icon

Môžem po spinálnej anestézii hýbať rukami?

4. feb 2026

Ahojte, čaká ma sekcia a spinal. V nemocnici kde rodím vraj stavaju po 6tuch hodinách. Viem že tych 6 hodin nemám dvíhať hlavu a podobne. Ale čo ruky ? Budem môcť držať mobil alebo knižku a voľne hýbať rukami ?

janinah
4. feb 2026

Ano,ruky su plne funkčne,ale ver mi,ze knizku citat sa ti nebude chciet a mobil len ma najnutnejsie spravy.A nemyslim,ze po 6 hodin som uz bola dosť odtrpnuta na vstavanie,bolo to urcite neskor.

anonym_85d31c
4. feb 2026

@anonym_autor nam ani mobil neodporucali lebo mas potom nutkanie dvihat/sponovat hlavu.
Ale realne si velmi vycerpana …neviem si predstavit mat energiu na knihu..ani emocie a sustredenie.

anonym_a516e0
4. feb 2026

@anonym_autor ja som mala sekciu - spinal a podla novych poznatkov uz nie je idealne nehybat sa. kazali vela pit a ked som si chcela dat slamku, sestricky povedali, ze to maju vyslovene zakazane a ze si mam nalievat z dzbanu do poharika (mala som to tesne vedla postele), aby som sa pohybovala. Vstavanie bolo ok, ziadna bolest hlavy ani nic podobne. ale kychat som sa bala dalsie 3 tyzdne 😆

anonym_020c75
5. feb 2026

Uz vidim ako po sekcii budes lezat s knihou v ruke a uzivat si pribeh, budes rada ze si...

autor
5. feb 2026

Ďakujem za odpovede. Skôr mi ide o ten mobil nech môžem mať prehlad o staršom dieťati... 😊

vladi4444
5. feb 2026

Po oboch sekciách som bola v pohode na mobile 🙂