Nechcem, aby boli vyšetrenia po pôrode verejné
Ahojte. Viem, ze po porode na velkych vizitach si vas prehliadaju vsetci cudzi naokolo, cize su tam spolubyvajuce a kopec personalu. Rozoberaju tam moje osobne veci, a musi tam byt clovek polonahy.Ja to ale nechcem! Pride mi to ponizujuce! Mohla by som ziadat sukromnu vizitu iba s ludmi, ktori tam naozaj maju byt? A ako o to poziadat? Budu na mna zato asi potom neprijemni , a nadstandardnu izbu si nechcem platit...
@natalienka12 😀 😀 😀
asi je pokročilá hodina - ale pre teba
perlíš teda riadne, ide ti karta 😀
počúvaj ty
štátnym nemocniciam to je zrejme šuma fuk, aj keby nemalo by byť ani im. ale budiš
ale súkromným to jedno nie je. ony už dokonca nemajú "pacientov" ale "klientov"
asi si si nevšimla 😉
ak by sa chovali tak, ako to stačí tebe, tak by o svoju klientelu prišli a nebolo by bubákov 😉
ale tam sa vedia správať, chápeš 😉
no a takto budú odoberať pacientov tým štátnym
takže sa potom možno spamätajú. všade 😉
@macamac Ja ti poviem za seba, ak by som potratila, tak by som bola najradšej keby mi dá každý svätý pokoj. Od nikoho cudzieho nepotrebujem slová útechy, lebo tie sú aj tak len silené, školené a neúprimné. Aj keby prišla celá nemocnica ma tam utešovať, tak sa s tým nezmierim skôr a ani mi to nepomôže. Aj na pohrebe sa pozostalým vyjadruje úprimná sústrasť. Ale prečo? Lebo sa to "patrí". No pozostalým to bolesť nezmierni a tým, ktorí tú sústrasť takto vyjadria je to "šuma fuk".
@lamias ahoj uz pri porode ti to bude uplne jedno vsetky zabrany opadnu...budes si len zelat aby vsetko dobre dopadlo bez ohladu na to kto kazdy tam bude na teba pozerat! a po porode detto. ta vizita je naozaj nic. a ako chces kojit?? budes chodit kojit na toaletu alebo co aby ta spolubavjuca nevidela? 🙂 napokon budes este rada ak ti spolubyvajuca v nemocnici pomoze so zaciatkami kojenia 🙂 ja som sa tiez bala ze fuuha pojdem rodit a tam tolko ludi na sale...napokon ma uplne nahu premiestnovali na operacku a bolo mi to srdecne jedno chcela som len aby bolo babo v poriadku 😅
@macamac počkaj, teraz porovnávame hotel a nemocnicu alebo porovnávame štátnu nemocnicu so súkromnou nemocnicou? Nerozumiem ti.
@natalienka12 ,
😀 no a zasa musim hoci to blbo vyznie,povedat ,ze ale v zahranici su pacienti povazovani za klientov ,lebo oni svojou "navstevou" nemocnicu financuju a nemocnice si v dnesnej dobe klientov nedovolia stracat , tym ,ze sa k nim personal chova neprofesionalne . tu sa skara sniati kazda nemocnica si pacienta udrzat,lebo ak je spokojny tak pride znova-k nam sa pacient vracaju a jednym z dovodo je personal . a to nie sme sukromna nemocnica ...
@natalienka12 😕 😅
naozaj?
všetkým, ktorí tú sústrasť vyjadrujú, je to jedno? naozaj?
ty v akej spoločnosti žiješ? kým si obklopená?
no ver tomu, že aspoň pár ľuďom to naozaj jedno nemusí byť 😝
@natalienka12 nechaj tak
ja už neporovnávam nič
a na onkológiu ma nemusíš posielať. tam som bola. mali sme tam krsniatko. 4 ročné 😔
a dva roky dozadu aj dva pohreby novorodencov v rodine 😔
áno, neprežila som si to, ale viem, čo to obnáša
a ver mi, že ak som kondolovala, nebolo mi to jedno 😒
@macamac nechcem vstupovat do debaty ale jednu poznamku mam...v sukromnych za to platis tazke peniaze a v statnych to mas zadarmo....takze sa to neda porovnavat....a v statnych maju lekari niekolko nasobne viacej pacientov...v sukromnych nakolko ludia na to peniaze nemaju sa chovaju ako ku klientke lebo nou si a platis...
Bohu ial pristup cloveka a sucit ci empatiu sa kupit nemoze nik a vzdy je to len o danom cloveku...tazko pausalizovat.... ludia su rozni..intoverti extriverti psi cumak aj empatik a mal by byt leksr aj srdcom ale nie kazdy to vie.....
@kkristin jasné, tohto som si vedomá 😉
ale poviem ti, že ja som si napr. na vybratie synovej nosovej mandle vybrala súkromnú kliniku
nestálo to majland, 100 éčok, bola som na MD, ale našetrila som si
lebo ten prístup, starostlivosť a vôbec všetko mi za to stálo
bola to jednodňovka a nemusela som trčať 3 dni v nemocke a platiť si za seba aj tak
vyšlo by ma to rovnako 😉
@macamac už radšej neporovnávaj, lebo si totálne zacyklená, radšej sa choď vyspať.
@macamac to mozno hej oen to su 100 eur verzus napriklad porod co ta vyjde aj 2000 a moze aj viac zalezi kolko dni tam lezis... a na druhej strane potom treba porovnat aj vybavenie nemocnice v pripade problemu s babatkom a ine veci....a aj tak sa ti moze stat ze tam narazis na protivnu sestricku co sa zle zobudila alebo sa s nou rozisiel priatel....
Ja som dnes bola u lekara...po znamosti...a bol chaldny neosobny proste psi cumak a to bol znamy....to proste aj keby som tam umierala necitis z neho nic...na druhej strane ako doktor vecny a jede z naj v odbore....len netre a cakat ze clovek dostane vsetko...
Mozes rodit napriklad v zahranici a doktora ani neuvidis...budu s tebou medici...budes mat krasnu izbu telku mile sestricky ale doktora len v pripade problemu.....vsetko je to uhol pohladu...
@kkristin tak tvoje príspevky sa čítajú úplne inak, máš úplnú pravdu, len pre niektoré herečky je to ťažko pochopiteľné. Úroveň nemocnice sa nemeria podľa počtu usmiatych sestričiek ale podľa iných kritérií. Ja osobne hľadám pochopenie a oporu u blízkych ľudí. Lekár je človek, ktorý má liečiť. Je fajn, ak je aj ľudský, ale prežijem ak nie je. Poviem inak, chodím s malou k pediatričke, s ktorou spokojná nie som. Je milá, ku mne a ku malej ani nehovorím. Ale ako odborníčka je slabá. To, prečo k nej naďalej chodím a nezmenila som ju, nebudem rozoberať.
@kkristin pozri, ja si zas až tak nepotrpím, aby ma všetci ofukovali, padali na zadok, že som niekam prišla
ale sú určité špecifické a málo sa opakujúce situácie v živote človeka, kedy niekto očakáva a potrebuje trochu "iný" prístup 😉
ja nemôžem za to, že sú tu nejaké "herečky", ktoré sú z kameňa a ak nie je podľa nich, tak je všetko zle, že?
@natalienka12
ty sa ešte hodne uč a nechoď spať 😉
uč sa, uč sa a uč sa 😉
že niekto môže mať aj iný názor, ako TY a že na svete nie si len TY 😉
nauč sa rešpektovať a neurážať 😉
ak ti dochádzajú argumenty, posielaš vždy oponenta spať? 😀 😀
jaaaj, tak to máš okolo seba samých spiacich 😀 a nemá ti kto protirečiť 😀 takže zostávaš len TY a TVOJA pravda 😉
jaaaj,tak to preto, už cháááápem 😉
@lamias, nebudem pisat vseobecne, poviem sama za seba. Za porod som si zaplatila, normalne porodnicou stanoveny zmluvny poplatok za gynekologa, k tomu epiduralku a manzela pri porode. Moja najlepsia investicia v zivote. Rodila som na Antolskej u dr. Havaldu. Priviezli ma na izbu, prekvapene som pozerala, ze ja som na nadstandarde? Nie, nebola som. bola to bezna izba, kt. bola prave volna, boli sme tam 2. Vsetci boli ku mne mili, v pohode, z dialky pozreli ako sa to hoji, ci su stehy ok, kedze mna nikto nesil, tak na dalsej vizite som to uz len oznamila, co aj mali napisane a uz nikto nepozeral, raz som zazila vizitu, ked som bola na WCku. Lekar z izby zakrical ako sa citim, po mojom dobre dakujem , podakoval a odisiel. Jedna mudr. bola neprijemna, trapilo ju, ze som nebola na velkej, bola mi cela ukradnuta, pre mna nebolo nic dolezitejsie ako to, ze uz som porodila, vsetko dobre dopadlo a ja mam pri sebe to, co je pre mna vsetkym na svete. Aj ty ked porodis, budes na niektore veci pozerat inak. Na sono sme cakali na chodbe, brali nas jednu za druhoou, citili sme sa ako v kravine, no len sme sa na tom smiali, nikto sa nerozculoval. Bolo to tam ako na beziacom pase ale kazda chcela pocut iba jedno - ste v poriadku, moze ist dalsia. Ja som fakt narocny pacient, aj si potrpim na prijemnost lekarov, ale neviem ci mam stastie, ci je to vzdy nahoda, ale ozaj sa stazovat nemozem.
@macamac 😀 😀 😀 ja ťa posielam spať lebo si zacyklená a nie preto, že nemám argumenty, však porovnávaš dieťa s dospelým, potom zase nemocnicu s hotelom.
@lamias neviem v ansej nemocke je dost frmol, pri vizite su len doktori a sestricky, iba pri prvom porode ma kazdy den kukli, potom na mna uz kaslali az som sa ja im musela doprosovat. A s tym okukovanim mam take skusenosti,, ze som rodila vedla jednej zeny, ktora este nebola v druhej faze a tak sa na mna kukla, ze co a ako ale ju sestricka zrusila, ze to nesmie robit. Myslim, ze to je najmenej, ale asi sa da vybavit aby ta prehliadali v doktorskej izbe. Lenze to sa ti nebude chciet ist, lebo bude mimi. Drzim palce ku porodu 🙂
@natalienka12 😀 😀
a ty nechápeš, že sa bavíme o POVOLANIACH 😀 a ľuďoch, ktorí ich vykonávajú
a že vlastne neporovnávam det vs. dospelí a pod.
ale mám dojem,že sa bavím s dieťaťom 😅
lebo všetko ti musím písať 2x 😅
tak potom jedine tvoj vek by ťa ospravedlňoval 😉
@macamac nebavíme sa o žiadnych povolaniach, ty si zarypla ako prvá do mňa, že som neempatická a že som niečo také strašné napísala, že si nemohla ani dočítať. Poradím ti, nabudúce ma tu obchádzaj, lebo ja som z kameňa a mohla by si utrpieť psychický šok. Utešovať dieťa v školke, ktoré plače za mamičkou a utešovať ženu, ktorá práve potratila je predsa rozdiel a je smiešne to vôbec zrovnávať, keď sa už teda bavíme o tých POVOLANIACH. Nemyslíš si, že hladkať a utešovať by tú ženu mal predovšetkým jej partner, manžel? A nie lekár alebo sestra? Týmto by som si dovolila túto "plodnú" debatu s tebou ukončiť, pretože nikam nevedie.
@macamac vsetko ma svoje plusy a minusy
Mam kamosku je tehotna a zije v nemecku...myslis ze tam funguje vysetrenia ako u nas? Vobec nie chces krvne testy na dedicke choroby a preziarenie si ma babetko ok chrbticu sono na kazdej prehliadke? Zaplat si a nie malo ale velke palky...u nas je to vsetko automaticke mas vysetrenia ultrazvuky... a ano cakas aj doktora s urcitym pristupom...lenze to ti nezaruci ani v zahranici nik...a ten "iny " pristup to zalezi zas len od cloveka a nemozes cakat ze to dostanes...chces to kazdemu by nam to pomohlo potesilo nas to ale lekar lieci nieje psycholog a vela z nich ani nevie byt...proste nie kazdy to vie ako na to ked je niekomu tazko...ale zas od toho mas pravo si lekara vybrat..odmietnut ho...len lekar nestuduje psychologiu a castokrat nam nielen lekary nevedia dat utechu a pohladkat nas ale ani vlastna rodina...
ja sa minimalne zapajam do diskusii, ale odpovedat @natalienka12 ma "trha" uz par dni. A trha ma aj s Tebou zatriast. A pekne poriadne. A nech sa pozeraju vsetci dookola. a nepovedia nic. Ale ty sa s tym vyrovnas sama, ved ako pises aj tak by Ti slova utechy prisli silene, skolene a neuprimne.
Dievca, sa spamataj co pises! Nebudem porovnavat Teba so sebou, ale pri niektorych opisoch co to zienky zazili mi vysli slzy a jednou z nich bola aj @zabka79. Vies si to predstavit? Poprve prides o dieta. Pritom nie si sama, okolo Teba lezia zeny a su toho vsetkeho svedkom (je im to tiez neprijemne, ale verim ze si svoje nove babatka po narodeni privinuli o to silnejsie, lebo vedeli, ze mohli aj ony o ne prist), ale nevedia Ti pomoct. Tak ja by som schovala aj do mysacej dierky, aj do skladu s metlami, aby som si to precitila po svojom. Ci uz vzlyky ci nekonecne slzy. A to nehovoriac o tom, ze z Teba razi krv. A SI NA OCIACH KAZDEMU!!! 7 hodin. To co si za cloveka ked Ti toto pride normalne? A jediny kto mohol nieco urobit - personal - s tym neurobil nic nic nic! A este sa aj na nu vybliakala upratovacka. a ze si mala poziadat? Ze by ju iste radi prelozili? To treba povedat? By som fackovala zeny ako ty. A ty mas poznamky o tom, ako nepocuvnes sanitarku, ze kto ona je..? Trocha skromnosti a vrat sa na zem (alebo nemusis). Tie Tvoje nazory - skoda reci. Ja Ti mam normalne pocit, ze pises take veci aby co najviac sokovali. Alebo je to len mozno moje zbozne prianie. Stale sa mi totiz nechce verit, ze jedna zena (mozno vekovo) dokaze takto "kopnut " do dalsej zeny v toj najcitliejsom momente. 🙄 😲 😕
@natalienka12
Trosku si protirečíš prispevkom z 22:53
Najskôr hovoríš, ze Lekar by mal v prvom rade lieči a byt odborník. A Prežijes ak ľudsk ľudsky nie je.
Na druhu stranu tvoja pediatrička - chodíš k nej naďalej aj ked nie je odborníčka lebo sa chová priateľsky (ľudsky)?!
@sisaka nie nespravam sa tak ja by to robila aj za dvesto eciek, ale ze ludom sa lahsie zije v zahr.tak su optimisstickejsii, ludskejsi,.... niekto robi tuto pracu za trest... ja som pisala aj ze pozdravit sa viem....
@sedmikraaska a co s nou akoze ten personal mal urobit? Poprosim konkretne sa vyjadri.
@mariuskaa ako som pisala chodim k nej nadalej preto lebo sa nebudem vyjadrovat preco ale ja si viem s mnohymi vecami poradit aj sama, nebudem to tu rozoberat aby zase nebolo povedane ze sa vyvysujem. Ale keby tam neboli iste okolnosti uz k nej nechodim.
@sedmikraaska Ked uz sa vyjadrujes, tak aspon k veci. Po prve, ak bola prijata s MA tak ju mali dat na izbu s netehotnymi, toto som napisala. Ak uz sa tak nestalo, tak asi preto, ze nemali miesto. Mohli ju dat na samostatnu izbu ale take v nemocnici nie su, jedine platene nadstandardy. Tak ocakavam teraz, ze mi uz konecne niekto konkretne napise, co ten personal mal urobit. Po druhe, vyjadrila som lutost nad tym, co sa stalo. Co este mam urobit? No a nejaka upratovacka mna neirituje, nad nikoho sa nevyvysujem vies? Ale mna nebude nikto buzerovat ze si mobil mam dat do suflika a nesmiem ho mat na stole. A to ako na nu nabliakala upratovacka. K tomu ti poviem jedno - urcite na nu nenabliakala to by si nedovolila, mohla mat nemiestne poznamky, ale to sa snad da filtrovat nie? Prinajhorsom ju ignorujem. Za to, ze je niekto primitiv, tak co? Tak sa mala ohradit. Ale pidl upratovacky sudit nemocnicu je trochu moc, ci podla teba nie?
@natalienka12 ja súhlasím, keby som mala každému ponúknuť rameno tak celú službu nic iné nerobím...polutujem ale musim ďalej...na to je rodina.... Tu sa to vždy zvrtne...každý máme svoje názory, nie každý s ním musi súhlasiť ale musí tolerovať 😉
@natalienka12 takého som mala zubára... Sladký dobrý ale robota na chuj..aleco mam teraz nepríjemný vŕta, blombuje ako na bežiacom páse ale robota kvalitná....
@dominikabartlova presne tak ale tu to nie je o diskusii ale o tom aka som ja tvrda, jedna mi napisala ze som z kamena, druha ze som neempaticka no a tato by so mnou zatriasla. No neda sa to tu. Fakt slepacaren.
@dominikabartlova ja si tiez myslim, ze lekar ma liecit i ked si drzi odstup niekto je komunikativny viac niekto menej, i ked treba povedat, ze 90 percent lekarov je odmeranych k pacientom. Mne to ale nevadi. Ak by ma lekar zacal po potrate utesovat, me by to prislo az neprirodzene. Ale ako tak citam, tak ju malo prist polutovat cele oddelenie.
@macamac rozmýšlam akou emocionalnou inteligenciou musí byť obdarený človek, ktorý porovnava pocity potracajucej ženy, do ktorej ešte rypu, že im zakrvacala podlahu a nema štipku sukromia, pri tejto ťažkej situacii, s pocitom ženy, ktorej sestra rano povie, aby si odložila flašku vody zo stolika, ked príde vizita..... Ked niekto piše, že ty porovnavaš neporovnatelné a ona chce porovnavať svoje pocity s pocitmi ženy, ktorá je v uplne inej, XY krat zožitejšiej situacii ako ona, ked si mala spratať stolík.... Akože nemam slov. A to vyjadrovanie, ja som s nou skončila komunikaciu radšej hned na začiatku, lebo som videla, že toto nema ZMYSEL.

@marlene súhlasím, ale toto nie je vinou nemocnice, ale ľudí...ako vravela bývalá premiérka Radičová, slušnosť. A ak niekomu raz nie je dané zhora, tak taký nebude. Máme v rodine lekárov, tak viem. Medicínska etika sa učí na medicíne len okrajovo a podľa mňa by sa mala dosť podstatne!
@macamac počúvaj, ja chápem, že už je pokročilá večerná hodina, ale porovnávať snád nebudeme nemocnicu s hotelom. Nemocnica nepotrebuje "klientov". Recepčná v hoteli a vôbec celý komerčný sektor sa zákazníkovi s prepáčením strká vieš kam. Takto sa akože majú chovať v nemocnici?