Nepravidelná menštruácia po pôrode

lupatka
29. máj 2016

Ahojte baby. Mam taký (asi) problém. Som pol roka po pôrode. Dcéru som dojčila len 2,5 mesiaca.. Neskôr na to som dostala prvú menštruáciu. Všetko bolo v pohode trvala 5 dní. Žiadne velke krvácanie proste pohoda. Na ďalší mesiac nedošla, ani na ten ďalší až dnes keď som vstala a šla robiť dcérke mlieko som cítila ako keby zo mňa niečo "vyšlo" pozrela som sa a bol to normlane kus krvi. Ako taká pečienka. Pomyslela som si že ms je už tu tak som si dala vložku ale od vtedy tam už zas nič nieje... Tehotná som neni.. Tak čo to je? A ku gyn sa nedostanem len tak lebo v zahraničí to nefunguje ako na Slovensku. Je to normlane???

petronela1985
29. máj 2016

@lupatka Som na tom podobne, 10 mesiacov po pôrode, 5 mesiacov po ukončení dojčenia. Bola som nedávno na ultrazvuku prsníkov po ukončení dojčenia a Dr. mi povedala, že je úplne normálne, keď mám nepravidelnú menštruáciu, potrvá, kým sa telo po pôrode zregeneruje. A kedy to bude? Na to mi povedala, že je to individuálne.
Bola som po šestonedelí na vyšetrení u Dr. a povedal, že je všetko v poriadku. Tak to ešte chvíľu asi riešiť nebudem, hm.
BTW, kamarátka z pôrodnice mala nedávno veľmi silné krvácanie, až také krvné zrazeniny z nej vychádzali pár dní, musela brať železo a čaká na výsledky sterov. Tak asi to nie je výnimočné, neviem.

bajana
29. máj 2016

@lupatka v prvom rade nechapem, preco by si sa nemala dostat ku gynekologovi, ak mas nejaky problem...teda pokial nie si niekde v krajine tretieho sveta...
Pocas tehotenstva som mala tento problem-krv sa mi niekde zbierala a zrazala a obcas takto narazovo vypadla - ma to nejaky odborny nazov - koagulum al.tak nejako...podla mojho laickeho nazoru mas nejaky problem, kvoli ktoremu ti bemoze krv normalne vytekat a je to na navstevu u gynekologa...

ruthike
29. máj 2016

@bajana nemusi to byt problem s koagulaciou, niekedy je to len hormonalna nerovnovaha. Moja mama to tak mala dva roky po porode. A PS tiez zijem v zahranici a tomu ver, ze su krajiny napr UK... Kde sa k gynekologovi nemusis dostat ani raz za zivot, inac to tu funguje, preventivna gynekologicka starostlivost nula bodov a obvodnych lekarov pramalo zaujima tvoja chybajuca menstruacia. Odporucam @lupatka aby problem zvelicila a trvala na navsteve gynekologa. Kym dostane termin to chvilu bude trvat.Priladne zajst na sk. Ja to takto riesim

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre