icon

Mala som porodiť do 48 hodín a stále nič

simonetta135
27. jan 2016

Ahojte dievcata snad mi niekto bude vediet pomoct. Vopred sa ospravedlnujem za gramatiku zijem v uk a pisem z anglickeho tabletu ktory obcas pise co chce. Ale teraz moj problem. Nedelu tyzden do zadu mi odtiekla zatka a presne tyzden na to v poslednu nedelu presne 37+1 as pomaly zacali rozbiehat kontrakcie. V noci to uz bolo na nevydrzanie a tak sme volali do porodnice ci sa mozem prist ukazat. Venoval sa nam hlavna midwife a popravde na oboch nas s partnerom posobil ako rozumny skuseny chlap. Cekol ma s tym ze porod sa rozbieha som otvorena temer na 3 prsty a on tomu dava 24 max 48 hod ale ze to vypada "pekne" a chrustika by sme do pondelka obeda mali mat v naruci (to bolo v nedelu cca o 10tej) stale ma vsak pustil domov s tym ze mam nacerpat sily a dobehnut ked kontrakcie budu cca 3-4 v 10tich minutach a tento stav bude trvat cca 2-3 hod. Ked som as ho pytala ci sa to nemoze zastavit povedal ze toto as nezastavi. No vsetko islo ako povedal do vcerajska rana. Odvtedy akokeby utal. Ziadne kontrakcie nic len brusko tvrdne ale bezbolestne. Maleho citim velmi nizko, mam pocit ze vypadne, midwife dokonca citil hlavicku a sam hovoril ze je velmi nizko, pekne ju citit prstami. A teraz moja otazka: kedze as to vsetko takto zastavilo nevie niekto poradit ako to znova nastartovat? V porodnici hovoria len cakat kym nabehnu kontrakcie ... Skusala som uz prechadzku, caj z malinika (pijem uz dlhsie) schody, drepy.... Dnes ma sice pobolieva brusko ale v style tu ma boli tam ma picha nie kontrakcie a maly je od nedele extra aktivny. Dakujem a sorry za dllllhy prispevok 🙂

pauliesivackova
27. jan 2016

Sex.

seahorse27
27. jan 2016

Ved este nie si v termine, tak naco to chces neprirodzene startovat? Ja som isla do porodnice v 36+7, mala som uplne rovnaky nalez ako ty, na 3-4 cm otvorena, odchadzala hlienova zatka s prímesou krvi a tiez ma dr. poslal domov. Vyjadril sa, ze mozem porodit do 48 hodin ale aj o tyzden 😅 U mna sa to ale pekne rozbehlo, v ten isty den vecer doma mi praskla voda a maly sa narodil 2 hodiny po polnoci, mala som presne ukonceny 37.tt. U kazdeho je to individualne. nechaj to na prirodu. Kym citis pohyby a neodteka ti voda, nemas dovod panikarit. Viem, ze sa velmi drzis toho, co povedal midwife, ze sa to nezastavi...skoda, ze ho nemas na telefone. Ja som s mojim pôrodníkom volala, ked sa mi nieco nezdalo a teda som bola relativne kludna.

simonetta135
autor
27. jan 2016

Popravde mala som tazke tehotenstvo a neviem sa dockat kedy sa to skonci. Od tej nedele hnackujem, zvraciam plus to ze je Mali dole dost zhorsuje moje problemy s chrbticou plus ziaden spanok od nedele a preto by som chcela posurit lebo uz nevladzem citim sa total vycerpana. Nechcem robit nic co by malemu ublizilo skoro man zaujem o take tie babske recepty🙂

martinka6282
27. jan 2016

@simonetta135 ja som počula, že pomáha škorica 🙂 neviem ale či je to pravda....

millatina
27. jan 2016

Viem ze toto asi nechces pocut ale mas este 3tyzdne do porodu takze drobcek asi este nieje tak celkom pripraveny ked sa porod este nerozbehol, nechaj to na babetko pride ked bude pripravene, co by si robila keby si prenasala ako kopec inych tehuliek a tiez ma uz kazda toho na konci plne zuby 😉 Uzivaj si posledne chvile s drobcom v brusku, oddychuj a mysli pozitivne, ver ze 3 tyzdne pred terminom je tvojmu drobcovi iste lepsie v tvojom brusku ako niekde v inkubatore nedaj boze ak by bolo este slabucke alebo tak..

simonetta135
autor
27. jan 2016

Dakujem ja by som ho najradsej nechala tam kde je do terminu no sa bojim ze nebudem vladat ked to pride predsa Len skoro 80 hod v bolestiach proste uz som vystavena a nevladzem ... Momentalne Su bolesti otrasne a ja uz nezvladam preto som chcela rady nakolko vyvolavacku mi povedali ze daju ked budem na 6cm a viac

simaaprilova
27. jan 2016

Mojej sestre tiez odisla zatka a bola asi na 3prsty otvorena v 38.tyzdni a nic.este prenasala 8 dni🙂 a nic jen nepomohlo tak ako ani vam....ani chodenie ani drepy ani cajiky nic.ked to malo prist prislo to🙂

ukulela
27. jan 2016

@simonetta135 vravia ze tepla sprcha - pripadnych poslickov utlmi,ale rozbehnutemu porodu uz pomoze. tak neviem ....ale teda aj ja si myslim, ze 37 - mas este cas. toeste nie si v termine ,,,,jasne, ze si unavena ako kon. skus si najst polohu, v ktorej si oddychnes,uvolnis sa ... mozno ta sprcha ta aspon upokoji.
a inac okrem maliny odporucaju pot aj alchemilku pred porodom. tak mozno ...

maria117
28. jan 2016

@simonetta135 porod spusta oxytocin - hormon stastia, cize snaz sa byt co najviac stastna a rob to,pri com sa citis stastna - sex, cvicenie, tanec, spev,... taktiez urcite vyssie spomenute bylinky i tepla (horuca) sprcha..... bud rada,ze si doma, ja som bola 3tyzdne pred porodom uz v nemocnici, "prenasala som" a myslim,ze prave hudba mi pomohla 🙂 drz sa.
P.s. ja som si hovorila,teraz je to tazke tehu,ale je prve,nemusim sa o nic ine starat,tak radsej teraz a druhe uz bude bezproblemove,aby som zvladala i starsiu 🙂

maslenka47
28. jan 2016

@simonetta135 Chudinka moja... Vies o tom, ze kazda tehotna sa v 37tt nemoze dockat, kedy tomu vsetkemu bude koniec? Krize, dieta tlaci, bolesti, unava, zly spanok... Prepac satkazmus, ale naozaj nie si ziaden extra pripad.

libka1
28. jan 2016

@maslenka47 ty o voze a ona o koze. hadam nechces tvrdit ze v 37 tyzdni ma bezne kazda tehotna niekolko hodin kontrakcie, ktore jej nasledne ustanu 😕

@simonetta135 dala by som dlhu prechadzku, popripade poumyvala okna, mozno aj ten sex co tu pisu ak si na to trufas, ja si to neviem v den porodu predstavit ze by som to bola zvladla, ale kazda to mame inak. Ja som sla na velky nakup potom ako mi povedali v porodnici ze by som tam uz mala ostat. To bolo okolo 2-3 poobede. O 10 som lahla do postele o 11 mi zacali kontrakcie a o 12 bola mala na svete. Ledva sme to dali do porodnice. 37 tyzden je ale naozaj dost skoro, ja som bola 2 dni po termine. Drzim palce nech sa netrapis dlho, neviem si predstavit ze by som v popisovanom stave mala cakat do porodu 😅

ukulela
28. jan 2016

@maslenka47 moze mat problemy s chrbticou, moze mat diagnozu, pise, ze mala kompliklacie pocas tehotnstva. ... ja som v 37 t bola plne funkcna a v pohode, ano, bruicho velke, tlaky, ale zvladala som vsetko, este aj sama soferovat. v den terminu sme boli este papierovo prepisovat auto. a 10 dni som prenasala, ukrutne boli az posledne dni. takze zakladatelka nemusi byt netykava nemtavka, co ju picha a tlaci ...tot vsjo.

vevesh
28. jan 2016

@simonetta135 pokial sa babo hybe, je vsetko v poriadku ( i ked neprijemne) - tiez som si takym presla, kazdu noc kontrakcie od 37-40tt a nakoniec museli vyvolavat, pretoze mala nechcela ist von - nakoniec mala omotanu snuru okolo krku, cize keby nie toho, bola by uz 37tt von.....takze daj tomu cas, a ked sa ti nebude nieco zdat (tvoj vnutorny pocit, pohyby pomenej), volaj midwife- inac treba vydrzat... 🙂

qidko
28. jan 2016

@simonetta135 nesil to mas este cas hoci viem z vlastnej skusenosti ze bolesti a unava boli stale viac a viac pokial citis pohyby vsetko je
Ok daj si sprchu vyloz nohy skus si odychnut zamestnaj mysel citaj maluj spievaj rob nieco co Ta pozitivne naladi a aspon na chvilku zabudnes drzim palce nech to bude cim skor a hlavne nech ste obidvaja ZDRAVI

simonetta135
autor
28. jan 2016

Maslenka ako sorry ale naozaj nie som chudatko co as stazuje na kazdu boliestku mam naozaj ukrutne bolesti od nedele snazim sa lezat chodim len na zachod kvoli hnacke a zvracaniu cca 30 krat Denny - poctivo pocitane a neudrzim ani vodu proste uz nevladzem a nakup apod uz zrejme tiez nezvladnem kedze pri dlhsom stati proste odpadnem... Co as tyka mojho vnutorneho pocitu sama neviem nakolko toto babo je z dvojiciek (o jedno sme prisli) a o druhe babo som prisla v byvalom vztahu a proste v hlave mam ten strach ci je ok... Priatel volal dnes midwife zdvihla recepcna s tym ze to su priznaky skoreho porodu a mam vydrzat nik ma nevysetril to ze necitim pohyby 2 dni nikoho netrapi... Chcela som radu ako to popohnat lebo toto co sa deje je proste horor milym babam co sa mi snazili pomoct velke DAKUJEM

lauricka
28. jan 2016

@simonetta135 Ziadaj si MONITOR babatka, Ok, nemusis rodit, ale urcite by som potrebovala vediet, ako sa ma babo, takze rozhodne sa tam dostav na monitor, nech ho popocuvaju. A najlepsie aj kazdy den, ak budes mat zvlastne pocity. Ako, ja keby necitim pohyby, tak tu asi ani nesedim a trieskam im tam na dvere. Ja som zastanca prirodzenych porodov a vsetko, ale len ak je vsetko OK. Nie som dobrodruh, skor bojko. Alebo aspon si zozen taky ten domaci odposluch na babo....Kazdopadne, dufam, ze je OK to male, drzim palce...

mily7
28. jan 2016

@simonetta135 dúfam že ste v poriadku obaja!necítiť pohyby dva dní a nic?už by som buchala na bránu nemocnice aj po pár hodinách!

lauricka
28. jan 2016

@mily7 mi hovor, ja sa bojim aj za nu