icon

Môžem odmietnuť oxytocín pri vyvolávaní pôrodu?

17. jan 2025

Idu mi vyvolavat porod, ako prve daju tabletku a ak by nezabrala tak oxytocin mozem s nim nesuhlasit? Ak s nim nebudem suhlasit a porod sa aj tak nerozbehne tak nastane co?

Strana
z2
lienka.7
22. feb 2025

@fringillacoelebs už dávno som nečítala toľko blbosti, ako si tu napísala ty. Ano, lekári nevedia co robia, ano rodičky sú vždy najmúdrejšie. Vsak ujo Google ma asi aj doktorát z medicíny.
Ja len taky príklad keď som bola v pôrodnici. Tiez tam priviezli jednu, co predsa nebude rodit v tej fuj, fuj pôrodnici a nenecha sa buzerovat tými mesiarmi lekármi. A výsledok? Priviezli ju do nemocnice s pridusenym deckom, ktoré do rána zomrelo a ona skončila na psychiatrii. A ano, z toho co sa stalo obviňovala doktorov a tento zlý systém. Nie seba a svoje sprosté nápady. Snáď si s týmto uzrozumena aj ty. Btw, ani jedno moje dieta by som neporodila doma kvôli problémom, co sa vyskytli.

fringillacoelebs
23. feb 2025

@zuzi0911 😘😘😘

fringillacoelebs
Autor odpoveď zmazal
lienka.7
23. feb 2025

@fringillacoelebs no, asi len toľko k tomu... obaja lekári a nemáte 800€. Jasne 👌 k pôrodu, každý porod je iný a netreba generalizovat a mudrovat, situácia sa môže zvtrnut v sekunde. Ale to už asi ako erudovana Lekárska odborníčka aj s mužom vieš. Taktiež v rodine mame nielpko lelarov, rôzne špecializácie a nikdy nikoho "nenapadlo", aby, zena, dcéra, sestra, nevesta rodila doma... a nikto ta nenúti byt 3 roky doma, po materskej môžeš ísť v pohode naspäť do prace. Mimo to s tým údajným predávkovanim si ale ze uplne "zabila". Už z toho vyplýva, že nie ste normálny.

oli_gapelodiegant
23. feb 2025

@fringillacoelebs tak to už ťaháš zas do druhého extrému, veď keď je tvoj partner gynekológ pôrodník, nech si to vykomunikuje s tvojim gynekológom, ktorého ti sam odporučil a pozná ho a chod normálne na všetky kontroly a keď sa porodí spusti, tak do nemocnice. Alebo je pôrodník tvoj partner v pôrodnici, kde pracuje ako zazmluvneny doktor

oli_gapelodiegant
23. feb 2025

@lienka.7 tiež mi to už príde buď vymyslené alebo úplná hlupost

lienka.7
23. feb 2025

@oli_gapelodiegant ono zase pravdou je, že niektorí lekári sa chovajú k ženám ako dobytok... ale však mám právo voľby, tak si vyberiem čo mi vyhovuje. Inak pri týchto idealistickych rečiach ma napadá, prečo mi taky zubár nedôjde vlastne vytrhnúť zub domov? Vsak zbali brasnu, injekciu hodi do tašky, aj kliešte. Vybavene. Prečo musíme k nemu chodiť do ordinacie? alebo prečo sa taky slepak neoperuje aj doma? Vsak rutinna operácia, co ako sa ironicky vravievalo kedysi zvládne aj vrátnik 🤦‍♀️ inak pôrodnik s 30 ročnou praxou, to je potom 60tnik? 🤔 a inak lekar nikdy neopreruje svojho rodinného príslušníka, nikdy! A tie keci, ze krásne prežiť porod, omg 🤦‍♀️ to sú ako tie sektárske mamilacke reči o kojeni a keď nekojis, nie si matkou a pod. 👎

fringillacoelebs
Autor odpoveď zmazal
fringillacoelebs
Autor odpoveď zmazal
fringillacoelebs
Autor odpoveď zmazal
lienka.7
23. feb 2025

@fringillacoelebs ešte raz, nebudem na tie tvoje výmysly a ideály reagovať... mam z teba pocit, ze asi si si pomýlila povolanie... mala si byť radsej samankou ako lekárkou. A to zvyšné poucovanie, ako sa každý do teba "stara", núti ta a chce ti len zle, poucovat a buzerovat ta si laskavo nechaj pre seba. Ono inak aj na to je diagnóza... vola sa to stihomam.

fringillacoelebs
23. feb 2025

@lienka.7 tak nereaguj a nepokracuj v urazani 😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘 na to musis mat velky charakter ponizovat zeny, co kazdu chvilu idu rodit.

lienka.7
24. feb 2025

@fringillacoelebs tak tu ako lekárka nesir laskavo bludy a polopravdy. Žiadny pricetny lekar nepovie žene, aby rodila doma!!! To, ze mas evidentne nejaké traumy si lieč s inym odborníkom a nie zavádzaním "nových postupov a odporucani".

Strana
z2