icon

Má termín pôrodu súvis s injekciami na riedenie krvi?

27. júl 2024

Ovplyvňuje to nejak termín tým aby sa pôrod nerozbehol sám? Alebo to nemá súvis?

anavixy
27. júl 2024

Nerozumiem uplne otazke, ale ak mas planovanu sekciu, alebo aspon adekvatnu indikaciu, tak to urobia sekciu aj keby sa ti spustil porod pred dohodnutym terminom. Pri bolestiach ci odtoku pv treba okamzite ist do porodnice a tak ti urobia sekciu ked aj o tretej v noci. Injekcie na riedenie krvi neovplyvnuju to, kedy sa porod rozbehne a ani nie su prekazkou, pichaju sa aj po sekcii.

taynee
Odpoveď bola odstránená
domka222
27. júl 2024

Pôrod rozbiehajú hormóny, nie injekcie na riedenie krvi

autor
27. júl 2024

@anavixy
@taynee
@domka222 asi som sa zle vyjadrila 🙈 sekciu budem mať určite, nie kvôli injekciam. Len som niekde čítala, že nie je dobré, keď sa tým pádom pôrod spustí sám po užití injekcie, nakoľko je krv dosť zriedená a nestihla sa vynechať 1 dávka ako pri plánovanej operácii / sekcii. Takže myslela som to tak, že či sa v prípade, že sa užívajú injekcie plánuje sekcia skôr napr. hneď v tom ukončenom 38tt, aby sa pôrod nerozbehol.

anavixy
27. júl 2024

Aha, nie, planuje sa normalne. V porodnici urobia vsetko tak, aby to bolo ok aj co sa tyka liekov (na riedenie, zrazanie..) v oboch pripadoch. Ale sekcie sa bezne planuju po ukoncenom 38.tt, zalezi od pracoviska, standardne 7-10 dni pred tp.

e1i
27. júl 2024

Od poslednej injekcie na riedenie krvi po sekciu by malo ubehnut aspon 12h.

gabca025
27. júl 2024

Ja som mala sekciu necele 4 hodiny od poslednej injekcie. Odtiekla mi plodova voda a rychlo som sa zacala otvarat. Bola som kvoli tej injekcii v celkovej narkoze

barus26
27. júl 2024

neplánuje sa kvôli tomu sekcia skôr. Ja som mala naplánovanú sekciu napr. 39+0 a začala som rodiť skôr, od injekcie som mala cca 6 hodín a tiež som kvôli tomu musela ísť do celkovej narkózy

vsetkounas
27. júl 2024

Neovplyvňuje plánuje sa týždeň pred termínom pôrodu najskôr 38.tyzden skôr nie lebo dieťa by bolo považované za nedonosene .Keby ty odtecie voda alebo čo prídeš a spravia ty sekciu ale to sa málokedy stáva .

autor
27. júl 2024

@vsetkounas pri prvom sa mi to stalo, len vtedy som neuzivala tieto lieky 🙂 sekcia bola naplánovaná na 39tt a bábo sa o pár dní vypýtali skôr.

vsetkounas
27. júl 2024

Ak chces mať kľud na duši zaplať si doktora pôrodníka a dohodni sa snim a správy ty sekciu v 38.tyzdni .Keď si zaplatíš je trošku iný prístup .