Napínalo vás pred pôrodom?
Ahoj, chcem sa opytat ci Vas niektoru pred porodom napinalo na zvracanie? Co s tym? Je to nieco vazne? ☹
ano aj mna napinalo, ku koncu mi este aj tak nevolno prislo, ze som nemohla stat na nohach, len lezat, lebo som skoro odpadla 😖
Tak ja som sa tiez povracala. Bolo mi poradene ze mam pit po mensich davkach a radsej castejsie, ze to mohlo byt z vela vody pri tych kontrakciach. Potom to uz bolo ok 😉
aj mňa napínalo, ešte som sa tam aj pozvracala, ale sestrička hovorila, že je to veľmi bežné, u mňa to bola asi reakcia na vyvolávačku 😖
no mne napr. bolo nevolno prave v posledne dva mesiace, aj som zvracala, nebolo to nic vazne, len tlak babatka na zaludok, ale pre istotu som aj ja bola na vysetreni 😉
ahoj...mne sa to nestalo, ale boli tam kočky, ktoré tiež vracali...a sestričky im povedali, že je to OK a spôsobil to kolísavý tlak 😕 ...
ahoj,aj ja som sa pogrckala priamo na porodnej sale a tiez mi bolo povedane,ze je to normalne 🙂
Vracala som celé tehotenstvo a pôrod nebol výnimkou. Porodíš a prejde to.
u niektorých rodičkách sa objavuje napínanie na vracanie aj samotné vracanie pred pôrodom, nie je to nič závažné. Taktiež môže rodička, tesne pred samotným pôrodom cítiť tŕpnutie pery. Niektorým je zle na "odpadnutie" Pokiaľ je bábo monitorované na CTG -ečku, a pôrodná asistentka sleduje rodičku, netreba sa obávať. Ak by sa niečo vážne objavilo, tak pôrodná asistentka volá lekára,/ pokiaľ nie je na sále/.
Ja som vracala do 4 mesiaca 5 krát denne ... potom som mala pár mesiacov pokoj a ked som rodila (20 hodín),tak posledné 3 hodiny som vracala hádam už bez prestávky 🙄 .
Začiatok tehotenstva bol o tom,že mi bolo zle od žaludka a ten pôrod bol skôr o neznesitelnej bolesti a z tej bolesti som 😝
Keby len prveho som si odvracala kazde rano do 6 mesiaca a druheho az do 9 mesiaca ale vzdy len rano a s druhym som vracala este asi hodku pred porodom
Vraj sa pred pôrodom vracia aj z toho, že bábätko spadne do nižších pôrodných ciesť a z toho rodičku napne. Moja sestra vravela.
mna nadrapovalo 😝 pri starsej, na co mi mila 😠 😠 😠 sestricka povedala, ze to mam z toho ze zle dycham. teraz pri mladsej mi bolo povedane, ze je to normalne a ze napinanie a zvracanie vznika, ked babo tlaci na branku.
nie
mna sestrička upozornila,že ked sa dá tak mám vydržať bez vody,nech nepijem nič pred pôrodom,lebo skôr mi bude na vracanie.trocha ma len vtedy napínalo,ked som stála pri okne nad radiátorom /od toho tepla/ako som vyšla na chodbu hned to prestalo,takže žiadna katastrofa.Potom už nič...
Ja som rodila s vyvolávačkou - tabletka odspodu - a pol hodiny po aplikácii mi prišlo riadne na vracanie, ale nakoniec som to rozdýchala, potom ten pocit už zmizol a prišli riadne kontrakcie. Myslím, že u mňa to bolo z tej vyvolávačky.
aj mna naplo 2,3 krát, dokonca som potrebovala misku lebo som trošku aj grcla 🙂
Ja som sa pozvracala, asi preto, ze najskor mi dali epidural a potom som musela ist na akutnu sekciu, tak este dalsiu vec mi pichli.....
ahoj,ja som vracala asi 2 hodky pred porodom a este aj 2-krat ppo pororde a je to normalne 🙂
aj mna napínalo celý čas od prvých kontrakcií až po tlačenie ale nezvracala som, sestričky za mnou stále chodili čo sa báli že čo to a je pravda že od pôrodu nemožem vobec jesť ťažké jedlá ( vyprážané mäsko a tak) tak neviem či to spolu súvisí
Keď som zistila, že tá bolesť brucha nie je len z množstva a kombinácie jedla, ktoré som večer predtým pojedla, ale že ide o kontrakcie, tak mi prišlo zle a tiež som zvracala. Možno zo strachu, neviem....
Nie ani pri jednom 😉
Mna tiez napínalo ☹ Bolo mi povedané, že je to zo zlého dýchania a strachu... Tak som sa potom nejako pozviechala a ono to prešlo 🙂
Zvracala a hnačkovala som celú noc pred pôrodom, a určite to nebolo zo zlého dýchania, pretože som bola len 36 TT a mala som mať plánovaný cisársky.... lenže mne sa takto začínal pôrod, len som o tom nevedela... až keď som išla ráno na poradňu a tam že - bože veď vy dnes porodíte! A tak som mala poobede robenú sekciu.
Potom som sa niekde dočítala, že to sa telo zbavuje zbytočnej záťaže v organizme, aby malo dosť energie na pôrod.
Ja som nezvracala ani raz pocas tehu, ale ked sa spustili kontrakcie v noci, sestricka mi dala injekciu, aby som si pospala, kedze som bola otvorena len na jeden palec a ctg nic nevykazovalo, hoci som vedela, ze to je ono. Ta injekcia sposobila, ze som takmer okamzite odkvacla do postele, chvilu na to ma zobudila kontrakcia- bolest krizov, ktora koncila v bedrach a akonahle to opadlo a mohla som chodit, tak som sa vytackala omamena z postele rovno k umyvadlu. To sa opakovalo viackrat za 3 hodky. Ked vyprchala injekcia, tak uz v pohode.
Vraj je to normalne. Vracala som asi tristvrte hodinu pred porodom. Prislo to uplne nahle. Kedze mi normalne dali 3 hodiny pred tym obed, tak toho bolo kopec 🙂

ja som sa pozvracala este aj na porodnej sale, Dr to nejak neriesil, moze to byt aj psychikou, mozno sa velmi bojis