Môže mi lekár prasknúť vodu, keď som na 3 cm otvorená?
Ahojte, môže mi lekár/ka prasknúť vodu keď som na 3cm otvorená? Urýchlilo by to pôrod? Alebo od ktorého týždňa sa môže robiť hamiltnov hmat? Aké má +a-? 😅 Ďakujem.
Môže ti prasknúť vodu a áno urýchli to pôrod.
Ale mal by tá o tom informovať
@pribinak áno to viem 😅 a keby som si to ja pýtala? Viem je to divné ale ja mám nepravidelné bolesti už 2 týždne a som úplne unavená posledné 3 noci som nespala skoro vôbec 😅
Toto je už na lekárovi
Mne praskli vodu 2x ale to som uz bola prijata v porodnici ( a u nas Musis byt otvorena na 4cm aby ta prijali ) nikdy som to nepytala . Ten prvy porod to nijak neurychlilo porodila som az druhy den . Skus vydrzat aspon do TP ( Hamilton som mala raz a to bola strasna bolest a porod bol o 3dni )
Mne takto vyvolavali porod 3.dietata, bolo to v 39.tyzdni, ukoncenom, bola som na 3 cm, poslickov som mala, mala som vysoky tlak a nereagoval na liecbu, tak ma prijali a postup bol, ze praskli vodu, doktor povytlacal, kolko to slo a do 45 minut som porodila. Pri dalsom dietati to iste, len som bola v 38.tt, ale tam sa robil oxytocinovy test, ci vobec to zvladnem a aj mala, prirodzeny porod. Ale to trvalo uz dlhsie. Muselo to byt kontrolovane, takze urcite len vtedy, ked Ta prijmu. A tam su iste postupy, ak mas streptokoka, treba ppdat ATB, mne stihli pri tom 3.dietati dat iba jednu davku a dieta potom aj viac a dlhsie sledovali v porodnici. Ak by si mala prasknute obaly a trva ten porod aj tak dlhsie, tak ak mas streptokoka, hrozi infekcia, tam treba byt obozretny. To uz ked prepichnu, tak rodis tak ci onak.
Ano, mne praskli pri prvom, pri 3 cm, ukecali ma, ze to bude rychly porod, nastupili obrovske kontrakcie, ktore som nezvladala predychavat, neotvarala som sa, porod postupoval strasne pomaly, trvalo to v tych bolestiach dalsich 5,5h. Mala som velku stratu krvi, odviezli ma na lozku, pri pokuse postavit ma, som odpadla, dostala som transfuzie krvi a myslela ze umriem, plus dietatko oddelene odo mna, takze este psychicka ujma k tomu a problemy s dojcenim. Takze dakujem pekne, uz by som nechcela. Ale co.osud nechcel, druhe dieta som prenasala, na 11 den po termine a dboch hamiltonoch som bola na 4 cm, tiez ma ale tentokrat citlivo povzbudili, aby som suhlasila s prepichnutim plodoveho vaku a jemne mi.povytlacali vodu von, nechali ma na lozku cca 30 min, potom naparka, kde sa rozbehli silne kontrakcie do 45 min bolo babo vonku. Nadherny pocit a fit stav po porode. Cize je to rozne, ale po mojich skusenostiach by som velmi iniciativne do toho nesprtala, nechala to po porade s personalom.co najdlhsie na pokoji nech sa telo pripravy.
Mne praskli takto pri oboch.so starsim som prisla ,citila som slabe kontrakcie v 40t.kedze som bola na asi 5cm otvorena ma tam nechali,kontrakcie ale prestali.praskli vodu a do 3h.bol maly na svete (nemala som epi ani oxytocin,samo sa to spustilo).pri dcere to bolo v podstate totozne,len od prasknutia presli 2hod,a v 38t . Mala musela ist skor,lebo nemala dobre ozvy.takze vodu prasknu a tyzden zavisi od toho v akom stave si ty a dieta
Ďakujem vám za odpovede 😅 tak ja budem čakať čo mi povedia na kontrole. V štvrtok začínam 40 týždeň 😅
Najprv ti asi skusia hamiltona podla mna. Vodu obycajne praskaju az ked uz ozaj rodis, mas pravidelne caste kontrakcie, ale nepostupuje 1. doba porodna napriklad, ale ano 3-4 cm je hranica kedy sa uz moze. Mne praskli pri oboch dcerach nakoniec.
Hamilton moze a nemusi zabrat. Pre mna bolestivy nebol, ale niektore baby vraveli ze bolel. Mne zabral, do 22 h bola mladsia vonku. Drz sa, zvladnes to.
Najprv ti asi skusia hamiltona podla mna. Vodu obycajne praskaju az ked uz ozaj rodis, mas pravidelne caste kontrakcie, ale nepostupuje 1. doba porodna napriklad, ale ano 3-4 cm je hranica kedy sa uz moze. Mne praskli pri oboch dcerach nakoniec.
Hamilton moze a nemusi zabrat. Pre mna bolestivy nebol, ale niektore baby vraveli ze bolel. Mne zabral, do 22 h bola mladsia vonku. Drz sa, zvladnes to.
@selena_luna mne ani to vyšetrenie nieje tak bolestivé 🤷♀️ je nepríjemné trochu boli ale dá sa to tak kto vie možno by to ani mňa nebolelo 😅😀 uvidím čo mi povedia, minulý týždeň má už chceli nechať v nemocnici ale som povedala že chcem prísť až s kontrakciami. Keďže som mala už 2 dní silnejšie bolesti myslela som že to pôjde rýchlo 😀😂
Mne hamilton nepomohol a to mi ho robili 2x, porodila som až týždeň potom, vodu by som si nedala prasknúť pokial by som nemala pravidelne kontrakcie 🙂
Áno mne pichol tiež som bola už na príjem ale nechápem ani prečo lebo mi nepraskla pvoda ani neurichlil pôrod hneď vstať ideme sekcia 🤣 jaa Huuuura konečne 🤣🤣🤣🤣🤣
Áno mne pichol tiež som bola už na príjem ale nechápem ani prečo lebo mi nepraskla pvoda ani neurichlil pôrod hneď vstať ideme sekcia 🤣 jaa Huuuura konečne 🤣🤣🤣🤣🤣
@alina765 mňa poslala lekárka domov potom som prišla s bolesťami a druhá lekárka mi povedala že som na 1cm 🙃 ale slabé ozvy tak vyvolavacka som si to riadne užila no 🙃
Blahozelam k babatku 😊

Môže ti prasknúť vodu a áno urýchli to pôrod.
Ale mal by tá o tom informovať