icon

Moje pôrody jednoducho nešli

12. jún 2023

Ahojte neda sa mi spat a rozmýšľam, viem ze svet nestojí na tom ako pridu nase deti na tento svet, ci uz prirodzene alebo sekciou, ale ja fakt často rozmýšľam prečo Zrovná mne tie porody nešli.
Oba mali rovnaký scenár , bolesti ktoré nikam neviedli a ked mi začali pomáhať tak to nešlo uz vôbec 🤦‍♀️ a zakaždým to skončilo sekciou.. a v hlave som to mala nastavené tak ze bolesti príjmam a vítam. Je tu este niekto komu vŕta v hlave podobná vec?

Strana
z2
denkabemommy
12. jún 2023

Pozri si psychosomatické dôvody, nájdeš odpoveď na svoju otázku 🙂

mamamasama
12. jún 2023

Pôrody boli vyvolávané? Boli použité medikamenty? Mala si možnosť voľného pohybu? Intimitu? Tmu a pokoj? Ako rodia zvieratá a ako my?

autor
12. jún 2023

@denkabemommy kde si ich má prosim ta pozriet?

@mamamasama Porody samé začali ale ked to nešlo samozrejme zasiahli… pri druhom som si dala este zvlášť pozor a bola doma dlhšie a ked som zistila ze som pri kontrakciach každé 3 m ktoré trvalú uz pár hodín otvorena na spic prsta tak ..

portret7
12. jún 2023

Nie, lebo vsetky, co sme mali sekciu, tak 1) nemame cas na taketo myslienky 2) vazime si to najcennejsie - zdrave deti. Treba zmenit myslienku z preco to neslo, na: Boze, dakujem, ze to vyslo a mam zdrave deti!

autor
12. jún 2023

@portret7 áno ja som neskutočne vdacna ze žijem v tomto storočí a ze mam zdrave deti a zasiahli ked bolo treba a netrvali na prirodzenom priebehu ked to.nešlo. To bez debaty! Len občas mam aj takéto myšlienky 🙈

portret7
12. jún 2023

A naviac, nerozumiem tymto novodobym tlakom na matky - odrodit prirodzene, kojit/dojcit co najdlhsie,…namiesto toho, bud vdacna za to, co mas, si dibra matka bez ohladu spisobu porodu a dlzky kojenia, mas byt v prvom rade ty stadtna, aby si robila stastnymi inych… len tlak tlak a tlak a potom tu citame taketo prispevky😉

autor
12. jún 2023

@portret7 no áno ved všetko toto viem a ked sa na ne pozriem tak si vravím ze ta jazva je krasna pamiatka ❤️ a mas pravdu citala som knihu hypnoporod ktorú som potom smarila do kosa 🤣

portret7
12. jún 2023

Tak si daj pri tej myslienke pomyselnu facku a chod sa vzdy Bohu podakovat. Ked sa podakujes, tak si daj druhu facku preventivne😁

portret7
12. jún 2023

Tak vidis, takto vzdy zahod aj tu myslienku alebo si vzdy spomen na tu knihu, hned sa ti bude lahsie dychat😁

pinkgirl
12. jún 2023

To smeruje k výčitkám, že si ako matka zlyhala - zlyhalo tvoje telo a nedokázalo porodiť prirodzene, sklamala si samu seba! Je čas povedať Dosť! V ničom si nezlyhala, to je všetko, bodka. V živote niektoré veci nenaplanujes, nebudeš mať pod kontrolou - a to nie je zlé. Deti prišli na svet inak, sú ok - teš sa z nich. Neumáraj sa otázkami Prečo??? Nikam to nevedie, len k depresii a výčitkám. Uži si materstvo tak, aby si bola ty spokojná a tiež tvoje deti🙂.

vesimelonimarsista
12. jún 2023

Necitaj blbosti, kedysi davno zeny rodili uplne prirodzene a porod bol pomerne rizikovou zalezitostou. Aj u divych zvierat niektore porody nevyjdu aj napriek tomu, ze vsetko prebieha uplne naturalne bez zasahov. Mne pred poslednym porodom zacali klesat krvne dosticky. Keby som nedostala patricny liek na to, tak by som po porode vykrvacala. Vyhodnotila som si to, ze priroda aj takto reguluje pocet jedincov v populacii.

loliki
12. jún 2023

Moje deti išli všetky sekciou a aspoň im nemám problém vysvetľovať ako a skadiaľ prišli na svet. Má to aj výhody. Aj ty skús nájsť na tom to pekné. Proste tvoje pôrody mali ísť takto a ako dobre

greta2017
13. jún 2023

Spm na tom rovnako. Tiez som sa zamyslala PRECO mi nebolo dopriate porodit deti prirodzene ked v mojej rodine nikto nikdy sekciu nemal...
Ja osobne som sa porodu bala snad odkedy viem ako deti prichádzajú na svet🙈 mozno to v mojom podvedomí zauradovalo. Ak sa ale chcem kuknut na to pozitivne porodit 4 a 4.5kg dieta prirodzene by asi tiez nebola sranda a skonplikovat by sa to mohlo viac nez dost cize ....poviem si ze to tak malo byt a hotovo. Netrap sa😉🍀

denkabemommy
13. jún 2023

@autorka na google napríklad? Zadáš si psychosomatika a pôrod a môžes študovať

miadi
13. jún 2023

Ty to beries moc osobne ako vlastne zlihanie. Ale Ja ta aj chapem . Rodila som “ prirodzene” ibaze prvy porod bol dost traumaticky ,lebo trval 37h od zaciatku kontrakcii. A epidural som si dala az po 32h bolesti ked som bola na 9cm ( ale tak som bola uz posledne 3h) a uz som bola na konci sil. Potom mi dali epidural a oxytocin nechali 3h zdriemnut. A potom som 2h tlacila. Uz som to nechcela nikdy zazit. No casom tuzba po dalsom dietati bola silnejsia ako trauma z porodu. Potom bol porod v 18tt a ten bolel len emocionalne. 8h cakania a bum drobcek zo mna vypadol .. bola som pozakryvana mala som zimnucu a zrazu len to teplo cerstva krv z tela. Dalsi porod bol vyvolavany oxytocinom v TP Lebo som mala vysoky tlak ( dakych 200/150) za 4.5h bez epiduralu ( vraveli sestricky ze som rock star ⭐️ 🤣ked to dam s oxytocin bez epidutalu., ale pravda je ze mi ho midwife tak dobre nadavkovala ze som nemala ani kontrakcie bolestive) za 4.5h od podania oxytocinu bol maly zazrak na svete. A citila som aj akosi redemption z toho prveho. Ze som to “dokazala” lepsie ze to nebola nocna mora . Ale aj ten prvy porod bol zazracny Lebo hoci som bola na pokraji sil a nieco sa vo Mne zlomilo., stale tam bol happy end moje zive zdrave krasne dieta. Ak si zvykuta ist si za svojim plnit si svoje sny Jasne ten porod co nesiel Podla predstav ta zaskocil rozhodil. Mas postraumaticky šok. Lenze nemozes to tak brat. Ze preco prave ty. Moja svagrina rodila 3x sekciou. A vela zalezi aj na tom kto je tvoj zdravotnik. Prva midwife bola za mlada vojenska zdravotna sestra zo Syrie. Cize jej pristup bol .. mame čas mozes rodit aj 3-4 dni Ja sa pojdem vyspat a zatial mà vystrieda nahradna midwife. Moja posledna midwife bola kanadanka a mala uplne iny pristup. “ neboj sa dieta z teba raz dva dostanem .( a potom pojdem domov robit mojim detom veceru a relax) a lekari maju zas uplne iny pristup. Neber to tak ze tvoje telo neposluchlo tvoju mysel ze si v niecom nepresla testom. Je to uplne normalna bezna vec. Aj moja mama mala prvy porod cisarsky druhy prirodzeny. Kamosky., poznam vela bab co rodili sekciou. Odpusti si. Odpust telu hoci nie je čo. Musis len spracovat to sklamanie ze to neslo Podla predstav. Ale v konecnom dosledku je hlavne len to ze deti prisli na svet zive a zdrave. 💕

miriam11
Odpoveď bola odstránená
marianarem
13. jún 2023

Tak myslim, ze u ziadnej zeny nie je materstvo dokonale, kazdej sa "ujde" nieco, co jej nejde podla predstav..Niekto sa trapi s otehotnenim, niekto s porodmi, niekto s kojenim. Niekto ma poporodnu depresiu. Niekto ma narocne uplakane babatko a nevie si hned k nemu vytvorit vztah. Niekto ma vzdorovite dieta a prichyti sa pri tom, ze casto krici, pricom predstava bola, ze reakcie budu laskyplne a trpezlive. A tak dalej. Jednoducho treba akceptovat tu nedokonalost celej veci. Snazit sa co to da, ale neumarat sa vycitkami, ked napriek snahe nieco zlyha. Ja sama s tym trochu bojujem, teraz uz menej. Ale v ramci materstva je toho ozaj tolko, ze dokonalost prakticky nie je mozna.

domak2
13. jún 2023

Pri prvej mi praskla voda, na ďalší deň mi dali gél, potom oxytocin, a po 48 h hodinách keď som bola otvorená na 2cm, konečne spravili sekciu. Pri synovi ze skúsime vbac a epidural mi bol sľúbený, samozrejme tam bol niekto iný, tak ma nechali v bolestiach od pol noci do 8 rana, keď mi ho konečne mohol niekto dať a sekciu mi robili okolo 3 poobede, lebo som bola otvorená na 3cm. Tak si vravím ze už len 8 deti a možno budem otvorená aj na 10 😅 A príroda je síce krásna, ale aj krutá, takže ja som rada ze som sa narodila v dnešnej dobe a nie pred 200 rokmi , kedy by som podobne zážitky isto nerozoberala

jaskolka
13. jún 2023

Lebo to tak proste je. Bodka. Tak ako je jedna žena, ktuea vracia celé tehotenstvo, druhá ani nevie, že je tehotná, tretia priberie 3 kila, štvrtá naberie 30,ďalšia trpí opuchmi a nevládze už chidzt v 6 mesiaci a ešte ina deň pred pôrodom vylezie na horu.
Skrátka to závisí od množstva vecí, ktore ani nemôžeš ovplyvniť. Uvedom si, že sekcia zachraňuje životy. Pred rokmi ženy a deti zomierali, lebo nebola taká možnosť. Alebo zostali trvalo a nenávratne poškodené. Prestaň riešiť také veci, lebo nikde tými myšlienkami nedôjdeš, len sa utrapis

babulkomale
13. jún 2023

Kde citate že to berie ako zlyhanie? Len uvazuje. Uvazovat je prospesne.
Ja som sa dozvedela ze aky mame vztah s matkou na nevedomej urovni, taky je porod.
Ja som mala krasne, rychle, uspesne porody s usmevom. Vyprazdnovanie hned. Ziadne bloky.
Tak skus popatrat tym smerom preco nevies "vypustit" nieco...zaujimava tema. Vela zien to takto ma ze sa im neda porodit.
Vdaka za modernu medicinu 🙏

pandorra
13. jún 2023

portret7 ma pravdu, bud vdacna, ze mas zdrave deti a zijes. V minulosti by to tak nemuselo byt a my by sme tu neboli.

luccija
13. jún 2023

@babulkomale aj ja som to tak čítala.Plus, keď žena nemá dobrý vzťah aj nevedomd s mamou boji sa materstva, nenapĺňa ju a je zvýšené riziko depresie.
Autorka nájdi si na FB psychosomatika a etikoterapia v praxi je to česká stranka a čítaj prípadne si tam v lupe vyhľadaj čo Tam zaujima.Je tam veľa psychológov a ľudí čo sa venujú sebarozvoju

mikadooo
13. jún 2023

Pred 100 rokmi by si umrela. Alebo by umrelo dieťa. Alebo by sa naveľa naveľa pôrod nejakým zázrakom podaril a dieťa by sa narodilo postihnuté, lebo bolo v pôrodných cestách pridlho. Aj to je príroda... Vďakabohu za zdravotníctvo, nech je v stave, v akom je. Ja som mala cisársky len raz, ale mám živé a zdravé dieťa, úplne rovnaké, ako ostatné dve, ktoré sa narodili prirodzene. Netráp sa nad tým, čo nevieš zmeniť. Si rovnaká matka ako my ostatné ♥️.

domak2
13. jún 2023

@babulkomale ja by som toto brala, keby to bolo štatisticky podložené, ale podla mňa je to skôr genetika plus stresove faktory, ine komplikácie. Je určite kopa žien co ma s matkou hrozný vzťah na všetkých úrovniach a porodili v pohode a naopak. To je presne ako tvrdenie ze každá žena vie dojcit.

babulkomale
13. jún 2023

@domak2 ja to vobec netvrdim, ze to tak je. Len ze som sa stretla s takou info.
A ze kazda zena moze dojcit - tomu som tiez kedysi verila a sama na sebe sa presvedcila, ze nemoze 😃

cookie29
13. jún 2023

@portret7 to vobec nie je pravda. vela zien ma traumu z porodu, ci prirodzeneho alebo sekcie. Zostava to operacia a ked bola neplanovana ale urgent, tak to skutocne trauma moze byt. A fakt, ze zena je vdacna za to, ze ma zive a zdrave dieta nevylucuje fakt, ze ten porod ju mohol poznacit... a prave taketo reakcie ako Tvoja a tlak na zeny sposobuju, ze tie traumy sa niekde zatlacia do vnutra a ono to vzdy niekedy nejakym sposobom vylezie... :(

jaskolka
13. jún 2023

@babulkomale a ake je potom vysvetlenie, keď žena má jeden pôrod ľahký, bezproblémovy a druhy je cista hrôza?A ďalší opäť pohoda, rýchly? Veď to je nezmysel, také vysvetlenie, čo sa akože takto mení jej vzťah k matke alebo co?

maryetta
13. jún 2023

Tak moja skusenost.
Prveho porodu som sa neskutocne bala. Ale ze brutalne. Vecer mi doma praskla voda. Isla do nemocnice a nic…. Celu noc slabe boliestky. Rano presli. Zacali az potom poobede. Uz bolo vecer. Bolesti neskutocne. Otvorena minimalne. Zacali do mna tlacit vsetko mozne. Potom som si dala aj epi. A vtedy to skoncilo. Akoby mi cely porod zastavilo.
Otvorena na 4. Syn sa zasekol v porodnych cestach a po 28hodinach ma brali na sekciu.

Pri druhom som bola v hlave uplne inac nastavena. Ze to bude dobre. Tesila som sa na porod. V nemocnici ma kvoli prvej sekcii hospitalizovali a ze ci skusime vyvolavat. Suhlasila som. Vyvolavali zdola. A podarilo sa. Pomaly. Postupne som sa krasne otvorila. Mohla som chodit. Sprcha. Co pri prvom kvoli odtoku vody som bola na monitore. Kvoli epi som len lezala. Bolo to hrozne.
A pri tretom ani nehovorim. To som si hovorila ze si idem uzit 🙂 a aj tak bolo. Od prvej mini boliestky bol do 3hodin von.
Vela robi hlava co a kolko svojmu telu dovoli.
No napr mne trebalo pomoct otvorenim zdola. Co z toho ked mne vyvolavali kontrakcie tie som mala aj bez toho. Len som sa neotvarala.

anavixy
13. jún 2023

Suhlasim s tym, ze psychicke nastavenie je veeelmi dolezite, ale…
Ja som bola maximalne pripravena teoreticky a ciastocne aj prakticky kedze pracujem v porodnici, vobec som si neniesla nejaky strach atd., tesila som sa na to ako to dam a ako budem bondingovat, ja som o sekcii nechcela ani pocut, vsetci vraveli, ze oo super, ze chces rodit vaginalne aj ked si mozes vybrat… nalez sa absolutne neposuval, kontrakcie slabe, sice boleli jak fras ale bez efektu, potom konske davky oxytocinu ktory absolutne nezaberal tiez akurat bolest vobec neprestavala, len v intervaloch naberala na intenzite alebo bola rovnaka… nakoniec som povedala, ze kaslem na to a ideme sekat. Absolutne sa s tym nevytrapujem, napichnutie spinalu bolo vykupenie (kedze na epi som nemala nalez ani cinnost dostatocnu) a keby nemam dieta tak ani neviem, ze som uz porodila- sekciou. Tak ano, mozno by som o 36 hodin porodila spontanne, ale mne osobne to za to nestalo (a ked som videla tu zeleno-hnedu kasu, co mala namiesto vody, bola som este radsej, ze je uz vonku). Sice by som chcela zazit pekny vaginalny porod, uplne idelane s epiduralom 😄, ale ak budem mat dalsie dieta, vobec neviem ci budem skusat VBAC, napriek tomu som rada, ze som to prvykrat aspon skusila.
Chapem kazdu zenu, co chce mat pekny zazitok z porodu, je to podla mna uzasne, ked sa to podari a rada prispievam k tomu, aby to tak mali, ale povazovat porod sekciou za svoje zlyhanie je podla mna uplna hlupost. Budme radi, ze taka moznost vobec je a ze sa robi v umrtveni 🙊😃 moje dieta ma nemiluje o nic menej za to, ze mi nelezalo prve dve hodiny zivota na hrudniku a ja ju nemilujem o nic menej za to, ze neprešla tadial, kadial mala.. 🙃

zuzi0911
Autor odpoveď zmazal
Strana
z2