Koľko stojí pôrod ako nepoistená?
Ahojte. Viete mi niekto povedat, kto to riesil, kolko stoji porod ako samoplatca?Rozmyslam nad porodom v Bratislave, asi Antolska. Momentalne zijeme v UK, ale stahujeme sa na Slovensko este pred porodom. Dakujem 🙂
pripadne sa mozes registrovat na urade prace a tym padom poistenie za teba hradi stat .. a porod ak nie suktomny mas zas free
@syslik81 ahoj, dik za odpoved. matersku budem poberat z UK, tym padom budem pocas nej aj poistena tu. takze na slovensku ma nepoistia. ta ehic karticka nebude platit podla toho co som si o nej precitala, ona myslim plati len pri urgent alebo unplanned treatment. a s tym S1 a S2 mam strasny zmatok a neviem ci mi to vobec pride do porodu, vraj si davaju nacas. som trosku zufala, ze som to nezacala riesit uz skor, ale ani som nevedela ze to bude take komplikovane. :D
pozri si odkaz co som ti dala mas to tam napisane
@biancaprincipesssa no to nie je "az take hrozne" keby to bolo nejak tak. otazka je ze ci to je len porod alebo aj sestonedelie. :D
Ak ti pôrod nebudú vyvolávať, ale bude “akútny”- teda sa ti spustia kontrakcie a ty proste prídeš do pôrodnice, mala by stačiť kartička- chápe sa to totiž ako akútna starostlivosť. Proste si náhle začala rodiť a nebol čas ísť do UK. Rodila som tak ako Slovenka v CR
@denise17 nie, na strednom Slovensku. Poistovna plati aj sukromnej klinike, presne tu istu sumu, ako statnej, akurat tam si nauctuju este za vsetko, co ti poskytnu navyse - ubytko, strava, extra sluzby ...
Dalsia vec, ak budes chodit na poradne pred porodom ako samoplatca - dalsie peniaze ....
A este som nasla info, na stranke poistovne - kolko zaplatia priemerne za porod: (JE to v kontexte preplacania porodov v CR/Rakusku, ale cislo je smerodatne pre predstavu)
Legislatíva nám umožňuje preplácať cezhraničné zákroky vo výške priemerných cien na Slovensku. Za pôrod v zahraničí preplácame v priemere 667 eur a priemerne 621 eur za hospitalizáciu dieťatka na novorodeneckom oddelení.
Takze asi najistejsie bude zavolat/napisat do porodnice,kde chces rodit a tam ti povedia ...
a naozaj rataj, ze sa ta suma navysi (ako som pisala - ci uz epi, alebo saosptatna izba, otec pri porode atd. )
ja som chcela rodit a mala som i papiere na s2 ale rozmyslela som si to a som rada -porod uk bol aspon pre mna asuper... kazdopadne skus fb skupinu slovenske a ceske mamicky v londyne... je tam vela bab co rodilo na sk a ziju v uk ... nieje to nic nezvykle a je to jednoduche vybavit ...
A nebudeš môcť mat už poistenie aj tu na SK aj v UK?
Ahoj rodila som v ČR ako samoplatca ale keďže mi na Slovensku preplatili všetko do posledného centu, predpokladám, že ceny budú podobné. Keďže som skončila akútnym CS pôrod a starostlivosť ma vyšiel na 1050€ (vaginálny je okolo 800€), starostlivosť o dieťa bola 235€ - ale toto je cena v prípade že je všetko v poriadku atď...my sme boli zdraví a silní a po 72h sme šli domov, ak sú komplikácie s tebou alebo bábom samozrejme to bude viac...a samozrejme o preplatenie môžeš žiadať až po pôrode v UK, niečo ti určite vrátia

@denise17 vybav s1 al s2 formular ( presne neviem cil ktory ) a mas to free pripadne porod mas zadarmo aj na ehic carticku z uk ..