icon

Komu sa po sekcii robili bolestivé hrčky na jazve?

charluc
14. sep 2013

zdravim ,chcem sa spytat ci niekto mal s tym problemy ako ja a ako to pokracuje.dakujem

Strana
z2
sedem
14. sep 2013

@charluc ahoj, ako dlho si po sekcii? Mne sa po 1.sekcii robili tiez tieto hrcky - neviem, ci tam nieco presakovalo a to sa ukladalo, alebo co to presne bolo, mala som to tiez citlivejsie, ale zas nebolo to natolko bolestive, aby som to riesila, stale som si myslela, ze je to proste normal po sekcii..casom to prestalo byt take citlive, ale hrcky ostali a ta jazva bola tiez taka nerovna, nevyzerala moc pekne...no a potom prisla 2.sekcia, kde mi jazvu krasne "opravili", nerobili sa mi uz ziadne hrcky a teraz mam peknu rovnu ciarku 🙂 ...takze ak sa ti nieco nezda, treba zajst za lekarom...ž

charluc
autor
14. sep 2013

@sedem ahoj 🙂 po prvej sekcii je to uz pomaly 6 rokou a druhu som mala v maji 2011 pri prvej sa mi urobila na lavej strane ale nebolela,len to bol problem,ze uz som rodit prirodzene nemohla a tak bola ta druha sekcia !!tam sa to zacalo vsetko .na 4-5 den po sekcii mi praskla jazva,potom cistenie bez umrtvenia a do 4 mesiacou uz som lezala na Gyn.oddeleni a isla som na operaciu,lebo som mala bolestivu hrcku na pravej strane a musela ist von ☹ potom sa zdalo,ze je vsetko o.k.,ale nebolo a tak zase hrcka bolestiva a zase na lavej strane pre zmenu !!!a dalsia operacia teraz v aprili ! a po operacii zase zvysene onkomarkery na rakovinu krcka maternice ,ale cytoster na preventive o.k. aj v nemocnici bol o.k. takze teraz v oktobri po 3 mesiacoch kontrola na oddeleni nemocnice zase cytos.aj krv !!uz neviem co robit !! 😒

aristka
14. sep 2013

u žien je predispozícia na tvorbu keloidov v jazve ,jazva zostane hrbatá ,špatná ,neviem koľko si po sekcii ,ak krátko sú rôzne krémiky na hojenie jaziev ,aloe vera a ak ti môžem poradiť ak máš biolampu alebo sa ti dá zohnať ožaruj si to s ňou ...ak by si to chcela radikálne riešiť je chirurgicky vyrezať jazvu a znovu zašiť,ale nikto ti nezaručí či sa to nestane zas...a ešte niečo čokoľvek sa ti nezdá smer dr.,my tvoju jazvu nevidíme ...

aristka
14. sep 2013

@charluc a kultivačne to čo vyšlo ,lebo si to mal asi hnisavé alebo histologicky ...

charluc
autor
14. sep 2013

@aristka bol to nejaky schlaferou tumor co sa robi niektorym zenam po sekcii !!som u lekara stale a uz ani k obvod.nechodim ale len do nemocnice k lekarovi ,lebo za 5 rokou som uz bola na 4 operaciach

aristka
14. sep 2013

@charluc no čo som sa dočítala je to nezhubný nádor a riešenie je len chir .odstránenie,uvidíš čo ti povedia ,potom budeš múdrejšia ,ale ak by sa to opakovalo zožeň alebo si kúp biolampu a rez si užaruj ,ale biolampu z bioptronu ,nech sa ti jazva dobre zhojí ....drž sa ..kľudne daj vedieť do ip ako si dopadla...

sedem
14. sep 2013

@charluc fuuuha, tak u teba uz to neboli len take nejake hrcky...obavam sa, ze v tvojom pripade bude najlepsie to konzultovat s lekarmi, ak sa ti nieco nezda, alebo si chces overit, kludne zajdi aj za viacerymi, rozhodne drzim palce, taketo trampoty po sekcii, brrr ☹

barborieta
14. sep 2013

mne sa tiez okolo jazvy urobili.hrce ale as po mesiaci sa mi to vstrebalo. natierala som si to heparoidom...ale nevem ci je to iste ako u teba...

eja28
15. mar 2014

ahojte, mna postretla hrcka po prvej sekcii asi po roku. bolela hlavne ked som mala menzes, a velmi, kazdy jemny dotyk, velmi zle..najprv to bolo 5-7 dni, potom to ustupovalo ale nakoniec sa ta bolest predlzovala. zasla som za Dr. ktory mi robil sekciu, zhodou okolnosti to bol v KE najlepsie lekar Dr. Dankovcik. podla utrazvuku mi povedal ze on to vidi na to ze moje telo neprijalo sici material ktory musi byt na lavej strane stály. poradil mi ze sa to da vyriesit iba chirurgicky, takze mi poradil znova otehotniet a pri sekcii to vycistit a skusit iny sici material. veru po takmer 5tich rokoch som bola znova na sekcii, lekarovi som hovorila o tomto mojom probleme a dufala ze ma tychto mojich bolesti hrcky zbavi. no ale ani druha sekcia mi nepomohla. hrcka je tam znova a musim povedat ze ma boli urcite minimalne 2/3 z mesiace, nie len ked mam kramy. momentalne to neriesim, lebo ani nemam cas chodit po lekaroch.

eja28
13. dec 2016

Pri abdominoplastike mi hrčku vybrali a po histologia sa potvrdila endometrioza. Rok po operácii mám stále pokoj,žiadne predošlé bolesti,tak len aby to nenarastlo znova. Hormonálnu liečbu som odmietla.

annakat
21. feb 2017

@eja28 dobrý den, mám podobný problém ako ste mali i vy, po roku od sekcie sa mi objavila daná hrcka, vraj tiez reakcia na šicí materiál..mám nejakú dobu pockat a potom prípadne chirurgicky sekciou odstránit.. rada by som sa spýtala ci ste teda mohli s danou hrckou rokov fungovat? a teda bola nutná sekcia pri druhom dietati kvoli danej hrcke?

eja28
22. feb 2017

@annakat hrčka nakoniec na histologii bola endometrioza, bola mi vybratá pri abdominoplastike. Teda rátajte s tým že je to endometrioza, dá sa to potvrdiť iba odobratim tkaniva endoskopicky,ale keď máte veľké bolesti riešte to hneď,bude to len horšie. Ja ľutujem že som tu bolesť znášala toľko rokov. Som viac než rok od opky a bolesti nemám.

annakat
23. feb 2017

@eja28 dakujem pekne 🙂, uvidim ci sa to bude zvacsovat, urcite by som mala rada s tým pokoj, len sa obavam co s malou pocas zakroku, je totiz plne dojcena, prikrmy nepapa, takze bezo mna by noc asi neprezila🙂

22mariana22
3. mar 2017

Ahojky ,chcem sa pridat do diskusie... Tiež chodím po lekároch lebo som si v jazve po cisárskom na pravej strane tiež našla hrcku,ktora niekedy bolí niekedy nie ale hlavne boli keď sa natahujem...Bola som na chirurgii dr.povedal že pruh to nie je no a na sone videla len tekutinu 11x6 mm v hĺbke 17mm ... Nemali ste to niektorá? Som po sekcii 2 a pol roka... 😒

annakat
3. mar 2017

@22mariana22 ahoj , ja tiez riesim hrcku rovnako obcs bolavu, obcas nie, ja osobne som tiez zacala zvazovat ci by to nemohol byt pruh, hoci je to mieste vnutornej jazvy maternice po sekcii..isla si priamo k chirurgovi alebo najskor obvodnému? a co teraz palnujes? pojdes na zasitie tejto hermie?

22mariana22
4. mar 2017

@annakat Ja som bola najskôr u obvodného ten ma poslal na chirurgiu a ten pruh vylúčil. Poslal ma na sono a tam mi zistila len tu tekutinu..V utorok sa chystám s tymi výsledkami zasa na chirurgiu...

nuna10
29. júl 2017

@annakat
@22mariana22 Ahojte, tiez som si nahmatala malu hrcku v reze. Najprv mi povedala doktorka ze je to pruh a poslala ma na chirurgiu. Tam to vylucili, ze to nic nie je, tak som sa rozhodla ze skusim zmenit doktora, je to v okoli znami odbornik ktory riesi neplodnost a zenske ochorenia. Vysetril ma a dohodli sme sa ze mi tu hrcku vyoperuje a posle na histologiu. Mam velky strach z tej operacie, hlavne z toho, ze ma chce uplne uspat. Rana po sc sa mi velmi dlho hojila ale zase ta hrcka ma boli rovnako, mozno aj viac. Teraz 7.8 2017 ma byť ten zakrok, vraj centimetrový rez.

annakat
30. júl 2017

@nuna10
ja som bola u obvodnej , ta vylucila pruh a tiez ma poslala k chirurgovi, vraj nech to tiez vyberie.. mala som z toho strach, tak som sa dala na liecbu bylinkami, bolesti zmyzli, no hrcka zostala, tak dalej pokracujem v danej liecbe a dufam ze casom zmyzne..uvidim.. dajte potom vediet ako🙂 zelám nech vsetko dobre dopadne

nuna10
9. aug 2017

@annakat ahoj, tak som po operácii už doma. Z 1cm jazvy je nakoniec 11cm jazva. A diagnoza sa tiež zmenila, je to endometrioza kožnej jazvy. Viac budem vedieť až v utorok keď pojdem stehy k môjmu doktorovi vyberať. Hádam už bude dobre!!

zesterka
6. feb 2018

@nuna10 ahoj... ja som s touto diagnozou 1,5 tyzdna po operacii.. dnes som sa dozvedela vysledky, zajtra idem lekarovi na konzultaciu liecby... dievcata, aku liecbu vam dali?

nuna10
7. feb 2018

@zesterka ja som mala endometriozu v kožnej jazve. Zatiaľ po operácii všetko v poriadku. Žiadna liečba. Kontrolu mam v máji a keby boli ťažkosti. Zatiaľ našťastie nie sú. Ty máš tiež takú diagnózu. Či inú?

zesterka
8. feb 2018

@nuna10 diagnoza tiez taka ista - endometrioza v koznej jazve po sekcii.... liecbu mi nedal.. bud to bude ok, alebo sa to vrati... a pouzivas HAK ci ziadnu? mne sa endometrioza ukazala az 3 roky po sekcii, ked som vysadila HAK a za 1,5 roka som sa dopracovala k operacii. Teraz som na vazkach ci zacat brat antikoncepciu na potlacenie endometriozy (ak by sa to opat vratilo, co ale ani nemusi) alebo to risknut bez antikoncepcie, co to spravi, ci sa ta potvora preberie znova

nuna10
8. feb 2018

@zesterka ja ani neviem čo je HAK. Antikoncepcia? Ja som ani pred tým nič nebrala. Mne sa to objavilo dva roky po sekcii. A ako si zistila že nieco nie je v poriadku? Ja som mala vzdy bolestivú menštruáciu, ale ovuláciu až tak nie. No postupne bolela viac a viac a pridala sa Hrčka. Najprv Dr. povedal že to bude schlofferov tumor, to by bolo lepšie. Ale je to potvora endoška...

zesterka
12. feb 2018

@nuna10 mne sa spravila hrcka pod jazvou, ktora bolela pred menstruaciou, pocas aj par dni po. No pocas menstruacie to bola silna bolest, skoro ani chodit som nemohla. A samozrejme sa mi hrcka zvacsovala. Mne lekar hned povedal, ze bud to bude len reakcia na sici material alebo endo, no a potvrdila sa ta hnusoba

zesterka
21. feb 2018

@nuna10 Ahoj. este ta idem otravovat otazkou. Nevies za aky cas po takejto operacii je mozne cvicit? Zabudla som sa opytat lekara, no aj tak mi on vzdy povie ze nema vestecku gulu aby vedel taketo veci. Logicky ked na to idem, je to mensi zakrok ako cisarsky rez, nebolo prerezanych tolko vrstiev, tak by sa to nemuselo dlho hojit.

nuna10
21. feb 2018

@zesterka mne sa to velmi dlho hojilo. Ale ja som tam mala nejaku infekciu. Takze neviem. Ale keď tomu dáš aspoň mesiac dva, tak si myslím že by malo byt Ok ak sa tak aj cítiť budeš 😉

petkoema
24. dec 2018

Ľalia v liehu

dagmar13
9. feb 2019

@charluc ahoj,môžem sa spýtať viem že dávno ale mne po laparoskopii urobili hrčky v slabinách stehná a je ich viac...čo to vlastne je?ked ti to vyberali

charluc
autor
9. feb 2019

@dagmar13 ahoj, tak mne to vyoperovali na gynekologickom oddelení, hoci už s tým mám pokoj stále mám iné komplikácie a už mám doma dva lístky na objednanie na kyretaž a ešte jednu so žlčnikom, takže u mňa pretrvávaju tie gynekologické problémy

carmenuska
22. sep 2019

Ahojte baby.Prosim vás,ako ste pociťovali tie bolestivjazve? Ja som si nad jazvou naľavo nahmatala takú hrčku ,je to asi tak 5 CM nad jazvou,takmer v strede medzi pupkom a jazvou.Mna to nonstop boli,ledva sa vystrieť,páli ma to a stipe Mám pocit akoby mi to tam horelo.Bola som u gyn.Vsetko ok.Robil mi sono a nič nevidel.Zevraj asi zrasty.Alr mne to nedá,boli to príšerné.Myslite,ze By ma s tým vzali na chirurgiu?Ako to bolo u vas?na tej strane nie je ani slepak,noc.A v tommieste je iba črevo.Problemy so stolicou a trávením nemám.

Strana
z2