Koľko stojí pôrod ako nepoistená?
Ahojte. Viete mi niekto povedat, kto to riesil, kolko stoji porod ako samoplatca?Rozmyslam nad porodom v Bratislave, asi Antolska. Momentalne zijeme v UK, ale stahujeme sa na Slovensko este pred porodom. Dakujem 🙂
@denise17 cenníky na nete sú za nadštandardné služby...v štátnej nemocnici nemôže stáť pôrod inak od nemocnice, oni na to majú sadzobníky na úkony také, aké majú dohodnuté s poisťovňami. Ja som si konkrétne zisťovala v pôrodnici v ČR čo stojí cca. pôrod, povedali mi že okolo 20 000kc vaginálny bez nejakých komplikácií...ja som za CS kde ešte máš anestéziu a iné úkony platila 27 XXX..takže si zavolaj, napíš do pôrodnice kde chceš rodiť a mali by ti vedieť túto informáciu poskytnúť...samozrejme, že cena je vždy cca. pretože záleží ako sa pôrod vyvíja atď... Koch je súkromná, to nemôžeš porovnávať...osobne si myslím že to aj v štátnej bude okolo tých 800-1000€ za pôrod aj dieťa ak je všetko ok
@lucy0807 tiež si myslím že záleží na tom aký bol pôrod ale to dopredu nik nevie. Písala som tam vraj si mam pozrieť cenník na ich stránke čo som spomenula. Tak som jej tam napísala že som.tam.nenašla čo som hľadala. Ak mi.nebude vedieť poradiť zavolám tam zajtra. Ale tiež si nemyslím žeby ma to.malo stáť viac ako v súkromnej. Tam si pýtali ako samoplatca cca 3000€ a to len pôrod. Plus poradňa a vyšetrenie a neviem čo ešte
@denise17 skus sa este posnazit vybavit si potrebne doklady v uK, aby so mohla porodit na SVK normalne na ten formular/to ich poistenie. mas este nejake tri mesiace .... porad sa s babami, stoji to za to lebo naozaj sa moze nieco skomplikovat,ved len akutny cisarsky, alebo novorodenecka zltacka, inkubator, dlhsia starostlivost a cifry ti budu naskakovat ...
@ukulela snazim sa zistovst. Uz asi 2 dni den noc sedim s telefonom v ruke a hladam zistujem. Uu som vyplnila dve forms, neviem co z toho bude alebo ci vobec som to dobre vyplnila.vraj si davaju aj nacas. V strede marca sa stahujeme uz na slovensko tak neviem.ako nemyslim tak dopredu zeby sa mohlo daco stat, zeby sa malej nieco stalo. to si nepripustam
Ale ved ty mozes byt poistena aj v 5 štatoch naraz 🤔 čo to je za blbosť že ťa nepoistia.. z partnerovej rodiny su tak vsetci poisteny aj na sk aj v španielsku, ja tiež ale na sk mam vszp a tu mam sukromnu poisťovňu..
Takze stym by podla mňa nemal byť problem ak pojdes na ten úrad..
Meno:Urad Prace
Mobil:0552442522
Ohladom tohto skus zavolat sem, povedz situaciu a určite ti poradia najlepsie
@denise17 ahoj vybav si formular S2 a nebude ta stat nic.... vygooglis na giving birth abroad...
@denise17 zavolaj tam na S2 formular da sa vybavit aj urgentne do tyzdna Len im musis povedat ze to potrebujes pre to a to skor vyriesit... Inak to mas do 5tyz...
@kulumulu123 akurat dnes som to odosielala na ich mail. Ak mi to schvalia tak mi to pride postou?jedine zeby som im tam zavolala ze to potrebujem surne?
@kulumulu123 ty si to tiez riesila?
@denise17 bol to klasicky s2 form z mhs stranky co som ti dala .. ale ja som to ani nevyplnila kedze som si to rozmyslela .. potvrdene bolo treba matb1 form -soms a zmylila :D kazdopadne az budes mat s2 pojdes na sk tam si to v zdravotnej das orazit a normalne mozes ku gynekologovi a rodit etc .. mas to ak sa to nepomenilo na pol roka .. ale nezabudaj,ze dieta je poistene tam kde matka cize az do doby kym mas matersku z uk bude mat aj ono poistenie uk ... takze hned ako skonci materska si to poprehadzuj
My síce žijeme v Írsku ale mali by byť rovnaké podmienky.v 2018 asi tri mesiace pred pôrodom bol muž preložený na pol roka do Španielska,presne ako píšeš na ehic kartičku ti nikto nič nespraví,je to len akútna starostlivosť aj napriek tomu,že maternity care by mala.byt všade zadara. Začali sme vybavovať S2 formulár,cez ambasádu,cez kliniku kde som.bola vedená,cez miestny úrad sociálnych veci a rodiny a poviem ti boli to neskutočne behačky,veľa emailovej a telefonickej komunikácie,čo si teda odkrútil manžel,lebo po španielsky hovorí on.mali sme šťastie na ľudí,ktorí nám to chceli urýchliť ale aj na takých,ktorí robili zBytocne komplikácie....čo ti poviem....ale s tým S2 bolo potom.uz všetko ok,aj popôrodné starostlivosť,aj sme tam po pôrode zahrnuli dieťa,ktoré následne malo tieZ všetko zadarmo,lebo inak by nemalo...očkovania,kontroly atď.
@anitaartis no to znie dost komplikovane. ale ty si vybavovala nejaku inu s2? lebo toto som nemusela cez ambasadu len cez nhs stranku mi poslala link ze giving birth outside uk. vraj to by mi malo stacit ale neviem. citala som uz vselijake prispevky ohladom tohto. niektore to mali raz dva, ine zas velke problemy. takze nakoniec ste to vybavovali v spanielsku alebo ked ste boli este v irsku.
@lula313 vies co, asi mozno hej. len my sme sa s manzelom uz chceli vratit skor, len sme zistili ze cakame nase dlho vytuzene babatko tak sme sa rozhodli ze pockame dokym nebudem mat narok na matersku, lebo na slovensku by to bud bola fakt bieda alebo by som nemala narok na ziadnu. doma mame rodinu, oporu, domcek ktory sme si postavili. keby prisla mala skor, tak asi ostaneme tu do porodu, ale takto. uz sme sa rozhodli.
@denise17 myslím,že je to tá istá S2,keďže všetky tieto dokumenty sú v rámci EU rovnaké....my sme to pero vez ambasádu,lebo nám na Tom úrade robili problémy,tak sme išli do vyšších kruhov a tam.nam pomohli...vieš ako to býva mali úradníci si myslia,že všetko vedia ale až keď nariadili cez ambasádu príslušné kroky,až vtedy nás pustili ďalej v procese...no to bola naša smola..:( ale pokiaľ to máš ty cez UK jednoduchšie,tak je to len super...a nie vybavovali sme to keď sme už boli v španielsku...naivné sme išli s tým,že na ehic kartičku je všetko ok,až tam.nam.povedali že nie....mňa ani nenapadlo zisťovať o Tom viac....🤦
@anitaartis no ved presne..ja som si naivne myslela ze vsak pojdem do sukromnej, tam si zaplatim a nejak uz bude. a potom ked som zistila ze este aj v tej sukromnej si pytaju 2x tolko ako normalne, tak som si zacala zistovat viac az potom..samozrejme teraz len dufat to ze nieco vybavim.ach
@denise17 áno aj my sme tak chceli,že šak keď nie ehic karta tak si zaplatíme ale potom nám oni povedali o tom.formulare...a v kolkom.si mesiaci? Keď tak dá sa to aj potom zo sk dovybavovat len ako hovorím veľa telefonátov aj emailov...vlastne na tu ambasádu sme sa obratili aj kvôli tomu,že sme už boli v španielsku, a aj Írsku aj španielsku sme riešili...takže neboj sa,dáš to,len veľa.trpezlivosti....a keď si budeš volat do tých pôrodníc a aj svojmu gundosovi,dopredu ich informuje,že budeš mať ten formulár,a že teda pokrýva to všetku starostlivosť..lebo napr.urdy o Tom vedia ale recepčnej a sestry na poliklinika ho sa na nás niekedy pozerali,že čo to je a čo s tým.maju robiť....🙂
@anitaartis teraz som v 22 tyzdni...niektore baby hovoria ze staci ta s2, ine ze aj e106, ine ze nejakz s041 form..som z toho fakt jelen..ja sa len toho bojim ze proste mi povedia ze oni nic take nepoznaju alebo ze nebudu akceptovat..alebo mi nieco bude chybat...vedela by si mi dajako poslat ako vyzeral ten vas s2?
@denise17 skúsim to dnes nájsť a poslala by som vti to na súkromnú poštu,S2 je to isté ako tá e106 iba sa zmenilo pomenovanie a tonje tiež tam v hlavičke toho formuláru.
@anitaartis oukej dakujem 🙂
@denise17 hej riesila potrebovala som ho ASAP nakolko som prisla na sk na dovolenku a necakane mi zacali v 30tt kontrakcie comu nasledovala hospitalizacia a nakazany klud na lozku az do porodu.... Rodit som mala povodne v UK ale kvoli tomuto som musela ostat doma.... Volala som tam vysvetlila situaciu poslala mailom potrebne dokumenty medzi inymi aj potvrdenie od Dr ze za ziadnych okolnosti nemozem cestovat spat do uk Lebo som v nemocnici.... Papiere som mala do tyzdna ☺
@kulumulu123 takze ti to poslali na slovensku adresu? a isla si letecky domov?

@lucy0807 viem že pokým si poistená na slovensku tak ti preplatia porod v zahraničí. Ceny su rozne. Našla som cenník na unb.sk ale buď ja som slepá alebo proste neviem tam nájsť cenu za pôrod.su tam len tie nadstandardne sluzby ako izba a tak. Je tam akurat ze gynekologicka ambulancia cena lôžkodna je 110€ (cena lozkodna sa urcuje tak, ze prvy a posledny den hospitalizacie sa pocitaju ako jeden den). Som z toho jelen :D