icon

Má vyvolaný pôrod vplyv na reflux u detí?

cucuriedka
7. jún 2011

Ahojte maminky s babetkami s refluxom 🙂
otvaram tuto temu lebo mi uz dlhsie vrta v hlave a to na zaklade jedej PA ktora mi spominala, ze keby doktori casto nevyvolavali porod - napriklad prasknutim vody, podanim oxytocinu - keby pekne vyckali na pravidelne kontrakcie ci odtecenie vody spontanne (samozrejme iba v pripade fyziologickeho tehotenstva), deti s refluxom by bolo menej. Vraj co i len dva dni robia rozdiel, kedy by traviace cesty babatiek mali sancu riadne dozriet.

Preto som Vas chcela poziadat, o infosky ohladne zaciatku vaseho porodu - ze snad takto uvedieme trosku svetla do tejto problematiky.

Co si o tom myslite?

dulkagabulka
7. jún 2011

nebolo by len menej refluxov..ale aj menej inych ochoreni....respiračných, /astma/ale i duševných /autizmus,hyperaktivita atd./..vypočet by bol dlhy...
ano..lekari aj matky vravia, že to prežili...ale ako česi vravia, neide o to "přežít, ale prožít"
aj postoj WHO vravi,ze vyvolanie porodu a všetky tie zasahy, čo si spominala, su škodlive..

pripajam zaujimave rozpravanie neonatologa

https://www.youtube.com/watch?v=3bOcT2qZNto

O ultrazvuku hovori v rozhovore na Funradiu. Odporucam vam vypocut si aj ten. Najdete ho v archive rannej šou na stranke www.funradio.sk - hladajte rozhovor s Petrom Krchom. Keby sa vam to nahodou nepodarilo vypocut, tak len v kratkosti napisem, ze ultrazvukove vysetrenie prirovnava k tomu ako keby si tehotna zena stala na diskoteke ku repraku......

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
renatka100
7. jún 2011

mne pôrod tiež vyvolávali - ráno som dostala tabletku na otváranie krčka a malá bola o pol jednej na svete. Som však šťastná, že to spravili, nakoľko to bolo 4 dni po termíne, voda bola už nazelenalá a malá bola tak vymočená s popraskanou kožou, že keby dlhšie čakali, tak by bolo už možno aj neskoro. A, áno, máme reflux, ale žijeme 🙂 🙂 🙂 🙂

koala11
7. jún 2011

u mna presne to iste, co u
@renatka100, tiez 5 dni po termine.
osobne si myslim, ze keby sa u mna cakalo na "spontanny" porod, teda porod bez akejkolvek pomoci, nemuselo to dopadnut dobre ☹

asteri
8. jún 2011

mne tiez podporili kontrakcie, aj ked to na mna prislo spontanne, prasknutim vody a oxytocinom 4 dni po termine a reflux tiez mame. Tiez sme uz mali zelenu plodovu vodu, tak neviem ci by sa dalo este cakat...

bubelko
8. jún 2011

@cucuriedka po pravde netusim, ci to ma na to vplyv. ja som mala oba porody vyvolavane - prvy 11 dni po termine, druhy 7 dni po termine. starsi urcite reflux nemal, mladsi - netusim, lebo sice vrackal, ale nikto to tu neriesil.pokial priberaju, tak to, ze vracaju netreba vobec riesit, nakolko je to normalne - tolko povedal k tomu pediater mojich deti. 😉
obcas si myslim, ze ked sa nevie najst pricina cohokolvek, tak sa to zvali na porod a ak nie na porod, tak na tehotenstvo a ak nie na tehotenstvo, tak na detstvo. skratka vzdy sa najde nejaky dovod a potom sa to uz len mystifikuje a podava dalej. a mamky sa stresuju a tvoria si vycitky - co si myslim, ze je uplne zbytocne. ved ked uz raz rodila tak ako rodila spat to nevrati a to, ake deti budu podla mna s porodom suvisiet asi nebude. ved to by cela moja generacia musela byt totalne frustrovana, znicena a neschopna vztahov a neviem coho vsetkeho, pretoze sa rodilo tak ako sa rodilo. 🙂
tym nechcem tvrdit, ze su za kazdych okolnosti spravne, ale v niektorych pripadoch su podla mna nutne. oznacit vsetky zasahy generalne za skodlive mi pride trocha zcestne 😖

cucuriedka
autor
9. jún 2011

@bubelko
@renatka100
@asteri
@koala11
@dominika1988
@dulkagabulka

dakujem babeny, ja rozmyslam naozaj ci na tom nieco je alebo nie... rada by som prave videla tieto zalezitosti v cislach - teda ci by sa mi podarilo dat svetlo do tejto veci..

Mne porod vyvolali, tyzden pred terminom, bez priciny lebo mal doky sluzbu a sa mu zdalo ze sa nieco zacina diat... ale to sa mohlo diat este aj tyzden-dva... Malickemu uz reflux presiel nastastie, aj sme si to vytrpeli nekonecnym odsavanim, zahustovanim a nosenim... tak len rozmyslam co urobit nabuduce inac, a ci to pomoze 🙂 No a vzhladom na nase porodnice rozmyslam tuho nad Hainburgom

dulkagabulka
9. jún 2011

mylsim,ze vychodiskom nie je porodna turistika...
aj pravne predpisy stoja na tvojej strane..a ak si niečo pri porode želaš, či neželaš, stači si o to požiadat..
doteraz som sa stretla s tym,že ak mamička niečo žiadala, zdravotnici boli naozaj ochotni a snažili sa ...

cucuriedka
autor
9. jún 2011

@dulkagabulka ja byvam v rakusku, tak nie moc ako turistika 😉 ale chapem co hovoris. No pri mojom prvom porode ti zdravotnici az tak ochotni neboli... a ked som chcela aj manzela a aj dulu tak ma doky vysmial... rodila som v Ruzinove.

irriss
9. jún 2011

@cucuriedka

Tak my jsme prikladem vyvolavaneho porodu a s refluxem po porodu... 😉

p.s. Je to pro mne novinka, ze to spolu sovisi... 🤐

bibap
9. jún 2011

@cucuriedka Ahoj, tak ja som mala prirodzeny porod (sice trval strasaasne dlho), nakoniec koncil cisarskym :o((( a mala mala reflux..
co som pocula, ma to byt dedicne..mama mi vravela ze ja som mala uplne rovnake priznaky ked som bola mala, len vtedy o refluxe este nikto nic nepocul

bibap
9. jún 2011

teda nevyvolavany, nie prirodzeny.. myslela som

dulkagabulka
9. jún 2011

@cucuriedka v tom pripade by som fakt nevahala a brala Hainburg 🙂

dulkagabulka
9. jún 2011

a čo sa refluxu tyka...mnohokrat je spojeny s tym,že dietatko v čase,kedy je jeho žaludok prichystany na prijem cca 5ml mledziva...resp. 7,10 ml mledziva- dostane podla "tabuliek" 10,20,30,40,50ml UM..
to ma za nasledok prave ten reflux..
niekedy sa ale reflux zamiena za stav,kedy ma matka nadprodukciu mliečka a dieta sa nahlta ako zo zahradnej hadice 🙂

irriss
9. jún 2011

@dulkagabulka
Tak ja jsem tou hadici ☹
Procitam si to tu a cekam na reakce, protoze mne osobne nikdo nevysvetlil "puvod refluxu u me dcerky"..
Ta hadice je fakt dobra... 😀 😀 😀 ...ja jsem mezi kojenim musela davat prsa do hrnce a vse slo samo bez jakehokoliv doteku...mohla bych byvala odkojit dalsi dvojcata zaroven ☹

dulkagabulka
9. jún 2011

@irriss ja tiez..a moje dieta v pohode hadzalo take metrove "šable" z postielky..
ach jaj..keby som vedela vtedy to čo teraz 🙂

nič to za to..žiaden reflux sme neriešili..vyrastla krasna a zdrava

irriss
9. jún 2011

@dulkagabulka
No ja prave dodrzovala pouze ten polohovy rezim...

Keby sme vedeli to, co teraz... 😀 😀 😀 😀 vravim si to kazde rano a vecer..cez den nemam cas 😉

jadynka
9. jún 2011

ja sa pridavam do skupinky, mala som tiez vyvolavany porod , malinka bola prenasana 9 dni, dostala som aj cipok, aj oxytocin - dokonca 2x, aj mi prepichli vodu....porod nepostupoval, problem bol, ze mala bola velika, takze ja som dopadla uuplne katastrofalne - odrodila som spontanne....nabuduce ak budem cakat "velke" babo, viac ako do terminu cakat nebudem.....A mame reflux, nastastie nie velmi velky, ale ja som porod takmer neprezila a hoci som vzdy bola zastankyna prirodzenych porodov, viem, ze po skusenosti sa uz v buducnosti asi viac priklonim k sekcii (pokial to bude taktiez vacsie dieta)....