Musím mať pri pôrode zavedenú kanylu?
Ahojte žienky, mám takú pre niekoho možno smiešnu otázku... V júli ma čaká prvý pôrod, chcela by som rodiť v Leviciach.Chcem sa spýtať, či žena musí mať zavedenú kanylu v žile a ak ju dávajú tak čo môže byť dôvod.Mám strašnú skúsenosť z pred dvoch rokov a odvtedy keď vidím ihlu tak sa nedokážem kontrolovať, začnú sa mi triasť ruky a omdliem... myslím si,že po zavedení kanyly by som už ani neporodila... Zatial som mala jeden odber krvi v tehotenstve, ten som zvládla nechápem ako, asi som ho nevnímala kvôli správe,že som tehu..ale čo bude ďalej... Help me ❤
@daenerys7
mam podobny stres z ihiel a odberov ako Ty, ale mna vyliecili moje pocetne tehotenstva, ako rizikovka som okrem gyndy chodila pravidelne na hematologiu, kde mi vzdy robili tristo odberov na kadeco plus pichali injekcie B12 do zadku, to som sa cukla, ale drzat som musela, no a okrem toho mi manzel pichal kazdy vecer injekciu Fraxiparinu na riedenie krvi, aby som nepotratila.
takze uprimne ani si uz nepamatam, ci mi kanylu dali ci nie, teda pri prvom si spominam, ze asi hej, to mi slahli aj oxytocin, tak asi hej, a pri dalsich uz ani nie, alebo skratka si to uz fakt nepamatam...hoci naposledy som rodila len pred rokom a pol, stvrte dieta.
je dobre, ze vies, z coho mas strach, to je uz pol cesty k tomu, aby si ho prekonala.
co sa stalo babke, na to sa vykasli,
keby som sa bala vsetkeho co sa kedy komu stalo, ani rano z postele nevstanem...
ja som mala ukazkove a expres rychle vyvolavane porody s epiduralkou, takze za mna plati, ze radsej rodit ako k zubarovi 🙂
drzim palce.
z toho ako pises, mam silny dojem, ze to zvladnes, aj s dvoma kanylami, ak to bude treba.
😉
@daenerys7 to teda je taký pocit istoty, keď stojí nad tebou... tá moja "istota" skoro nestihla dobehnúť :D
No a tie ihly...to mi je trošku ťažko pochopiť, lebo ja som sa vždy tešila aj na odber 450ml krvi, ale možno časom sa z tej hlavy vytratia ... ešte maš koopec času 🙂 🙂
No, vidiet ze to bude prvy porod, ja mam paniku z pavukov (rozumej fobiu) ale keby mi kladli pocas porodu tarantulu na hlavu tak to by bolo posledne asi co ma trapi, ked chces vyskocit z okna od bolesti a prosis lekara nech sa zlutuje a ta berie na cisarsky, na ihlu si nespomenies, ci myslis ze to bude jedina starost? Prepac ale vagina sa ti roztiahne do nevidenia, tecie krv, mozno aj nastrih a sitie, bolesti take ze nevidis, ty vazne myslis, ze dajaka ihla v ruke ta vyplasi? Ze budes lezat a predychavat strach z ihly kym babanko dole spokojne vylezie? :D moja rada, toto vazne neries. Prepac za uprimnost, ale pravda je taka zeBude to cele podstatne horsie ako ihla. Ale zaver stoji za to to ano ;)
@daenerys7 vsak ked nechceš medicinske zasahy tak chod rodit do tej stajne no. Strah z kanyly chápem ale tieto reci o nalievani tymi hnusnymi liekami si dobre premyslis ked ti odtecie voda a kontrakcie nikde alebo ziadne otvaranie a dietatu začnú klesat ozvy. Tu na koňovi je kazda gerojka aki su ti zdravotnici bebeni ze vas takto chudence dopuju ale na sale je vsetko uplne inak. Aj potom. By som vedela hodiny rozpravat o tych biomatkach čo tu debiliny pisu a potom aj ostatnym matkam z toho prepina lebo prd o tom vedia a informacie dostávajú zo zlej ruky
@niikoletka kazda ma pravo rodit ako chce. Ak si zela prirodzeny porod v porodnici, ma jej byt vyhovene. Ked naopak potrebuje ulavit od bolesti epiduralkou, tak ju ma dostat (ak je to mozne). Ak niektorej kanyla nevadi a je jej jedno co jej podaju, je to jej rozdohnutie. Ak si to niektora nezela, nesmu jej ju dat. Ide o respekt rodicky.
A aka je najvacsia debilina od biomatky co si tu citala? 🙂
@jatva ide o rešpekt rodičky? Na porodnej sále ide hlavne o zdravie ženy a dieťaťa... už som počula z rozprávania inej kolegyne z inej nemocnice že matka odmietla cisársky! lebo ona chcela rodiť prirodzene aj keď jej lekár vysvetlil riziká lebo dieťa bolo zle zrotované... nie ona chce prirodzený a hotovo! nech to stojí čo to stojí.... však potom tak aj dopadla... dieťa apgar 1-3-5, snáď z neho niečo bude... keď si nedá poradiť... 😒 pri porode by mala matka hlavne spolupracovať, na to je tam ten tím aby jej pomohli... nie si vydupať stoj čo stoj všetko to “pekné” čo si ona naplánuje a potom to často konči takto :-/ chudiatka deti fakt....
Ja som mala kanylu ale ani som si nevsimla kedy mi ju dala, rodila som prvy krat maly mal 4kg a neboj nieje to take strasne ako ti tu opisuju zvladnes to!!!! 🙂
Myslim ze pri porode kanylu si ani nevsimnes 😀 a bude ta trapit uplne najmenej
@vyhuelka spolupracu myslis taku, ze rodicka odkyva vsetko co jej povedia? Je to jej telo, jej zdravie, jej dieta. Teraz si asi trieska hlavu, ze ich neposluchla. Rovnako ako si ja trieskam, ze som ich posluchla. Nasledky si nesieme my.
Vo vela pripadoch lekari robia zakroky rutinne, nediskutuju. Proste to urobia. Tak sa nie je comu divit, ze su zeny, ktorym sa toto jednanie prieci. A hlavne ked viem, ze su porodnice, kde sa robia veci inak a ide to. Zvladnu to bez kanyl, oxytocinu, bez zbytocnych sekcii, bez nutenia poloh, nastrihov...
Porod bude taky sled udalosti,ze si ani len nevsimnes,kedy ti co kam pichli a strcili...ja ani netusim kedy mi kanylu napichli a dali infuziu....takze ked sa porodu nebojis, ihiel sa uz ozaj nemusis...a po porode sa pichaju muskularky injekcie do svalu,na zavinovanie maternice....neboj sa nicoho!Hlavne sa neopustaj,lebo pri porode ide o teba a o dieta...nie je dobre keby si im tam odpadla!😉
Ze hlupost riesis..moja ja som pri prvom pirode riesila este väcsiu hlupost...a tou hlupostou bol klystir...viac som sa toho bala ako samotneho porodu..bala som sa ci vobec stihnem ist na wc..rkze si nemyslim ze riesis somarinu..ja som riesila väcsiu..a ako baby vyssie pisali..pri porode nebudes absolutne vnimat dajaky kanylu...vtedy budes mat ine starosti...prajem rychli porod...

@zibi😇😀 úžasný komentár, hej Hra o trony je super, len neviem ako vydržíme čakať do 2019 na ďalšiu sériu... to bude väčšie utrpenie ako 100kanýl 😝