icon

Môže ísť otec v sanitke do pôrodnice?

walkyra88
2. apr 2017

Ahojte chcem sa spytat ked ste sla niektora rodit a nemate auto byvame na dedine otec mohol ist sanitkou svami ci nesmel vdaka za odpovede😉

sasa1310
4. apr 2017

@dai a toto by ma najmenej sralo, najviac ma serie, keď príde niekto v nedeľu večer do BA so ŠPZ, ktoré si jakživ nevidela a zaparkujú hocikde aj na chodník a nechajú ho tam celé týždne pokým zasa nejdu na víkend domov. BA by mala v prvom rade vymedziť vstup do BA na autách nejakým odstavným parkoviskom a všade dať rezidenčné miesta a bol by pokoj.
Neplatia tu dane, tak nech tu ani neparkujú, alebo nech si za to platia

sasa1310
4. apr 2017

@dai 1-2 izbové byty musia kúpiť 1 parkovacie státie a 3-4 izbové byty musia kúpiť 2 parkovacie státia. Developéri, keď lákajú na kúpu bytov to tam nepíšu, ale pri kúpe a podpise zmluvy musíš kúpiť, inak byt nepredajú.
1 parkovacie státie cca 8 - 12 000 eur

dai
4. apr 2017

@sasa1310 u nas bola plosna povinnost 2+ parkovacie miesta... nemame tym padom absolutne problem s parkovanim...
No ano - pre tych cezpolnych treba z casti motivaciu - cize zabezpecit aby sa im neoplatilo chodit 1ks s 1nym autom - cize platit za parkovanie pokial nie si z ba - a kludne kazde mesto ktore ma s parkovanim problem nech zavedie to iste pre ludi z inych miest... a potom tie odstavne parkoviska ktore zial mesto nezabezpecuje☹

walkyra88
autor
4. apr 2017

Preboha neriešte tu takéto blbosti ked chcete založte skupinu či mať auto potom dieťa....po prve pytala som sa na to lebo kamaratka mi to spominala po druhe dnes som sa pytala jedneho primara ako to je sanitku si môže zavolať každá žena čo ide rodiť!!!po druhé ak máte vybratú pôrodnicu zaplatene čo i len otca pri pôrode či epi či lekára či všetko treba si vypitať papier a musia vás vziať tam kde to mate zaplatene!!!otec v sanitke nemôže byť lebo su monitorovaný kamerou!!!a čo sa týka toho kto zneužíva sanitku odpovedal že ludia bez domova !!ožrate indivíduá a fetaci...rodiaca žena je v ohrozený života ako aj bábätko aj ked nemá navonok komplikácie tolko mi povedal takže jeho názor je podlamna adekvátny a pravdivý..tak isto povedal že muž musí sám prísť takže dakujem a už poprosim nepísať tu veci ohladom toho dohodli sme sa ak budeme doma obaja pojdeme taxikom ak budem sama sanitkou a partner pride😉a tešíme sa❤️😊

zuzi0911
4. apr 2017

@walkyra88 jasne ze rodicka ma pravo na sanitku,,,drzte sa ,,nech uz pojdete skokolvek nech to dopadne dobre ☺

walkyra88
autor
4. apr 2017

@zuzi0911 dakuejm❤️

dai
4. apr 2017

@walkyra88 a toto si sa nemohla spytat predtym ako si zakladala diskusiu? 🙂 inak takuto istu odpoved ti tu dalo viacero zien hned na zaciatku len ty si vkuse rypala naco vsetko ty mas pravo... len vdaka tomu sa diskusia posunula do tejto roviny😉 a ked uz chces niekoho vyhadzovat z verejneho fora 🙂 tak nabuduce poloz otazku a nezakladaj diskusiu ked chces len jednoduchu odpoved...

moni244
4. apr 2017

@walkyra88 no vidis, jednu vec mas vyriesenu, mozes sa venovat niecomu inemu

katriona1
4. apr 2017

@sasa1310 nemuzes soudit jenom podle SPZ, ja i muj manzel mame roky trvaly pobyt v BA, oba tu pracujeme, odvadime dane a vsechno resime tu, ale auto mame koupene v CR a teda ma i ceskou SPZ ( auto je teda jedina vec kterou resime mimo BA )
auto pouzivame vetsinou jenom na navstevy rodiny 2x za mesic a obcas na nakupy, jinak stoji zaparkovane pod barakem a s parkovanim tu nemame zadny problem, zaparkuji blizlo domu klidne i pozde vecer a kdykoliv jindy 🙂

matia28
4. apr 2017

Mala som dva porodi a ani pri jednom nemohol ist sanitkou dopravit sa sam

sasa1310
4. apr 2017

@katriona1 veľa ľudí tu vie na koho a na aké prípady som narážala.

walkyra88
autor
4. apr 2017

@dai nie nemohla lebo mi to prisli cudne ale to ze tu niekto pisal ze ja som asocial co si chce sanitku volat tak to som sa informovala to ze otec tam nemoze byt som zistila a keby si citala lepsie nepisala som ze to tak je ze otec tam moze byt to mne kamaratka tvrdila a samej mi to prislo divne iba tolko ktomu a riesit tu auta spz je blbe a neriesim ano venujem sa inej cinnosti nez taketo slepice tu citat pekny den😉

sardinka336
4. apr 2017

@0silvia0 nakoniec som išla ,,na kočiku,, a v pohode som to stihla rezkým krokom. A ved ja sa nepotrebujem sebaospravedlnovat, načo? Idem ako chcem ist, neriešim ludi naokolo, tí mi na benzín nedavaju. Ale teraz ako je uz pekne počaie, tak skor idem s ,,kočikom,, aj malá popozerá, aj ja sa aspon prejdem v rámci nejakeho pohybu.

sardinka336
4. apr 2017

@moni244 mozu nahanat duchov na teste...aaale nie srandujem.

rutie
4. apr 2017

Dovolte mi trochu odlahcit tuto dusnu atmosferu dvoma prihodami s natacania.

Priha cislo jedna: Moj porod c. 3 - sposob odvozu do porodnice - MHD + 2 deti (vo veku 1 a 2 roky v golfovom kociku). Ako sa to stalo? Do terminu 2 tyzdne, manzel rano odchadza na sluzobku niekde k Trencinu. Mne trochu tvrdne rano brucho, ale nic vazne, hovorim mu, vsak chod, mam poobede poradnu, dozviem sa co to je. Brucho tvrdne cely den, ale vzdy prestane. Vypravim sa aj s detmi do poradne MHD, obvykle ide nizkopodlazny autobus, ale ako na potvoru, poslali nahradny, so schodami. Na zastavke nikto nestoji, tak zdvihnem najprv syna, potom dceru v golfacoch. V tej chvili sa spustia brutalne kontrakcie. Stojim, drzim castou tela kocik, druhou branim, aby syn nespadol zo sedacky a kazdu zastavku predychavam. Dufam, ze na zastavke, kde mam vystupit, nepride kontrakcia. Nepride. Po ceste k lekarovi predychavam pri kazdom stlpe verejneho osvetlenia, medzi kontrakciami palim ako o zivot. Moj druhy porod bol prekotny, tak v podstate tajne dufam v ambulantny porod u mojho uzasneho gynekologa 🙂. Nemam ako ani zavolat muzovi, lebo tlacim kocik ako o zivot. Vo chvili, ked si sadnem v cakarni, kontrakcie su prec. Skusam volat muzovi - nedviha - logicke - je predsa u klienta... Volam aspon mojej sestre, ktora pracuje v meste, nech sa vypyta z prace a ide mi zobrat deti. Dostavam sa na rad, doktor povie ze sup sup do nemocnice, ste na 7 cm otvorena. Volam taxik. Ziadny, ktory mam v zozname ma nechce zobrat bez detskych sedaciek (porod som zatajila). Nemozem nechat 1 a 2 rocne dieta na ulici. Sestra trci niekde v zapche. Tak si slapem 1 km naspat na zastavku, na Kramare su to len 3 zastavky. Nadavam si, ze som doktorovi nepovedala v akej som "prdeli". Uspesne si medzi kontrakciami nalozim golface aj syna do autobusu. Preddychavam brutalne kontrakcie. Zazera na mna cely autobus - (Wtf, mili cestujuci, este ste nevideli rodiacu zenu?) , ale kocik si vykladam sama. Hura som pred Kramarmi. Ale co s detmi? Sestra sa dovolala muzovi, muz je na ceste domov pre tasku, sestra na ceste. Prechadzam sa pred urgentnym prijmom a modlim sa, aby sestra alebo muz prisli skor ako porodim. Jednorocna v kociku reve od hladu, dvojrocnemu medzi kontrakciami, ktore su kazde 2 minuty, vymyslam slovne zabavky, aby mi neutekal prec. Adrenalin, oxytocin, ani neviem, co ma v tej chvili ovlada viac. Bolest pri kontrakciach je to najmenej co ma trapi. Syn vylezie na murik, spadne a rozbije si koleno. Deti revu stereo ja zatia potichucky preddychavam. Aspon niekto musi drzat uroven. Nakoniec nejako pridu naraz aj sestra aj muz. Vyvezieme sa vytahom do porodnice a ...porod sa zastavi... Ale ze uplne. No to je uz ina historka.
Preco som si nezavolala sanitku? Lebo som sa bala, ze co bude s detmi. Ze kam ich daju. Ked rodite, tak ten mozog funguje akosi inak. Volala som asi 5 znamym, vsetci boli prec, nedvihali, mali doma dieta v horuckach. Viacerym som medzi to tlacenie kocika a preddychavania a starostlivost o deti zavolat nestihla.

Prihoda cislo 2. Moja kamaratka ma tesne pred porodom druheho dieta. jej dieta sa rozhodne prist na svet v noci - vybralo si prave tu legendarnu noc, ked sa Slovensko stalo majstrom sveta v hokeji. Kamaratka stuchne do muza - docka sa odpovede: "Stik, stik, Slovenskoooo". Zdvihne telefon, zavola otcovi, odpoved "Slovenskoooo". To iste sused. To iste kamarati. Taxiky vybookovane. Siete pretazene. Vola sanitku. Ti jej rovno povedia, ze ak sa da a nech to skusi inak, lebo maju toho vela. Tak si moja kamaratka vyberie polovicu veci zo zbalenej tasky, prehodi si ju cez plece a vyda sa peso do Ruzinovskej nemocnice, kam to ma asi 1,5 km (mala povodne ist na Antolsku). Prekracuje pohare od piva, doprevadzaju ju klaksony aut a vykriky: Slovenskooo. Po stastnom prichode ju vita lekar vo vybornej nalade s tym, ze jej dieta ma uzasne stastie, ze sa narodi v taky vyznamny okamih. "Slovenskooo" Kamaratka radsej poprosi porodne asisistntky, ci nemoze porodit len s nimi. Tie napodiv suhlasia a narodi sa .... chlapec, uplny nesportovec, cisty intelektual....

momoqui
4. apr 2017

@rutie konecne nejake fajn citanie adi najlepsi prispevok na celom MK 👍👍😂

maciatkolulu
4. apr 2017

@walkyra88 to nemate nikoho, rodicov, svokrovcov, surodencov, susedov, kamaratov? Pretoze sanitka je stroj, ktory ta odvezie v pripade ohrozenia zivota na miesto, kde to podla ich usudku bude najblizsie a nejbezpecnejsie pre teba a dieta, pokial im tam zacnes mavat papierom, ze to mas zaplatene atd, tak ich akurat tak nase..... Oni zachranuju zivot a nerobia rozvoz ludom, co nemaju auta... prepanaja a ver tomu ze ked zacnes naozaj tak rychlo rodit, tak ti bude sumafuk, ci porodis na antolskej, ci v ruzinove, alebo v sanitke, pokial by si mala cas riesit co a ako, tak mas cas aj na taxik, poziadanie kamaratov, rodinu, alebo ti su niekde na vychode vsetci😉?

momoqui
4. apr 2017

@maciatkolulu nie kazdy musi mat auto a ta sanitka je pravo pre kazdeho kto si ju zavola...neznamena ze iba ludia z vychodu nemaju auto alebo rodinu a priatelov v BA ... na MK sa riesia uplne banality o tom ako zastavit sopliky detom alebo co robit ked dieta v noci place pripade ci rocne dieta moze zjest to a to ... tato tema je urcite viac k"teme" ako mnohe ostatne a tym ze niekto nema auto neznamena ze ho tu budeme podcenovat ... my auto mame a ako sa tu velakrat spomenulo v Ba sa da bez neho fungovat. Ja fungujem bez auta takmer stale ale pretoze mame vsetko v dostupnej blizkosti. Samozrejme v mnohycjh situaciach je pohodlnejsie ist autom ako peso/mhd ale nie je to hendikep ani znamka menejcennosti ak niekto auto nema. A autorka sa uz na 1vej strane vyjadrila ze si vezme taxi takze netreba jej uz davat "mudre" rady

0silvia0
4. apr 2017

@rutie normálne som si to s tebou virtuálne prežila... auuu....

moni244
4. apr 2017

@maciatkolulu este "lepsi" koment ako od herecky, co zadrela, ze je to neschopny chlap, lebo nema auto

extempore
4. apr 2017

@rutie špica príspevok, máš sto bodov za výdrž aj odvahu

extempore
4. apr 2017

@moni244 nuž, ja som tá herečka a proste v našich luhoch a hájoch to už tak chodí...

moni244
4. apr 2017

@extempore nechcelo sa mi hladat tvoj nick, dakujem, ze si sa ozvala

extempore
4. apr 2017

@moni244 za máličko a ver, že nie som taká mamonárka či zlatokopka či ako ste ma to nazvali. Len jednoducho vyžadujem určitý štandard a nielen od druhých, ale náročná som aj sama na seba

0silvia0
4. apr 2017

@extempore a náhodou aj my nenáročné živočíchy máme celkom šťastné životy 😂😝

extempore
4. apr 2017

@0silvia0 ja to vôbec nespochybňujem, šťastie nie je otázka peňazí 🙂

kmakovicka
4. apr 2017

Nie, nemôže - ako už niekto spomenul, z predpisových dôvodov, posádka a pacient sú poistení, osoby naviac nie, výnimky sa týkajú iba malých detí, tie môžu ísť s 1 rodičom

momoqui
4. apr 2017

@extempore kazdy ma predstavu o nejakom standarde ale neznamena ze ak ho ma niekto nizsi od tvojho tak je hned chudak ... mozno prave naopak 🙂

rutie
4. apr 2017

@extempore Vdaka. Moj pribeh dokazuje, ze nikdy nevies ako skoncis. Mozes mat aj super chlapa so super farom. Ta moja kamaratka, dcera VIP vplyvneho a velmi bohateho cloveka, mala zaplateneho VIP lekara, ktory jej do telefonu tiez povedal: Slovenskooooo, mohla porodit po ceste niekde v parku na lavicke ako bezdomovkyna 🙂. A cely cas sa miesto sutredenia na porod bala, ako si poradi "unaveny" tato doma s ich malym synom, ktoreho hukajuce klaksony celu noc budili..

sardinka336
4. apr 2017

Skratka my zeny zvladneme všetko čo treba...či v MHDčke alebo autom alebo aj peši kilometer do porodnice...ked musis tak musis..