icon

Málo ma zašili po pôrode. Čo mám robiť?

molin9
30. okt 2010

Som tu nová a hľadala som nejakú diskusiu ohľadom zašitia po nastrihnutí po pôrode, ale našla som len, že zašitie bolo až moc tuhé. Ja mám opačný problém. Zašili ma málo a mám to také roztiahnuté, mám taký pocit, ako by som bola stále "otvorená". Je to veľmi nepríjemné, lebo pri chodení mi to tam vydáva nepríjemné zvuky (asi to chápete), no a ked som si bola zaplávať, tak mám pocit, že mi tam vchádza voda. Neviem čo mám robiť :(

miika
30. okt 2010

ahoj, viem si predstavit o com pises, mne po porode vypadli dva svy a museli ma priamo na sestonedeli "dosivat". Podla mna by si mala ist za svojim gynekologom, ktory ta objedna na taky minizakrok do nemocnice a "zasiju" ta poriadne. V kazdom pripade by to mal vidiet najprv tvoj gynekolog a on sa rozhodne ako dalej. Ak je priamo porodnik, mozno by to vedel urobit ako zakrok aj priamo na ambulancii, pri lokalnej anestezii. Aspon mna dosivali len tak v ambulancii, v ktorej prijimaju pacientky pred porodom, ziadna sterilita ci sala...

feb13
30. okt 2010

A co na to povedal tvoj gynekolog na 6-tyzdnovej kontrole po porode? Lebo hadam si nebola plavat este skorej... Kedze sa uz nejedna o cerstvu ranu ale ciastocne (alebo uplne) zhojenu, najprv asi bude treba odstranit zjazvene okraje a potom dosit a to neviem ci sa urobi ambulantne, skor si myaj ked slim ze ta objednaju na jednodnovu hospitalizaciu a normalne na zakrokovni sa to urobi aj ked pravdepodobne len v lokalke.

molin9
autor
30. okt 2010

Dakujem za odpovede. Neviem ci to už nie je neskoro, lebo ja som rodila pred rokom a dva mesiace. Keď som bola u gynekologičky, tak mi nepovedala nič a vlastne som sa jej na to ani nepýtala. Ešte sa chcem spýtať. Za takýto zákrok sa platí, alebo to hradí poisťovňa?

feb13
31. okt 2010

Fuha to neviem, podla mna by to mala hradit poistovna aj ked v podstate sa jedna o plastiku. Ale neskoro urcite nie je. Najistejsie je vsak ked sa opytas svojho lekara. Prip. ak planujes este dalsie dieta, mozno by sa to dalo nejako korigovat vtedy pri porode? To j len napad...

miika
1. nov 2010

ja si tiez myslim ze takyto zakrok je uz z oblasti plastiky genitalii, ale kedze to vzniklo od porodu, malo by to byt hradene poistovnou - a feb13 ma dobry napad, ze gynekologovia zvyknu taketo upravy robit po zasivani pri dalsom porode, ale zase kvoli tomu planovat porodit dalsie dieta je blbost, ze?
nechapem ako mozes s tym existovat uz vyse roka a este to nepovedat gynekologicke, ved to ta musi fakt obtazovat, to nie je ako mat sosovicku na bruchu... ako vlastne s tym sexujete ?

molin9
autor
3. nov 2010

ja už mám staršiu 13 ročnú dcéru, takže ďalšie dieťatko neplánujem. Musím ísť k tej doktorke a potom sa uvidí. Mala som kopu iných starostí, takže nebol čas ísť ku gynekologičke, veď človek tam aj tak chodí len keď musí 🙂. Pri sexe to nevadí, len sa mi tam možno dostane viac vzduchu pri určitej polohe, takže to je také nepríjemné.