraju,to uz kam sme dospeli... Ale je to každého osobná vec,kto chce,da

fra
27. máj 2016

@yasminka137 tiež som ja a ani naša celá rodina nikdy nedávali lekárom žiadne úplatky (zazmluvnenie je iná vec- ak by som chcela, aby ku mne prišiel lekár vo svojom voľnom čase tak považujem za prirodzené, že sa za tú službu platí a je aj zdanená) -no a napriek tomu, že sme nikdy uplatky nedávali všetci doteraz v relatívnom zdraví žijeme, naše 4 deti sa narodili úplne v pohode, všetky naše hospitalizácie prebehli vždy v pohode, lekári aj sestry boli väčšinou milí - hoci občas nie - ale vždy si aspoň konali svoju povinnosť - jednoducho ako ostatní normálni ľudia 🙂
.
hoci na rozdiel od teba si nemyslím, že dávanie úplatkov je každého osobná vec- myslím si, že to totálne nivočí celú spoločnosť a je to horšie ako rakovina - keby bolo po mojom, dávala by som za to basu natvrdo obom skupinám - aj tým, čo dávajú aj tým čo prijímajú- teda nemyslím keď sa niekto príde nakoniec s úsmevom poďakovať s kvetom či bonboniérou či domácimi vajíčkami ... ale peniaze vopred jednoducho úplatkom sú

katarinamarkova
27. máj 2016

@henrietta07 za plánovanú sekciu som neplatila nič.

bielavila
27. máj 2016

ahoj necitala som pripsevky vyssie, aj tak si myslem, ze boli iba vacsinou ustipacne, ja so mala indikovanu sekciu a samozrejme neplatila som za nu nic, bola som v nemocke mesiac pred porodom a skoro 3 tyzdne po porode, takze som si vytvorla s personalom vztah, manzel kupil cokolady a tie so rozdala z vdacnosti setram a lekarom, nebol to uplatok, vazne som im chcela podakovat, lebo sa o mna aj o meleho starali ako o kralov, rodila som na sukromnej klinike kde som si sice zacvakala za porod, ale bola som ako na dovolenke...nechapem tie reci o policii, kiez by radsej baby vedeli viac poradit ako takto traposit...

yasminka137
27. máj 2016

@fra áno presne ako píšeš,ze to ničí spoločnosť,pisala som,že je to každého osobná vec,ale myslela som tým,že niektorým ľuďom nevysvetlim,že nech nedávajú...ja som trikrat rodila,tiež všetko ok,chcalabohu,odrodil,kto mal službu,ja s tým problém nemam,iné by bolo,keby som mala nejaké komplikácie či rizikové tehu,vtedy by som možno dumslz nad nejakým dr.,ale ako píšem...pridem a kto tam bude,odrodi.Doteraz som mala šťastie na dobrých ľudí,personál,je jasne,že v každej službe sa z desiatich nájde minimálne jedna ,,harpia,,ale ked sa správaš normalne ,tak je všetko ok.

vedorka
27. máj 2016

ono to sice nici spolocnost, ale ked budete mat okolo seba ako ja pripady postihnutych deti za spackane porody a kocky, co to trpko olutovali ako dopadli, ze to nechali na nahodu, tak si rozmyslite, ci budete moralizovat a prevychovavat doktorov, ci nie... kazda z nas ma ine hodnoty a priority.
a tymto som ukoncila tuto neplodnu debatu 😝

maminkasisa
28. máj 2016

ja som mala obidve tehotenstva rizikove, aj som si dost odlezala, a za ten cas som aj zistila a videla, kto je aky doktor, takze bolo tam par doktorov, pri ktorych by som fakt nechcela rodit... bohuzial, ale je to tak, niekto je dobry, niekto je mlady a este neskuseny, niekto...... moze sa niecko skomplikovat .....takze ja som si obidva porody zazmluvnila, a nelutujem, aj som sa bala porodou aj som chcela aby vsetko dobre dopadlo a aby sme boli v poriadku.... a podla mojho nazoru, bolo o mna postarane lepsie.... nehovorim, ze ostatne baby odflakli rodila som normalne, sitie skoro ziadne, akokeby doktor to dieta zo mna vytiahol sam. 😀 😀 😀 😀 aj po porode, uz na izbe, ci nemam bolesti a pod.... takze za mna ano....

fra
28. máj 2016

@maminkasisa ved zazmluvnenie toho lekára ktorého chceš je oficialne, zdanene, ma z toho niečo na svoj rozvoj aj nemocnica, vcelku win- win ... lenže autorka diskusie a niektoré diskutujúce píšu o uplatkoch- doktorovi do vačku, bez zdanenia, načierno, preto aby sa lepšie staral a bez čoho vraj sa o ne ani neobzrie - a to mi fakt v poriadku nepríde, pevne dúfam, že takéto spôsoby u nás čo najrýchlejšie vymrú...