Návaly tepla po pôrode. Mám ísť k lekárovi?

snehovica
18. aug 2015

Ahojte som viac ako týždeň po pôrode a začali mi návaly tepla,celá sa spotím , najmä v noci, som úplne mokrá, musím sa potom stále sprchovať, nič také som ani počas tehotenstva nemala.... mali ste to aj vy? je to len nejaká zmena hormónov po pôrode, alebo to môže byť niečo iné a mám navštíviť lekára?

michluc
18. aug 2015

Ja som sa tiez stale potila,furt prezliekala a sprchovala vonackovala 😆

darina1952
18. aug 2015

Aj ja som to mala po oboch pôrodoch - je to normálne, telo je vyčerpané fyzicky - tehotenstvom, pôrodom... a takto sa prejavuje telesná slabosť organizmu - úplne mokrá nočná košeľa, prezliekala som sa v noci keď som šla dojčiť, večer som šla spať v jednej nočnej košeli a zobudila som sa ráno v tretej nočnej košeli. Prejde to časom samé 😉

bajana
18. aug 2015

Je to úplne normálne, telo sa zbavuje zadržanej vody...aj vďaka tomu som bola po cca 6t na svojej predpôrodnej váhe (a to som jedla sladké na kila)

leeenka26
18. aug 2015

Aj ja som to mala. Porod a dojcenie je velka hormonalna burka. Isla som zosaliet. Navaly tepla a spotena som bola nonstop. Prejde to.

swimka1
18. aug 2015

Uplne normalne.PO dojceni ma zasa striasalo zimou.A babusila som sa do zupanu do postele.Raz teplo,raz zima.

mayama
18. aug 2015

Je to normálne vyrovnávaju sa ti hormóny to prejde

majka99999
18. aug 2015

normalne, prejde to po par mesiacoch

ivetkab.
18. aug 2015

Ja som to mala po všetkých 3 pôrodoch. A úplne najhoršie to bolo počas kojenia. Normálne zo mňa tieklo. A to som kojila úplne pohodlne po ležiačky. So zimou sa mi to nestriedalo. Len proste nával tepla a potila som sa ešte aj na končekoch vlasov. Postupne to ustúpilo, ale trvalo to možno aj pol roka. Proste sú to hormóny.

lola249
15. nov 2016

Ahojte máte niektorá návaly aj 5mes. po pôrode a najmä v noci?vďaka

libawet
15. nov 2016

@snehovica hormóny sú sviňa...proti poteniu je dobrý čaj z yzopu lekárskeho a aj upokojuje. Dobrý je aj Gynex - na vyrovnanie hladiny hormónov. Je to bylinný koncentrát.

madanna
8. feb 2017

Dobry den, pripajam sa k tejto diskusii, bo aj mna trapia, ale ze az horuckovite navaly. Pride to hocikedy a som v tvari velmi cervena.. uplne by som sa vyzliekla.. raz som si pritom zmerala teplotu a mala som cez 37, no chora som nebola.. dr mi povedal ze je to normalne, som 4 mes.po porode. Mate taketo stavy? Spominane bylinky by mi to aspon stlmili?

autumn11
20. feb 2017

ja som mala takéto návaly ešte pár mesiacov po pôrode. Potom sa to samo vytratilo. Myslím si, že to bude hormónmi.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre