icon

Môžem mať v nemocnici po pôrode nohavice a podprsenku?

31. aug 2025

Ahojte, zachvíľku ma čaká druhý pôrod, pomaly už chystám veci ale teda zamýšľam sa nad jednou vecou. Už po pôrode, na oddelení šestonedelia, som nemohla mať oblečené nejaké nohavice a ani podprsenku. 2x sa mi stalo že ma sestrička zvozila že som takto oblečená. Mala som normálne tričko a také voľne pyzamove nohavice. Proste ja sa necítim komfortne v nočnej košeli a bez podprsenky s tými boľavými naliatymi prsiami. Ja ani normálne doma nenosím nočné košele, niesom s tým ok. Tak sa pýtam ci to bolo len u nás, ale to funguje takto aj inde v iných mestách na Slovensku. A či je vlastne ok toto nosiť už na šestonedelí 😀

Strana
z2
sisska96
31. aug 2025

Ja som mala nohavice. Neznášam košeľu

dskjhfdlkdjhl
31. aug 2025

Ja som mala podprsenku (na kojenie) urcite aj v porodnici.

eeffka
31. aug 2025

Sportova podprsenka,tielko a kratasy, nikto nic nekomentoval

anonym_2b5406
31. aug 2025

Ja som bola tiež v kratasoch a nikto nič nehovoril. Ved nie si male dieťa, normálne povedz, že ti je to konfortnejsie a podprsenka pomáha na boľavé prsia. Dovidenia

anonym_293d57
31. aug 2025

Cez deň môžeš mať čo chceš, len na vizitu treba byť nachystaný na posteli dole bez, to aj mňa raz zvozili, že som mala nočnú košeľu, ale nohavičky. Sestra ma sprdla, že ako to, že nečakám nechystaná. Ale po vizite si môžeš obliecť čo chceš, nikoho to nemusí zaujímať. Videla som aj legíny a tepláky už v pôrodnici.

tenerifka
31. aug 2025

@anonym_autor kde a kedy si prosimta rodila? Ved toto sa snad uz davno nikde neriesi.....

pribinak
31. aug 2025

Môžeš si obliecť čo chceš, čo ti je pohodlne

anonym_d73a27
31. aug 2025

Aj u nás sa uprednostňuje nočná košeľa hlavne kvôli vízitám, ale ja si tiež chcem zobrať pyžamo. V nočnej košeli mi je zima. Pred vizitou si dám spodok dole.

tenerifka
31. aug 2025
@anonym_293d57

Cez deň môžeš mať čo chceš, len na vizitu treba byť nachystaný na posteli dole bez, to aj mňa raz zvozili, že som mala nočnú košeľu, ale nohavičky. Sestra ma sprdla, že ako to, že nečakám nechystaná. Ale po vizite si môžeš obliecť čo chceš, nikoho to nemusí zaujímať. Videla som aj legíny a tepláky už v pôrodnici.

@anonym_293d57 inak k vizite..... Ja som rodila v Spain pred 25-rokmi, a potom neskor, ale nezazila som nikdy "vizitu"..... Na dalsi deñ po porode prisla doktorka so sestrickou (ze uz prisli predtym skor, ale som spala a nechceli ma budit, na izbe sme boli dve), spytala sa ako sa citim, pozrela do papierov, spytala sa, ci sa moze pozriet, ako sa hoji nastrih..... A ze teda zajtra domov.... Neviem si predstavit, ze ma tam ocumuje desat ludi.

diewcatqoo
31. aug 2025

Po oboch porodoch som mala podprsenku (na dojcenie). Po prvom porode som mala klasicky koselu. Po druhom porode uprostred horuceho leta som mala na spanie kratasove pyzamo a cez den som v porodnici mala oblecene letne saty. Rodila som oba razy v Brne a kazdemu bolo totalne u prdele, co som mala/nemala oblecene.
Btw, ani raz mi pocas vizity nikto nepozeral medzi nohy.

anonym_293d57
31. aug 2025
@tenerifka

@anonym_293d57 inak k vizite..... Ja som rodila v Spain pred 25-rokmi, a potom neskor, ale nezazila som nikdy "vizitu"..... Na dalsi deñ po porode prisla doktorka so sestrickou (ze uz prisli predtym skor, ale som spala a nechceli ma budit, na izbe sme boli dve), spytala sa ako sa citim, pozrela do papierov, spytala sa, ci sa moze pozriet, ako sa hoji nastrih..... A ze teda zajtra domov.... Neviem si predstavit, ze ma tam ocumuje desat ludi.

@tenerifka tak tu stále vizity vo veľkom fungujú. Každý deň malá vizita, dvakrát do týždňa veľká, kde ozaj príde aj 10 ľudí...🙂 Alebo raz ma sprdla sestrička, že ako to tu vyzerá, že mám na parapete tanier,( to mi doniesli na izbu ony v deň pôrodu, a ja že ho aj odnesú, ale čakali, že to ja), sestra že: to treba mať vyupratované na vizitu 🤦‍♀️ takže tak... Ale je pravda, že pomaly sa to tu mení k lepšiemu na Slovensku, už teraz je to lepšie ako keď som rodila pred 13 rokmi, ale mohlo by to aj rýchlejšie 🙂

anonym_107783
31. aug 2025
@tenerifka

@tenerifka Presne, ani v Anglicku som takúto vizitu v pôrodnici nezažila. Prišla lekárka, ktorá "ma rodila", diskrétne sa pozrela a povedala, že môžete ísť ráno domov.

lucia13022023
31. aug 2025
@anonym_293d57

@tenerifka tak tu stále vizity vo veľkom fungujú. Každý deň malá vizita, dvakrát do týždňa veľká, kde ozaj príde aj 10 ľudí...🙂 Alebo raz ma sprdla sestrička, že ako to tu vyzerá, že mám na parapete tanier,( to mi doniesli na izbu ony v deň pôrodu, a ja že ho aj odnesú, ale čakali, že to ja), sestra že: to treba mať vyupratované na vizitu 🤦‍♀️ takže tak... Ale je pravda, že pomaly sa to tu mení k lepšiemu na Slovensku, už teraz je to lepšie ako keď som rodila pred 13 rokmi, ale mohlo by to aj rýchlejšie 🙂

@anonym_293d57 hahah my sme mali vizitu každý deň a raz mala byť veľká vizitka, sestričky a upratovačky od piatej asi, umyvali všetko, nám kazali izby upratať (zavrieť otvorený kufor) atď, tak som bola zvedavá, čo to ta veľká vizita je.. Prišiel primár a asi ďalší šiesti zdravotníci, pozreli nám pod košelu a odišli. Trvalo to, a to nepreháňam, 30 sekúnd max🤣🤣

anavixy
31. aug 2025

U nas uplne v pohode mozes mat aj leginy.. jasne, ze odporucaju vetrat, na vizitu bez, ale inak je to na tebe. Vacsiba zien ale ma len nocnu koselu a nohavicky. Podprsenka ok, len treba dobre sadnucu, aby netlacila a neblokovala mliekovody. Niektore zeny s podprsenkou aj rodia 🤭

anonym_d5f3c9
31. aug 2025
@tenerifka

@tenerifka rodila som minuly rok na slovensku a prebehlo to presne tak ako pises ty

tenerifka
31. aug 2025
@lucia13022023

@anonym_293d57 hahah my sme mali vizitu každý deň a raz mala byť veľká vizitka, sestričky a upratovačky od piatej asi, umyvali všetko, nám kazali izby upratať (zavrieť otvorený kufor) atď, tak som bola zvedavá, čo to ta veľká vizita je.. Prišiel primár a asi ďalší šiesti zdravotníci, pozreli nám pod košelu a odišli. Trvalo to, a to nepreháňam, 30 sekúnd max🤣🤣

@lucia13022023 to kde?

guudy
31. aug 2025

Posledny porod pred 18 rokmi v Ba.
Po porode som mala kratke volnejsie leginy a dlhsie tricko. Samozrejme spodne pradlo. Po predcasnom porode som nemala ziadne problemy, cakala som len na dieta, kedy ju prepustia. Tak som to mala aj karte zapisane. Nikto neriesil.
Velke vizity 2x tyzdenne.

tenerifka
31. aug 2025
@anonym_d5f3c9

@tenerifka rodila som minuly rok na slovensku a prebehlo to presne tak ako pises ty

@anonym_d5f3c9 super👍, snad to bude postupne vsade...

anonym_293d57
31. aug 2025
@lucia13022023

@lucia13022023 presne si to opísala, ten nátlak, tie stresy, všetci od rána: bude vizita, bude vizita, všetko leštili, pucovali jak pred Vianocami. Cez ten reproduktor sestra hlásila: všetci povinne ležať na posteli a čakať v pozore. No jak za socíku 🤦‍♀️🤪

anavixy
31. aug 2025
@tenerifka

@tenerifka takto prebieha aj u nas “mala” vizita. Velka vizita vyzera (aspon konkretne u nas) tak, ze pridu vsetci lekari, vrchna atd, primar s tym lekarom co ta bol predtym pozriet pridu k tebe, ostatni stoja vo dverach alebo na chodbe (v zmysle ze nie su vsetci nastupeni priamo pri tvojom lozku) 😃 primar ta bud na 2 sek pozrie, chyti brucho, alebo sa len spyta ci je vsetko ok.. alebo len otvori dvere ci je vsetko ok… ziadne ze roztiahnes nohy a 10 ludi sa postupne pride pozriet 🙄 na sestonedeli sa tie vizity az tak nehrozia, ine je na rizikovom ci gyn, kde realne ten primar aj nieco rozhoduje a planuje, na sesto uz toho nenavymysla, ked je vsetko ok..

nevenka
31. aug 2025
@anonym_d73a27

Aj u nás sa uprednostňuje nočná košeľa hlavne kvôli vízitám, ale ja si tiež chcem zobrať pyžamo. V nočnej košeli mi je zima. Pred vizitou si dám spodok dole.

@anonym_d73a27 tak v BB mas saunu, tam by Ti zima urcite nebola. To je jeden otras, ta teplota tam a ani si nevyvetras. A mna po porode tak zalieval pot, ze som sa 5x denne prezliekat musela 🙈

anonym_3b30c6
31. aug 2025
@tenerifka

@anonym_d5f3c9 super👍, snad to bude postupne vsade...

@anonym_293d57
@anavixy
@tenerifka
Baby ja neviem kde ste rodili ale teda ja som rodila na SR, tri decká a vždy prišiel len jeden lekár so sestrou, porozprávali sme sa, pozrel či všetko ok a hotovo. Keď bola veľká vizitka, tak prišiel jeden lekár, pozrel, zapísal. Potom sa dovalilo celé oddelenie a ten jeden lekár "podal hlásenie" prednostovi oddelenia a teda aj všetkým ostatným. Prednosta sa na mňa pozrel, či súhlasím a či chcem niečo povedať, poďakoval a išli preč. Žiadne hromadné pohľady do rozkroku sa nekonali

viky7
31. aug 2025

ja som rodila pred 10 rokmi v brne, na izbu prisla v prirbehu dna detska lekarka a pozrela deti a spytala sa ako... a asi faz som zazila zensku lekarku, ale ta tiez len prisla a porozpravala sa, ci vsetko ok ... tu popisane vizity hadam uz dnes ani na slovensku nefunguju ...

dudos
31. aug 2025
@tenerifka

@tenerifka 10 rokov dozadu na Antolskej nabehlo xy ľudí a nechcem to ani komentovať. Nedôstojné, pre mňa zážitok, že koniec. Odniesla som si aj vďaka tomuto popôrodnú depresiu.
3 roky dozadu Kramáre a tak ako píšeš. Prišla lekárka so sestrou na izbu pozreli papiere spýtali sa a bolo.
My sme katastrofálna krajina. Fakt katastrofálna. A neberiem, že niekde je to horšie. To ma nezaujíma. Rada by som žila tu doma v kultúrnej krajine.

lienka.7
31. aug 2025

Naozaj tu prosím napíšte, kde v nemocnici ti v súčasnosti funguje stále tak, že roztahujete nohy pred 10 timi lekármi. Lebo teda toto sa už dávno nepraktizuje. Pred vizitou za tebou dôjde lekar/lekárka a pozrie co a ako. V mojom prípade som ho ja prosila, nech mi pozrie ránu, lebo ma tam niečo "tahalo". Na vizite lekar iba potom referuje co a ako. Nohavičky nemáte mat kvôli vetraniu a hojeniu rán, toboz v lete, podprsenky kvôli stlačenym prsiam a potom sa divite ze nemáte mlieko. Pokial ste však múdre, oblečte si prena za mna aj skafander. Len pomyslia si o vás svoje...

anonym_d73a27
31. aug 2025

Inak tu sa to s tými vizitami strašne prežíva. Vždy naklusajú vyplašené sestričky, rýchlo rýchlo ide vizita, treba si upratať izbu, schovať veci, odniesť taniere. Ako v detskom tábore, keď sa bodovali izby. Mohli by sa vyjadriť nejaké sestričky, prečo sa to tak preháňa, či im siahnu na odmeny, keď nie je všetko tip top, alebo čo

petamich
31. aug 2025

No ja vam neviem, rodila som 2021 v BA a prisiel ma raz po porode skontrolovat lekar, aj to kvoli tomu, ze som mala obrovske poporodne zranenia, nemohla som na toaletu a pod. a pod. pred prepustenim som sla normalne do ordinacie na chodbe, kde skontrolovali sonom stahovanie maternice a mrkla lekarka zdola a odobrila, ze mozem ist domov 🙂 ale chapem, ze asi zalezi, niektore zariadenia asi este neprisli do sucasnosti.

anavixy
31. aug 2025
@anonym_3b30c6

@anonym_293d57
@anavixy
@tenerifka
Baby ja neviem kde ste rodili ale teda ja som rodila na SR, tri decká a vždy prišiel len jeden lekár so sestrou, porozprávali sme sa, pozrel či všetko ok a hotovo. Keď bola veľká vizitka, tak prišiel jeden lekár, pozrel, zapísal. Potom sa dovalilo celé oddelenie a ten jeden lekár "podal hlásenie" prednostovi oddelenia a teda aj všetkým ostatným. Prednosta sa na mňa pozrel, či súhlasím a či chcem niečo povedať, poďakoval a išli preč. Žiadne hromadné pohľady do rozkroku sa nekonali

@anonym_3b30c6 ved ja pisem to iste o velkej vizite 🙂

anonym_0c0341
31. aug 2025
@anonym_d73a27

Inak tu sa to s tými vizitami strašne prežíva. Vždy naklusajú vyplašené sestričky, rýchlo rýchlo ide vizita, treba si upratať izbu, schovať veci, odniesť taniere. Ako v detskom tábore, keď sa bodovali izby. Mohli by sa vyjadriť nejaké sestričky, prečo sa to tak preháňa, či im siahnu na odmeny, keď nie je všetko tip top, alebo čo

@anonym_d73a27 pretoze tie sestricky REALNE dostanu z*eb za to, ze si dospele zeny nevedia po sebe samy od seba upratat (tym myslim vlozky, plienky pohadzane kade tade, zalozene cele prebalovacie pultiky, stoliky…) - ja napr. vacsinu casu nemam doma tip top vsetko poukladane tam kde ma byt, ale zrovna v nemocnici, v hoteli atd. si fakt dam zalezat na tom aby som nemala vsetko vsade. Ano, je to mozno prezitok sociku, ale mna fakt zerie, ako si zeny myslia (konkretne na nasu porodnicu jedna pani opakovane pise presne o tomto a ze ona pochybuje, ze primar riesi ci je upratane ako keby ho ona poznala a nie my…), ze to tie blbe sestricky ich terorizuju, ved priamarom (a vrchnym sestram) urcite nezalezi na tom ci je poriadok. No veru ze zalezi a veru ze sa po tych sestrach velmi radi pekne povozia..

lucia13022023
31. aug 2025
@tenerifka

@lucia13022023 to kde?

@tenerifka Levice. Rok 2023, čiže žiadne také, že pred 12 rokmi.. Prišla veľká vizita - primár, doktor (nebol mi pri pôrode, ani spolubývajúcej), vrchná, dve sestričky a jeden mladý doktor ktorý vyzeral, že sa zaucal. Ten bol opretý o dvere, celá táto skupina nakracla k posteli, primár sa usmial, povedal, no, ukážte sa. Pozreli sa dole na par sekúnd, poďakoval sa a odišiel a všetci ostatní za nimi. Nič viac, nič menej. Fakt to trvalo chvíľočku, ani nie minútu, ale bolo to dosť nepríjemné. Ono v tu chvíľu mi to bolo jedno, no keď sa na určite praktiky danej pôrodnice pozriem spätne... No, to by bolo na dlho 🙄😅

Strana
z2