Návšteva v nemocnici po cisárskom reze

tari
6. jún 2013

Ahojte maminy,
chcela by som sa spýtať tých, čo majú za sebou cisarák - kedy vám bolo umožnené, alebo lepšie povedané - kedy ste boli schopné prijať návštevu po cisárskon? Viem že prvých 24 hodín nehrozí... ale ako to bolo potom?
Mňa to o pár dní čaká (kvôli polohe KP) a veľmi rada by som vedela, kedy sa budem môcť stretnúť so svojim synčekom a podeliť sa s ním o radosť zo sestričky ? 🙂
Má už skoro 6 rokov a nevie sa dočkať 😉 Nech viem, na čo ho pripraviť... Ukážu bábatko najbližšej rodine aj kým ja ešte nebudem "mobilná" ?

mabika
6. jún 2013

Navstevy - ked ta prelozia z JIS (tam si 24 hodin) na beznu izbu, tak uz dostanes aj dieta k sebe a z beznej izby mozes prijimat navstevy, teda pokial budes schopna vstat a ist za nimi (kedze na izby vacsinou nemozu).
Ukazovanie rodine - ak je dieta na novorodeneckom a ty na JISke, tak napr. otcovi by ho mali priniest ukazat, ked pride na novorodenecke sa pozriet. Neviem ako so sirsou rodinou, ak bude s nim, tak asi problem nie je, ked by prisli bez neho, tak asi moze byt... Aj tebe by dieta na poziadanie mali priniest na JISku ukazat (nebude tam moct byt stale, ale aspon par razy)

cerez
6. jún 2013

Ja som rodila vo štvrtok ráno a v sobotu poobede som prijala návštevu. Dieťatko mi doniesli v piatok poobede na kojenie.

danusskaaa
6. jún 2013

no, 24hod si na JISke, kde nikohi nepustaju /ak to nie je dopredu vybavene/ potom si uz na oddeleni sestonedeliek, kde mozes prijat navstevy a mas aj malicke. avsak je to vsetko na tebe, ako sa budes citit. moj chlap bol u mna hned na druhy den a bolo to super, avsak navstevu ako taku som prijala az na 4den ked prebehla kontrola rezu a vtedy som som mohla aj prvykrat osprchovat-inak som smrdela ako bezdak ☹ pol dna som sa v bolestiach trapila a potila, vecer som skoncila na cisaraku po ktorom mi bola strasna zima a preto ma prikryli 4dekmmi-zase som sa pekne spotila a najvacsi pot prisiel pri prvom postaveni sa... aj napriek tomu, ze som sa utierala vlhcenymi utierkami, stale som mala pocit ze smrdim, preto ta spracha bola vykupenim a ked som uz bola clovekom tak prisli vsetci-bolo to krasne!!!

josenka
6. jún 2013

@tari Ahoj, aj ja som rodila cisárskym pre KP - malého videl manžel hneď po narodení, keď ho sestričky umývali, obliekali a balili do perinky, v podstate bol vo vedľajšej miestnosti pri operačnej sále. Potom ma odprevadil, keď ma viezli na JIS, dá sa povedať, že ma preberal po narkóze 🙂 . Rodila som v utorok ráno a v stredu popoludní ma sestrička z JIS vyviezla na vozíku na chodbu, aby som sa mohla porozprávať s manželom a staršími synmi. Asi to závisí od sestričiek.

andreah25
6. jún 2013

Neviem, či budeš rodiť v PN, ale ak áno, tak - ja som rodila v PN cisárskym - žiadne také ako JISka tam nefunguje, z operačky ma odviezli na klasickú izbu - na tej nemôžeš prijať návštevy, jedine, že si zaplatíš nadštandardnú - tá je tam ale iba jedna. V ten daný deň iba ležíš, malé Ti na požiadanie prinesú ukázať, nebudeš ho ale môcť veľmi chytať, teda ja som nemohla, lebo som stále dostala od sestričky po ruke, že pozor infúzia..... Rodine ho ukážu, aj chvíľu bábo nechajú, predtým sa Ťa ale prídu spýtať či môžu - aspoň mňa na boli. Na druhý deň zliezaš za pomoci sestričiek z postele a či budeš môcť ísť na návštevy je podľa toho, ako to zvládneš - ja som bola druhý deň chvalabohu celkom OK - dokonca som sa sama bola komplet osprchovať bez pomoci sestričiek, no čo som videla iné ženy po CS - tak tri sestričky mali čo robiť keď ju viedli len nad bidet umyť dotyčnú - takže tá určite ani druhý deň ešte návštevy nemala. A malého som dostala na izbu až na tretí deň, lebo prvé dve noci som mala na noc od bolesti morfium, čiže starostlivosť o malé by bola nulová.

madono
6. jún 2013

ja som rodila v BB, a manžel videl malého hneď po pôrode ako ho niesli na novorodenecke odd., mne ho priniesli raz na JISku. rodila som v pondelok v noci a na sestonedelie má previezli v stredu ráno a poobede už bol pri mne aj malý. moji rodičia ho videli už v utorok.

barny
6. jún 2013

@tari ja so mala akutnu sekciu v piatok vecer a v nedelu ma bola pozriet skoro cela rodinka 🙂 chodit som chodila uz v pohode len pomalsie ( ale uz je to 5 rokov )

mokon
6. jún 2013

@tari ja po prevoze na klasickú izbu som o 3,5 hod o pôrode - bola to druhá sekcia - už kojila, potom každé 3 hod, na druhý deň som mala návštevu - na chodbe, bábo som od druhého dňa mala pri sebe celý deň, v noci cez dlhšiu prestávku bez kojenia - myslím,že to bolo od 24,00 do 5,30 som ju dávala sestričkám, aby som si oddýchla - teda vyspala sa.

tari
autor
6. jún 2013

@andreah25 ano budem rodit zase v PN. Prvy porod prebehol normalne, takze to som bola mobilna (aj ked ubolena) este v ten isty den - aj na navstevu som odkrivkala (prisli babiny pozriet) 😝 ... dakujem ti za info co sa tyka priamo nasej porodnice 🙂 som rada ze babo najblizsim ukazu i keby som ja bola dlhsie mimo

yarnie
6. jún 2013

Boze, to je strasne, ked to takto citam, ako je babatko oddelene dlho od maminky, chapem ze je to operacia, ale aj tak je mi vsetkych maminiek a deticiek po sekcii luto :( drzim palceky a skore zotavenie!

tari
autor
6. jún 2013

dakujem vam vsetkym za komentare 😵

majka_flegy
6. jún 2013

Mne malu priniesli na izbu hned po prevoze z operacky, na chvilu len samozrejme, a aj nasi asvokrovci s manzelom tam hned boli. Bolo to v SL.

mokon
6. jún 2013

@tari mimo určite nebudeš, možno hodinku, nemusí ti byť ľúto, ja som sa ešte na operačnej sále prebrala, opýtala sa, či sa môžem obrátiť na brucho a aj som sa obrátila, uvidíš, budete obaja fit, pre mňa sekcia nebolo nič hrozné, bábo určite budeš mať pri sebe, ak budeš chcieť. Tiež veľa záleží od personálu. Držím palce.

tari
autor
6. jún 2013

syn sa ma stale vypytoval kedy uvidi sestricku, ci ju bude moct prist navstivit hned ked sa narodi - no nechcela som mu slubovat ze ano, lebo som si nebola ista - tak teraz uz vdaka vam aspon viem, ako to je 🙂

linda81
6. jún 2013

@tari ja som mala sekciu v spinale , v dnesnej dobe je to standart( ziadne celkove narkozy a podobne), takze som malu hned aj videla, hned mi ju dali , ked dosili ranu ...jedine, co bolo na figu , tie bolesti, ked odoznel spinal 🙂...sekcia bola presne o pol noci , potom ma este previezli na porodny sal , kde bola 2 hodky so mnou moja Hebamme( u nas je to tak namiesto pooperacky...) a samozrejme mm....malu hned prikladali k prsniku vlastne....takze nasa prva spolocna foto je z 00:38 🙂...
no a navstevy...od rana druhy den sa dvere nezavreli 😀...ja som sa moc nemohla este hybat,malu som mala ale v posteli pri sebe a ked som daco potrebovala, tak mi ju mm podal...bol so mnou celu dobu.....na 3 den sme sa prestahovali na rodinnu izbu , aby sme neokupovali pol oddelenia🙂

jolly84
6. jún 2013

@tari ja som rodila v pondelok, kym ma sili Juraj bol pri mne drzala ho sestricka a po prevoze na izbu prvy krat sme sa videli okolo 18 a navsteva na druhy den od 15 do 17 a Juraj si zuroval so sestrickami, takze pohodicka 🙂

tari
autor
6. jún 2013

@linda81 ano to aj u nas je tak, ze babo ukazu hned, tiez budem rodit spinalom ... mna skor zaujimalo kedy ju uvidi starsi syn, lebo ten sa uz nevie dockat 😉

linda81
6. jún 2013

@tari jaaaaaaaaaj tak to neviem...toto je nase prve 😀

erienka
6. jún 2013

@tari ja som mala cisarsky v pondelok tiez kvoli KP. V utorok uz som mohla prijimat navstevy. Som z TN

tova
7. jún 2013

po cisarskom v spinale som bola 1 hodinu na pooperacnej, potom ma previezli do vlastnej izby kde uz cakalo 5 clenov z rodiny a muz. Hned na to mi doniesli deti, kojila som, mala deti pri sebe kedy chcela, navstevu kedy chcela, asi 12 hod. po porode som as pomocou sestricky postavila , isla n wc, a odvtedy som chodila ked som vladala a navstevy sa striedali. na 4ty den som isla domov.

celasapremenim
2. sep 2014

@tova toto su presne popisy cisaraku, co ked si zena precita, tak si povie, ze taky cisarsky, ze sag to je malina
pritom je to velmi velka bolestiva brusna operacia, kde trva regeneracia jazvy vnutornej pekne pol roka a zena si musi davat pozor a po odozneni spinalu nastupuju riadne bolesti, vyrovnava sa cloveku tlak, naleju do vas infuzky, analgetika a lieky od bolesti a nabeh beznej stravy po dvoch dnoch a cievkovanie, dva dni....injekcie proti tromboze a mozne reakcie na spinal
lezanie na chrbte a vstavanie z postele vo velkych bolestiach
ano rozchodi to zena, ale je to likvidacne, aj na organizmus aj na psychiku a starostlivost o dieta je obmedzena bolestami, radsej osem krat prirodzeny porod ako jeden cisarsky rez
ak nemusite

tova
2. sep 2014

@celasapremenim ja opisujem svoju skusenost a bola som s tym velmi spokojna. pozor som si davala prve 2t teda nedvyhala dieta s autosedackou, a nejazdila, vstavala som v noci k detom kazde 2 hod. (dvojicky) po spinale neboli ziadne bolesti pokial som lezala, ani mierna bolest hlavy, po 12, hod, mi vzali cievku (cievku zavadzali az po spinali cize ziadna bolest) na druhy den som jedla lyzicou tekutu stravu, a ziadne injekcie neboli proti tromboze odked ma priviezli na izbu som mala tych 12 hod. vzduchove masazne vankuse na nohach, tromboza nehrozila. Postel bola polohovatlna s gombikom som mohla pohybovat hore ,,dole, bolest nebula, vstavanie bola jedina "najvacsia" bolest porodu ale predtym som si nevzala tabletky od bolesti, o pol hodinu to vstavanie bolo ovela jednoduchsie po tabletke a odvtedy som bola na nohach kazdy den. vobec som nebola obmedzena co sa tyka starosti o deti, ani na psychiku nic nebolo. praveze deti sa narodili v klude, bola som pri vedomi, manzel pofotil a natocil video od 1 sekundy ked sa narodili. Lepsi sposob porodu by bol uz len nekomplikovany, bezbolestny richly, klasicky porod co je zriedkave a v mojom pripade som rada ze som zvolila sekciu.

celasapremenim
2. sep 2014

no ja som ala tiez polohovaciu postel a injekcie boli, bolest bola riadna pri vstavani prvom a druhom z postele
lezala som poctivo a napriek tomu som mala reakciu po spinale na treti a stvrty den, ani popisovat nebudem
a to mi to pekne pichla, ziadne problemy so zavadzanim spinalu, sikovna bola
tabletky, tie ma dobre stvali, vsetky lieky proti bolesti, ked dojcim dieta.....
tak isto kazdy den na nohach ved kto lezi, ked porodi, dvojicky, alebo jedno, z tohoto hladiska sa postavit musis tak ci tak
pri porode bol klud, psychika, to myslim to, ze prvu noc tam lezis a deti ti nosia na dojcenie, alebo vobec nenosia, ked si po prirodzenom porode, po styroch hodinach ficis a nemusi ti deti nikto nikam odniest....tak mne je to na psychiku, ked sa neviem sama postarat, lebo neviem stat na nohach, niekto mozno je v pohode s tym, ja som dva krat rodila prirodzene, cisarsky rez je humus, asi to nemas s cim porovnat
jasne, ked treba, je potrebne urobit sekciu, ani u mna nic ine na vyber nebolo, ale
realne v porovnani s tymi dvomi porodmi predtym, toto je jednoducho hruza na zotavanie sa, je potrebne si davat dlhsi cas pozor na seba ako dva tyzdne, lebo vnutorna jazva sa sceluje sest mesiacov a moze sa ti nieco stat kludne aj po osmych tyzdnoch....ked si uz myslis, ze si v pohode
🙂 beriem to ako nutne zlo, ale rozhodne to nebudem popisovat ako baladu a to ma uz pustali treti den domov, nakoniec som sla stvrty den po porode domov.....no....mala som reakcie po spinale a vies jeden cisarak cisty, druhy uz moze mat reakciu aj zena, co prvy mala ok a to je jedno
stale je to len operacia, velka brusna, zachranujuca zivot matke a dietatu, vdaka za to, ze sa to da, to je fakt, ale ked si niekto vyberie cisarsky rez namiesto porodu, lebo sa boji, ako mi to hovorili lekarky, ze je vela takych zien, tak to sa dobre oplachne

dasamo
2. sep 2014

@celasapremenim tak mne je naopak luto, ze som musela mat 3sekcie a velmi. Kludne by som chcela este jedno babo, ale uz by som fakt velmi riskovala.... na vyber som nemala. Tiez som mala pohodovy cisarak, dokonca s muzom za hlavou, ale dakujem. Radsej prirodzeny, ale vyber zial nebol. A co sa tyka spinalu,1x reakcia ziadna,2x priserna na treti den, ale ze des, v zivote ma tak hlava nebolela a teraz absolutne nic. A vzdy som všetko dodrziavala rovnako. A tiez som nebola nadsena, ze mi maleho dali na tretiu noc nonstop, nevladala som sama so sebou a aj som si poplakala, ale za to ma tu uz v inej teme riadne zvozili, co som to za.mater.... 😝 vsetky chcu mat deti hned a non stop pri sebe. Chvalabohu, ze bol pri mne muz cez den a staral sa on, inak neviem.... a tiez ma hnali domov. 1xna 9den-sulekova a aj to vyproseny odchod,2x8den-zochova a teraz 4-koch.Nechapem, ako si niekto sam moze vyprosit, zaplatit cisarak. Aj pre dieta to je nic moc a to potvrdi kazdy pediater. Ano, samotny porod je super, ale potom.... nuz neviem.

celasapremenim
2. sep 2014

@dasamo ten spinal, to nikto neuveri, kto to neprezil, ako ta hlava boli a mna potom o dva dni este aj chrbat chytil, aby som to nemala take fajn
inak ako cisar ako operacia v pohode, ako aj ty hovoris, ale potom.... aj manzel bol pri mne a super mi pomohol s malym, na sale hned prve prisatie, potom cely den pri mne maly s muzom aj dalsi den a potom dva dni este chodil na dlho
ale fakt sa to neda porovnat s pp, no ...
tri cisare, nezavidim a musis byt silna zena, ze do toho ides aj po treti krat

mam znamu, v ruzinove treti cisarak, nezabrala jej spinalka a rezali ju zaziva, nejak ju umrtvili naopak nevedela hovorit, povedat to, strasne sa jej ospravedlnovali, mala aj muza tam a tomu sa to nezdalo, lebo gulala ocami, ze je divne, ze nehovori mu nic....a aj tak ju rezali.....prve dva cisare mala standardne a tento takyto vydareny

dasamo
2. sep 2014

@celasapremenim fuuuuu, tak to musela byt sila. Ja som povedala, ze spinal uz nikdy viac... nevedela sa nejako trafit a tym, ze ja som očakávala vpich som sa trhala, nuz rozkos a miesto vpichu ma boli uz standardne, cela familia vie, kde ma maju masirovat;-D a aj vnutorna jazva pobolieva pri zmene pocasia. Ako stará babka som. A tych prvych par hodin po cisaraku som sa modlila vsetky modlitby kt som vedela a kebybsom vedela hebrejsky alebo arabsky tak sa modlim aj tak. Vsetkych svatych som prosila nech ta bolest uz prestane. Takze sice samotny porod bezbolestny, ale potom podla mna 3x horsie ako po prirodzenom. Si ako dnes pamatam ako som sa po 1x cisaraku odhodlavala vystartovat na wc a ked som sa napokon plizila popri stene a to uz bolo na 3.den, tak ma preebiehali maminy co porodili este v ten den sviznym krokom.

miskamisicka
2. sep 2014

ja som po cisaráku hned videla muža a malú ale potom mi ju zobrali, lebo bola predčasniatko a musela do inkubátora. Potom ma previezli na izbu kde som si trošku oddýchla a po 24 hodinách mi pomohli vstať a osprchovať sa. Pustili ku mne muža a na druhý deň prišiel po mna a išli sme ku malej, samozrejme ma tlačil na vozíku lebo by som to na svojich ešte nezvládla. Ale zo dňa na deň mi bolo lepšie a lepšie viditelne. Len sa netreba vzdávať a chodiť, lebo tak sa najskôr zotavíš, ale nepresilovať sa. Teraz som 3 mesiace po reze a môžem robiť všetko čo chcem. V podstate po vybratí stehov to ide rýchlo. Držím palceky 😉

arwen88
2. sep 2014

ja som mala v nedelu vecer o 18:25 cisarsky-akutny, pre nepostupujuci porod, v uplnej narkoze (nevedeli mi pichnut epiduralku, mala som kontrakcie takmer hned po sebe) prebrala som sa o 23:00, na druhy den o 16:00 som mala prvu navstevu, svojich rodicov a brata...priamo na izbe bola som na nadstandarde...po cisarskom som nebola na jiske ale na obyc izbe, ale kedze som mala poziadavku na nadstandard o 11:00 ma prelozili, lebo sa uvolnila...malu som mala pri sebe cca od 15:00 a uz stale pri sebe..starat sa o nu bola makacka, lebo som sa nevedela hybat poriadne...ale prvy den som si vypytala lieky proti bolesti, aby som to zvladla..nechcela som ju mat od seba...a malu ukazali ocinkovi hned rano v pondelok, ked mi priniesol este dake veci..rodila som v TT

hanka_april
2. sep 2014

rok stara tema......

celasapremenim
2. sep 2014

@hanka_april neva :D

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre