icon

Môžem otehotnieť 8 týždňov po pôrode, ak nemám menzes?

melisa_patrik
16. dec 2019

Caute mamicky mam jeden problem 28.12 budem 8tyzdnou po pordode .... Nekojim ale mlieko mam ..menzes som stale nedostal,,,,,mozem ostat tehotna ked mam mlieko a nekojim ?? Prosim o radu ..

suzitok
16. dec 2019

Samozrejme

nika4495
16. dec 2019

tehotná môžeš byť či kojíš alebo nekojíš to s tým v podstate nič nemá...

fokuska
16. dec 2019

@melisa_patrik Samozrejme, ze mozes byt tehotna. To, ze ked dojcis, alebo mas mlieko, tak nemozes otehotniet je mytus.
Ano, prolaktin, ktory stimuluje aj tvorbu mlieka blokuje dozrievanie vajicok. Takze ak je dostatocne vysoky, tak nedochadza k ovulacii. Ale nevies aku mas hladinu a nevies aku hladinu telo potrebuje na to, aby ovulaciu zablokovalo.

Aj to, ze si po porode este nedostala nestruaciu nic neznamena. Pretoze najprv dojde k ovulacii a az potom k prvej menstruacii. A to kedy po porode nastane ovulacia zas nemozes vediet.

Preco si myslis, ze by si mohla byt tehotna? Mala si nechraneny styk?

buzasovadominika
16. dec 2019

Skôr by som si urobila tehotensky test

veronikaszabova
16. dec 2019

@melisa_patrik aj keby si mala litre mlieka, kojila nonstop, aj tak to nema nic spolocne s tym, ci mozes otehotniet. 😳
No sprav test a uvidis

melisa_patrik
autor
16. dec 2019

:/ :/ dakujem vam za radi .....mozno uz coskoro pride ten menzes ... :/ po porode som sa čistila asi 3tyzdne potom uz nic ...

fokuska
16. dec 2019

@melisa_patrik Po porode nemusis mat menstruaciu niekolko mesiacov a nemusis byt pritom vobec tehotna.

Z inej temy vyplyva, ze je to uz tvoje druhe dieta...to taketo veci nevies?