icon

Môžem rodiť opäť cisárskym rezom po 7 rokoch?

smejka8
Dnes o 17:57

Ahojte mamičky, pred 7 rokmi som rodila akútnym cisárskym rezom v PB. Je možnosť, že budem môcť rodiť opäť cisárskym alebo skôr prirodzene? Dakujem

anonym_105d46
Dnes o 18:46

@smejka8 toto je vysoko individuálne. Obidve verzie sú možné.

reela
Dnes o 18:48

Zalezi od x veci ako hrubka jazvy na maternici, poloha babatka, poloha placenty, zdravie babatka, placenty a teba (aby znova nebola akutna sekcia)

anonym_8b9e1e
Dnes o 19:03

Moznost je vzdy aj taka, aj taka. Ja som rodila druhe a tretie dieta prirodzene po prvom akutnom cisarskom, a to mam medzi detmi vekovy rozdiel len 2r.

henka123123
Dnes o 19:10

U nas v porodnici ak uz raz mala zena cisarsky.si druhy moze vybrat ci chce cisarsky abo prirodzene...ja som prvy mala vakuovy vaginalny.druhy planovana sc..a treti keby som bola idem sc

smejka8
autor
Dnes o 19:19
@henka123123

U nas v porodnici ak uz raz mala zena cisarsky.si druhy moze vybrat ci chce cisarsky abo prirodzene...ja som prvy mala vakuovy vaginalny.druhy planovana sc..a treti keby som bola idem sc

@henka123123 je to v Pb možné si vybrať? Totiž mala som velmi ťažký pôrod, tak isto dieťa museli ratovať a mám z toho traumu ak to mám povedať na rovinu.

anonym_70f3d6
Dnes o 20:07

Pokial viem v PB ti daju vybrat bez ohladu na pocet rokov kolko odvtedy preslo. Nerobia s tym problem.
Ja som mala sice dalsiu sekciu po 2 rokoch, informovali ma o rizikach aj benefitoch ale vysledne rozhodnutie bolo na mne.

smejka8
autor
Dnes o 21:09
@anonym_70f3d6

Pokial viem v PB ti daju vybrat bez ohladu na pocet rokov kolko odvtedy preslo. Nerobia s tym problem.
Ja som mala sice dalsiu sekciu po 2 rokoch, informovali ma o rizikach aj benefitoch ale vysledne rozhodnutie bolo na mne.

@anonym_70f3d6 Dakujem, prosím ešte sa chcem spýtať, toto sa rieši pred pôrodom alebo mám to už riešiť teraz počas tehotenstva s mojou Dr.?

anonym_b3341c
Dnes o 21:16

Ja som si mohla vybrať vybrala som cisársky....pýtali sa na to až keď som chodila do poradne do nemocnice kde som mala rodiť.

anonym_70f3d6
Dnes o 21:25
@smejka8

@anonym_70f3d6 Dakujem, prosím ešte sa chcem spýtať, toto sa rieši pred pôrodom alebo mám to už riešiť teraz počas tehotenstva s mojou Dr.?

@smejka8 pred porodom v okoli 34 tyzdna mozes prist na konzultaciu a podpisat suhlas a rovno si dohodnut termin. Ale nejako to nemusis so svojou dr riesit ani nepotrebujes nejake jej odporucanie. Ak nemas nejake komplikacie tak davaju termin sekcie tyzden pred terminom porodu.

miriamzba
Dnes o 22:14

Mám v okolí PB rodinu, v posledných rokoch tam porodili 2 sesternice. Spomínali, že tam neodopieraju sekciu, ale v TN bol s tým problém, tam viac tlačili do vaginalnych porodov. PB porodnicu si dosť chválili.