icon

Môžem dostať epidural, keď mám nízky tlak?

milanija
4. jan 2021

Ahojte žienky, zaujíma ma či vám dali epi počas pôrodu keď ste mali nízky tlak počas celého tehotenstva. Ja mám bežne 80/60, niekedy menej ale u mňa je to normálne, vždy som taký mala, netočí sa mi hlava a nie som ospalá. Bude to môj prvý pôrod a s epi som tak nejako s určitosťou počítala, keďže veľmi ťažko zvládam bolesť. Som momentálne v 22 tt

katka17787
4. jan 2021

@milanija Ahoj bežné mám nízky tlak a epi som mala. sestrička po pôrode sa má pýtala či neodpadavam, lebo to som už mala extrémne nízky 🙈 ale nič mi nebolo. Takže nemyslím, že by to mal byť problém ☺️

scorpio89
4. jan 2021

@milanija aj ja som mala taký nízky a dostala som epi bez problémov

diaalex
4. jan 2021

@milanija vždy mám nízky (vlastne u mna normálny) a mala som epi 🙂

pseudomonas87
4. jan 2021

@milanija pred epi dostaneš určite infúziu, bude ti kvapkat, v prípade, žeby si potrebovala rýchlo doplniť tekutiny nie je problém. A epidural veľmi zriedka spôsobí že spadne tlak, naopaj u spinalu je to skoro u 100 percent rodiciek
(DR)

solemami
4. jan 2021

Mám nízky tlak a odpadla som im v nemocnici tesne pred pôrodom - . Oni sa o teba postarajú. Neboj sa

milanija
autor
4. jan 2021

Ďakujem za odpovede 😁 hneď som pokojnejšia

milanija
autor
4. jan 2021

@solemami predpokladám, že si potom išla cisarakom, to muselo byť na porazenie si vytrpieť kontrakcie a nakoniec ísť aj tak pod nože 😐

solemami
5. jan 2021

@milanija nie. Dali mi kyslík kým som sa prebrala a rodila som prirodzene s epiduralkou. Ja ale žijem v zahraničí takže ti nepoviem aký postup by zvolili na svk. Ani nastrihy sa tu "predbezne"nerobia.
Posledné dvojičky sa tiež narodili prirodzene s 59 minútovým rozdielom. Verím že na svk by ma hneď ťahali pod nôž.

andreatytler
5. jan 2021

@milanija Ja mam nizky tlak a pocas tehotenstva mi este klesol a bolo mi casto na odpadnutie hlavne pocas 2 trimestra. Ked mi davali epiduralku, povedala som anesteziologovi ze mi je na odpadnutie ked mi klesne tlak a on len mavol rukou. Hned po tom ako zacala epiduralka ucinkovat, som zacala citit presne take iste pocity na odpadnutie aj napriek tomu ze som lezala. Okamzite som sa ozvala a povedala to sestricke co bola pri mne a o chvilu mi uz bolo lepsie. Dali mi nieco, co mi zvysilo tlak. Ked bolo po vsetkom anesteziolog mi povedal ze som mala pravdu s tym tlakom a dpadavanim.
Ak aj ty budes citit ze ti klesa neprijemne tlak, hned ich upozorni a ziadaj pomoc. Ak tam bude s tebou muz, povedz aj jemu, nech je on tvojim hlasom a ziada pre teba pomoc.

gabirh41
11. máj 2023

A keď má žena neurogennu tetániu a berie AD tak moze epidural?