Mohli ste mať pri cisárskom reze nalakované nechty?
Mohli ste mat pri cisarskom reze nalakovane nechty? V papieroch od anesteziologa je napisane ze nechty nemozu byt nalakovane. Mate s tym niekto skusenost?
Ja som mala akútny cisársky rez a mala som nalakované nechty aj na nohách aj na rukách. Nebol čas ich odklakovať. 🙂 A nič sa nestalo - sme tu. 🙂 Ale predpokladám, že pri plánovanom cisárskom reze budú chcieť, aby nechty boli odklakované.
Dakujem Vam. Prislo mi to nejake divne, ale spytam sa aj v nemocnici ci maju byt odlakovane..... 🙂
@klarita1979 oni to nechcú preto keby sa vyskytli nejaké komplikácie, napr. že by ti začali zelenieť prsty alebo nechty aby to videli....takže je to pre tvoje dobro
@klarita1979 nehty by nemali byt nalakovane,kedze ked sa nieco deje ako prve modraju lozka pod nechtami,tak aby to mali moznost hned vidiet , ak su nalakovane tak to nevidno 😉
oficialne nemozu byt nechty nalakovane, lebo sa kontroluje farba prstov pod nechatmi. ak by bol nejaky problem, prsty pod nechtami budu fialove, ale cez nalakovane nechty to nie je vidno
@klarita1979 ja som mala planovanu sekciu a nechty som nemala nalakovane 🙂 ja som inak nemala nijake papiere, len den pred ma bol pozriet, o nechtoch nehovoril nic, takze to asi nebude take velmi podstatne...ved sa ho opytaj ako to je s tymi nechtami 😉
CITAM, ZE BABY UZ VYSVETLILI🙂
Určite to má svoje opodstatnenie. Nie som zdravoťák, ale ak je to raz napísané a žiada sa nemať nechty nalakované, tak by som si ich odlakovala.
@klarita1979 nie nemozu... v pripade ze nieco nie je v poriadku, je to nechty modraju a su indikatorom ze nieco sa deje.. aspon tak mi to aj pri obycajnej laparke vysvetlili.. bolo to prve co kontrolovali pred zakrokom nechty na rukach a na nohach plus ani namalovana som nesmela byt
ja som zdravoťák ,sama som anestesteziologická sestra a sama som mala gelové nechty,daj si francúzku a nikto to riešiť nebude,ono celkovo sa to píše ,ale nikto to nerieši,palko ,čo sníma o2na prste je dosť citlivé ,aby to nasnímalo aj cez gel a to či nám klesá o2 vieme aj iných indikátorov z monitora,to že nesmieš byť namaľovaná,hlavne oči,je len tvoja ochrana v prípade ,že by si musela byť intubovaná ,sa oči prekrývajú zvlhčenou gázou alebo sa dáva mastička do očí,proti vyschnutiu oka a so špirálou na oku po zobudení by si nám moc neďakovala 😝
@klarita1979 staci jeden necht odlakovany, pokial mas vsetky natrete silnou tmavou farbou. bledy lak nevadi. na ten jeden prst dostanes tzv. saturacne cidlo, ktore snima percento kyslika v tvojej krvi pocas zakroku.a to cidlo pise skreslene udaje, pripadne nesnima hodnoty vobec, ak mas na nechtoch nepriesvitny lak. a ako bolo uz vyssie spomenute, ani sminky a spiralu na oci nie, potom su u niektorych zapaly spojiviek ked su namalovane. takisto ziadne nausnice alebo ine ozdoby, piercingy
mala som pri oboch cisarskych planovanych nalakovane nechty - francuzsku manikuru, nikto mi nic nevravel...ani predtym
@klarita1979 je to v tvojom vlastnom zaujme, aby si nemala nalakovane nechty, nechty totiz zacnu modrat ako prve v pripade problemu nedostatku okyslicovania a anesteziolog ich kontroluje, aby sa vedelo okamzite zasiahnut. Samozrejme ak nestihnes, porodis aj s lakom na nechty, alebo gelovymi nechtami.
@klarita1979
Musela jsem odlakovat v nemocnnici..☹ 😉
p.s. Nehty (jejich zabarveni)pry slouzi k pozorovani ..

@klarita1979 ja som mala na nohach nalakovane, nikto s tym nemal problem