Môj prvý pôrod
Podelim sa aj ja aký som mala pôrod...
Prvé dieťa som rodila ako 25rocna bola som po rozchode sama a nevedela som do čoho idem. Vtedy sme nemali internet kamarátky ešte nerodili tak nevedela som do čoho idem. Prenášala som 14 dní keď som išla do nemocnice myslela som že zomriem a tým to končí. Neviem prečo som mala také myšlienky. Dali mi klystír a pichli vyvolavacku od rána silné bolesti kontrakcie nemohla som jesť. Na pôrodnej sále grcala som bolo mi zle od hladu ledva som udrzala misku pri tvári. Nevedela som malú vytlačiť tak ma nastrihli a potom zašívali bez všetkého. Kričala som zjapala bolelo to jak šľak doktor že čo kričím veď to neboli ale cítila som každý jeden ťah ihly. Mala som 15 stehov po pôrode ešte mesiac som nevedela sadnúť si na zadok tak ma to bolelo. Bola som prvorodička dojčenie mi nešlo sestrička mi dala klobúčik vraj to pomôže. Lenže nevedela som ako odsledovať či bábätko pije mlieko alebo nie. Doma robila som čo mi ukázali s klobucikom nemal mi kto poradiť. Po čase sme sa ocitli v nemocnici malá schudla a tam mi navrhli prikrmovat s nutrinolom. Konečne pomaly priberala.
Ste silna zena ❤️🙏🏻
Zeny vydrzia teda vselico. Mne 3 dni roztahovali krcok maternice, skrabala som steny od bolesti. Na treti den mi dali umely oxitocin a nechali ma v tych bolestiach 7 hodín, ze som mala kontrakcie kazdu minutu (!). Nakoniec teda cisár, ale zle ma uspali a všetko som citila, takže asi tak 😵💫 ja som si zazila level bolesti 99 😵 druhe dieťa ani omylom.
Mám dve deti vďaka Bohu som kontrakcie nemala ani neviem aké sú, Dvakrát sekcia 🩷. Išla som bez bolestí a hneď urobili sekciu kvôli ozvam. Takže som Rada a vďačná za to že som nemusela cítiť bolesť iba také slabé kontrakcie pri druhej alé stalo to zato🩷 Netrapila som sa vôbec.. A ani po sekcie bolesti nemala a behá hneď ako srnka

Druhý pôrod o skoro 10 rokov neskôr už som vedela do čoho idem, ráno som odniesla dieťa do školy a išla sama do nemocnice. Tam si ma nechali a o pár hodín som porodila všetko bez problémov. Bolo to rýchlejšie než prvý pôrod. Tiež bez epi a prirodzene nechcela som epi bála som sa toho. Lenže doktor ma zle vyčistil a mesiac po pôrode som mala také bolesti že ledva som žila, nikto nevedel dôjsť na to z čoho a nakoniec mala som krvné zrazeniny v sebe. Došla som v hodine dvanástej do nemocnice ledva som chodila a hneď ma brali na sálu.
Každá máme iné príbehy no netreba nikoho odsudzovať ani vysmievať sa keď žena nerodí podľa pravidiel.