Môžem dostať epidural, keď mám nízky tlak?
Ahojte žienky, zaujíma ma či vám dali epi počas pôrodu keď ste mali nízky tlak počas celého tehotenstva. Ja mám bežne 80/60, niekedy menej ale u mňa je to normálne, vždy som taký mala, netočí sa mi hlava a nie som ospalá. Bude to môj prvý pôrod a s epi som tak nejako s určitosťou počítala, keďže veľmi ťažko zvládam bolesť. Som momentálne v 22 tt
@milanija pred epi dostaneš určite infúziu, bude ti kvapkat, v prípade, žeby si potrebovala rýchlo doplniť tekutiny nie je problém. A epidural veľmi zriedka spôsobí že spadne tlak, naopaj u spinalu je to skoro u 100 percent rodiciek
(DR)
Mám nízky tlak a odpadla som im v nemocnici tesne pred pôrodom - . Oni sa o teba postarajú. Neboj sa
Ďakujem za odpovede 😁 hneď som pokojnejšia
@milanija nie. Dali mi kyslík kým som sa prebrala a rodila som prirodzene s epiduralkou. Ja ale žijem v zahraničí takže ti nepoviem aký postup by zvolili na svk. Ani nastrihy sa tu "predbezne"nerobia.
Posledné dvojičky sa tiež narodili prirodzene s 59 minútovým rozdielom. Verím že na svk by ma hneď ťahali pod nôž.
@milanija Ja mam nizky tlak a pocas tehotenstva mi este klesol a bolo mi casto na odpadnutie hlavne pocas 2 trimestra. Ked mi davali epiduralku, povedala som anesteziologovi ze mi je na odpadnutie ked mi klesne tlak a on len mavol rukou. Hned po tom ako zacala epiduralka ucinkovat, som zacala citit presne take iste pocity na odpadnutie aj napriek tomu ze som lezala. Okamzite som sa ozvala a povedala to sestricke co bola pri mne a o chvilu mi uz bolo lepsie. Dali mi nieco, co mi zvysilo tlak. Ked bolo po vsetkom anesteziolog mi povedal ze som mala pravdu s tym tlakom a dpadavanim.
Ak aj ty budes citit ze ti klesa neprijemne tlak, hned ich upozorni a ziadaj pomoc. Ak tam bude s tebou muz, povedz aj jemu, nech je on tvojim hlasom a ziada pre teba pomoc.
A keď má žena neurogennu tetániu a berie AD tak moze epidural?

@milanija Ahoj bežné mám nízky tlak a epi som mala. sestrička po pôrode sa má pýtala či neodpadavam, lebo to som už mala extrémne nízky 🙈 ale nič mi nebolo. Takže nemyslím, že by to mal byť problém ☺️