Môže ma gynekológ nútiť do prirodzeného pôrodu, keď prvý bol cisárskym?
Zaujíma ma, či ma môže nútiť...prvý pôrod bol v r. 2017. Čo sa týka zdravotných ťažkostí, dajme tomu, že okrem trombofílie nemám žiadne.
Ano moze. Ak chces sekciu, musis si vybavit.
Môže..povedal moj gyn.ze keď nemusia a neni rizikové tehotenstvo,tak neurobia sekciu..
pôrod je prirodzene ukončenie tehotenstva. Ani do tehotenstva ta nikto nenúti, ak nie sú zdravotne problémy ani ty nemôžeš nútiť lekarov, aby ti robili sekciu, keď si zdravotne v poriadku na pôrod
Od 2017 by som sa vôbec nebála rodiť prirodzene. Prečo chceš cisársky? Ja budem mať medzi pôrodmi 18 mesiacov a teda keď pomyslím na cisársky, je mi zle. Predtým som ho mala.
Ja tiež riešim túto istú vec, rodila som v 2019 akútnom sekciou, chcela by som zas a jedna mladá doktorka povedala, 2x dokonca ze to nie je dôvod na sekciu aj keď mam bolesti v jazve. Termin mam za 20 dní a je mi na grcanie, keď si pomyslím ze mam prirodzene rodit a aké následky to môže mať 🥲
Zjavne závisí od toho, kde plánuješ rodiť. Ja som mala prvý cisársky a bolo mi doslova povedané, že ma nik do prirodzeného nútiť nebude. S lekármi v nemocnici (BA) sme zhodnotili dôvody, pre ktoré som preferovala aj druhý a všetci s tym boli v pohode.
Nemoze ta nutit do dalsej sekcie. S takym odstupom? Kludne prirodzeny porod.
Ja som mala sekciu 9/2014 a prirodzene porody 7/2017 a 10/2020.
Ak si chces upokojit psychiku a nebat sa je tu na mk aj skupina po sekcii rodim prirodzene. Tam najdes hned niekolko takychto pripadov.
Tak napriklad v takej povazskej ides automaticky na druhu sekciu.
Asi velmi zalezi od porodnice. Mne automaticky indikovali 2. sekciu.
V roku 2014 som mala akútnu sekciu a v r. 2016 som porodila prirodzene. Dr. vôbec neuvažoval o sekcii...Nedá sa to porovnať. sekciu nikdy viac. Druhý prirodzený pôrod za 4 hodiny po všetkom a k tomu 2 mini stehy...Po týždni som nevedela, že som rodila, čo sa o sekcii nedá povedať...
Mne moj dr. povedal, ze ked pri druhom dietati bude predpokladana vaha nad 4 kg, vtedy spravia urcite cisarsky.
Ano môžu, vlastná skúsenosť . Prvý pôrod 2016, druhý 2022 a o sekcii sa so mnou nechceli vôbec baviť… príroda to zariadila inak…
Ja som si vybavila sekciu. Tiez som mala z prirodzeneho porodu depku. Vsetci, ze prirodzeny. Nemohla som ani spavat.
@trgypadl nie,nie som. Stačí mi okolie a jedna kamarátka. Strasit som určite nechcela .no nepaci sa mi,keď na jednej strane je sekcia veľká a riziková operácia a na druhej strane sa to berie pótom ležérne ,a núti sa mamička do prirodzeného pôrodu.
Mala by si sama vybrať a myslím si ,že sekcia je dosť veľká indikácia k ďalšej sekcii. A navyše je zaujímavé, že stále sú pôrodnice ktoré toto riskovať nechcú. Pre nič, za nič by to asi nebolo.
Prečo by ťa mal ,, nútiť " doktor, to skôr ty chces nútiť jeho do sekcie...
Keď nemáš problémy a indikácie k sekcii tak je samozrejmosťou normálny pôrod
@zuzi0911 fuhaaa, prepac, ale mam problém Ti verit s tolkymi skúsenosťami o rupturach maternice... Bavime sa o život ohrozujucom stave.... Nie je to stav s ktorym sa stretávaš v porodnici kazdy den... Okolie?? To je kto, ak si nebola pro danej rupture, tak je to stale jedna babka povedala... Sekcia je indikacia k sekcii??? To kde si zobrala?? Si precitaj informovaný suhlas k sekcii, kto si toto vyberie dobrovolne, tak si tukam na celo🤦♀️porodnice, ktore robia rutinne sekciu po ďalšej, tak je to z toho dôvodu, ze je pre nich jednoduchsie fiknut pacientku za 45 min, ako by sa jej mali zodpovedne venovat niekolko hodín, to je o pohodlnosti lekarov v danej nemocnici.... Mamicka sa k nicomu nenuti, je to prirodzený proces jej tela a zivota.. Cloveka nutime aj k smrti??? Starnutiu???
Prvý som mala plánovaný cisársky 2012, druhý pôrod 2016 mal byť prirodzený, po pár dňoch prenášania mi začali dávať vyvolávacky (7 spolu), pocas 3 dní sa nič nedialo,tak som skončila opäť sekciou..ale o sekcii zo začiatku nikto nič nehovoril🤷
Bože tieto témy sú vždy o tom istom. No a čo, že chce radšej sekciu ako vaginálny pôrod? V týchto diskusiách sa ženy tvária akoby ony mali rodiť namiesto tých žien, ktoré chcú sekciu. Stačí nájsť ochotného lekára, zazmluvniť ho a je po probléme. Keď chce žena rodiť vaginálne, tak nech si tak rodí, a keď chce rodiť sekciou, tak nech. To dieťa aj tak nejako musí von. Autorka nie je vyplašená prvorodička, vie do čoho ide a vie, čo očakávať.
@trgypadl ja nepíšem že mám neviem koľko skúsenosti. Píšem,že poznam z okolia (áno ked mi to niekto povedal) plus jedna kamarátka a áno to máš pravdu,ze to bolo velmi zle ,to sme prezivali vsetci,ked sne nevedeli ci to vobec zvladne .. Aj keby je to je len táto jedna . Dálo sa tomu zabrániť. Radšej si ušetriť robotu a urobiť 45m zákrok. Pohodlnosť? To snáď nie. Mame na to rozdielne názory.
Za druhé píšem, že MYSLIM si ,že je to dost dobra indikácia. Nie,že je to indikácia. Podľa mna by mali byť sekcie automaticky po sekcii. A áno tento názor som zmenila prave koli tej kamarátke,ktorá od 26r je bez maternice.
Vždy je lepši prirodzený pôrod ,ale nie zas za každú cenu .
Každá nech rodí ako chce ako jej to vyhovuje,ako sa cíti a podobne. Keď už sa chceme hrať na to,že rodicke ma byt umožnené všetko po čom jej len srdce pisti ,rešpektovať pôrodné plány atd,tak by malá mat aj možnosť si vybrať,ako dieťatko chce porodiť.
Mne v Piešťanoch po prvej sekcii ani nedovolili rodiť prirodzene.

To, ze bol prvy cisarsky, nie je indikacia na druhy cisarsky. 5r je dost.