Možnosť ukončenia tehotenstva cisárskym rezom skôr
Ahojte, som v 37 tt, poloha dieťaťa KP. V porodnici mi naznačili, že ak sa bábätko neotoči, budú mi tehotenstvo ukončovať sekciou. No momentálne mám už 3 dni také bolesti chrbtice, že sa nedokážem normálne pohybovať. Bolesť mi vystreľuje do pravej nohy, neviem sa bez pomoci postaviť ani z postele. Stretli ste sa s takou možnosťou, že vyhoveli ak maminka požiadala o skoršie ukončenie tehotenstva? Momentálne by to bolo pre mna vykúpenie.
Pz. Som druhorodička, prvý porod bol prirodzený
Velmi ma mrzi ta bolestivost chrbtice... pred porodom sa uz zena citi na rozpadnutie a doslova sa tesi na porod... chcem ale povzbudit v tom vydrzat. Do 39+0 sa vylucuje surfakant na dozretie pluc plodu. Samotny planovany cisarsky stavia dieta do nevyhody, co sa tyka jeho plucok (dieta neprejde kontrakcnou cinnostou, ktora vytlaca vodu z plucnych hrotov a niekedy sa zle odhadne termin porodu a dieta ide von este skor, ako mu dozreju plucka). Preto aby malo dietatko co najlepsie plucka a co najmenej respiracno-astmatickych problemov, bude dobre, ked v brusku este vydrzi. Skorsi porod zvysuje aj ine rizika pre novorodenca...
@zuzuliennka1 myslím že nie, už to pociťujem 3. deň , to by už na mňa prišlo všetko možné , keby je to porod
Mozno sa babatko otocilo ? To by vysvetlovalo tie Strasne bolesti. Ale to by si vedela z polohy babatka citila by si ritku hore ) nemam takuto skusenost . Ale mala som midwife a tej som sa mohla vsetko opytat. Na tvojom mieste by som sa opytala tvojej osoby co mas porodnicku/ porodnika. Zavolaj tam nemusis cakat do dalsej kontroli .Budes mat aspon istotu nie dohady .
Nie, nedovolia iba, ak by išlo o dieťa či niečo urgent s tebou.
Ahoj, môže byť, že sa bábo otáča. Ak sa Ti niečo nepozdáva, zbehni na kontrolu. Vo všeobecnosti je pre bábo lepšie byť čím dlhšie v brušku (do termínu). Je však potrebný individuálny prístup a konzultácia. Držím palce
no na mna nic ine, okrem bolesti krizov - neprichadzalo a porod to bol.
alebo sa otaca predsalen spravne
choď na konrolu k lekárovi a bábo pozrie...o sekcii rozhoduje pôrodník nie mamička....ak dieťa nie je otočené správne, tak sekcia sa plánuje....chodievaš už do nemocnice na pásy? pôrodníka máš dohodnutého? ak ano, s tým sa určite dohodneš....ak ale nemáš dohodnutého pôrodníka a nie si ani objednaná na sekciu, tak tú ti teraz urobia len v akútnom prípade.....idú sviatky aj lekári majú dovolenky....
@mogaa neotáča sa, bola som dnes na kontrolu aj na odber krvi, taktiež nerodim. Dostala som injekciu na uvoľnenie svalstva tak snáď bude dobre… keby niečo, mám bežať do nemocky
Ak neprestanú bolesti chrbta po pôrode, odporúčam návštevu neurologa a mri, môže sa stať, že praskla/praskne platničky

a nespusta sa ti porod? ja som mala jedine kontrakcie = bolesti krizov, extremne bolesti krizov. nic ine okrem bolesti krizov som nemala.
nemyslim si, ze sa da poziadat o skorsie ukoncenie, tebe sa skor uz spusta porod. teplu vanu si skusala?