icon

Nospa pred pôrodom

lulica
1. máj 2018

Baby dostali ste niektora v dňoch termínu no-spu do zadku? Co mam od toho cakat? Co ide nasledovat? Ďakujem

sticker
Strana
z2
marinka70
1. máj 2018

Ja som dostala...lebo dr si myslel ze su to falosne kontrakcie..bolest v podbrusku presla ale do krizov som stale citila bolesti

lulica
autor
1. máj 2018

@marinka70 no a ako to dopadlo? Ja mam dva dni do terminu a tiez ma trapia falosne akcie ale uz mam posledne dve tri noci aj bolesti a dali mi nospu s tym ze ma zmakcit pordne cesty ale co bude dalej neviem

pininka
1. máj 2018

Mne dali normalne tabletkovu, ale nepomohlo mi to, nakoniec to neboli falosne kontrakcie a cisarsky mi urobili viac ako dva tyzdne pred terminom

lulica
autor
1. máj 2018

@pininka ja som tri dni pred terminom a dali mi ju a citim take bodanie dole vlastne neviem ci to tka ma byt ci co.. zobrali ma lebo som mala silne mestruacne bolesti a silne bolesti v krizoch ale tiez uz som tu raz lezala na cakacke sa falosnou aktivitou...neviem co mam cakat

pininka
1. máj 2018

@lulica tri dni pred terminom sa uz moze stat cokolvek. Uvidis ako to bude prebiehat dalej. Ja som mala kontrakcie asi tyzden, ale kazdy den, skoro stale, neprestavalo to a kedze sme vedeli ze pojdem na cisarsky,tak mi ho lekar radsej urobil. A mal pravdu, lebo predosla jazva bola velmi natiahnuta, hrozila ruptura.

ankare
1. máj 2018

@lulica drž sa! Nech všetko dobre dopadne!

marinka70
1. máj 2018

@lulica no ja som uz bola v nemocke na cakacke a v noci som sla za sestrickou ze mam bolesti a prisiel dr dali mi nospu a povedal mi ze to moze byt plany poplach a ze si mam ist pospat...ale ako som pisala na chvilu som prestala citit podbrusko ale v krizoch som uz mala take bolesti ze som nevedela ani lezat tak som sla za sestrickou ze toe bolesti su uz na nevydrzanie...tak sme sli na salu a asi do 2h som porodila

lulica
autor
1. máj 2018

@marinka70
@ankare
@pininka
Dobre baby tak dakujem za vase skusenosti ja som akurat prisla z pasov budeme musiet o druhej opakovat mala salie furt volaco vrti v brusku.. dufam ze coskoro bude kopat vo vlastnej postielke

sadika
1. máj 2018

ja som dostala Buscopan, injekciu. Na obed o 15 a druhy den o 16.40 bola mala na svete. Dostala som to koli tomu ze kontrakcie na monitore boli do 100 ale. krcok sa neotvaral.

lulica
autor
1. máj 2018

@sadika nooo tak to je dost podobne len mam ako otvorenie ale vraj mi este treba zo dva centaky aby sa dalo daco robit snami

lulica
autor
1. máj 2018

No tak akurat ma pozrel a ziadna zmena baby... 😅 taakze neviem o co mu ide tomu doktorovi stale lebo mi pichol aj novalgin ana pritom take bolesti aby som ich potrebovala tlmit nemam...iba co ma nastval lebo novalgin do zadku boli jak strela

ankare
1. máj 2018

@lulica joj, bolesti Ti nemajú tlmit. 😣 tým to len spomaľuju... Už aby si mala po 😚

candies
1. máj 2018

Ján som dostala večer o 9 buscopan vraj aby som si pospala :D a začali mi brutal kontrakcie potom ráno nič pichli ešte raz asi o 10 a 11:46 bola mala na svete

lulica
autor
2. máj 2018

@ankare no ved toto ved mna vnoci nic nebolelo dokopy😥 dakujem
@candies ja nic ja som ako nová😞

diablikovci
2. máj 2018

Aj mne pichli ale ja som mala aj oxytotocin napuchnuty tak neviem načo to bolo dobre? A to my pichli hodinu o 15;30 a o 16 som išla na sal a 16:30 tu bol maly a to spôsobilo to že som stratila kontrakcie počas pôrodu a museli má začať šteklit. A pritom predtým má skontrolovali a už som bola na 6 palce otvorená a aj tak my to pichli :(

lulica
autor
2. máj 2018

@diablikovci no ja nic bez zmien od vcera.. a ze zajtra ma poslu asi domov..uz mam nervy

susu29
2. máj 2018

Mne dali no-spu az potom, ako mi dali vyvolavacku, lebo som mala mala brutalne bolesti, az som odpadavala, ani neviem, ci to nejako pomohlo.

lulica
autor
2. máj 2018

@susu29 no to dostala aj baba takto co somnou lezala na cakacke vcera vecer a teraz uz hadam ajmozem dorodila 😀 ale nevyzerala ze by jej utisilo bolest

nanervy_2
2. máj 2018

upokojit sa, predychavat a prihovarat sa dietatu. Pred prvym porodom som mala kratucke kontrakcie hadam 3 dni a pri druhom priebezne 2 mesiace 🙂
V termine, t.j. od 38tt - 42tt by ma nik nedonutil k ziadnym medikamentom keby neslo o zivot.
Vobec sa nezaujimaju o psychiku matky, co najviac ovplyvnuje porod, ale naprv magnezko, potom sa cuduju, ze co nejde nic, tak oxytocin a kolotoc je tu.
takze ak ta pustia domov aspon sa mozes upokojit a sustredit na babo, pripadne porod 🙂

lulica
autor
2. máj 2018

@nanervy_2 no mna uz tazko upokoja..po dnesnych pasoch, kedze sa malej skoro zastavil pulz a srstricka ma zacala durit ze chytrro sa mam otocit na bok a zacat zhlboka.dychat lebo sa pripucil pupocnik a nikto nic...vobec sa to neriesi 😥

nanervy_2
2. máj 2018

vrr pasy.. na posl poradni ked som bola, vravim dr, uz mam obcas stahy.. pozrel do papiera... nemate, tu vidim ze nemate... no comment, uz som viac na pasoch nebola.. odozvy som pocuvala doma cez angel sound.
pupocnu snuru nepripucis, len preto ze lezis, to je ako zahradna hadnica. a este je okolo a voda.
4. Je plná rôsolu

Presnejšie, Whartonovho rôsolu (želatíny). Rôsol chráni žily a tepny vnútri pupočníka pred pokrčením alebo stlačením. Povrch pupočnej šnúry je pokrytý ochrannou membránou nazývanou amnion.
clovek aby si vsetko nastudoval sam ked mu trepu hluposti a este sa hnevau ze mas tu drzost si zistovat info

lulica
autor
2. máj 2018

@nanervy_2 ty kokos a to preco mi potomje ta sestra povedala ze sa pripucila a durila ma na bok.. ja tosom tu neznasam😀

candies
2. máj 2018

@lulica pasy sú podľa mna strasna chujovina sorry za vyraz... mne kontrakcie nezaznamenali ani pri porode!!! Nikto mi neveril že idem rodit ten mam bolesti... až ked som si konečne vydupala doktorku nech mám vysetri že sa otvaram

lulica
autor
2. máj 2018

@candies no ved hej len u mna bol problem ten ze mi zaznamenalo ubudajuce ozvy dietata alebo ako to mam nazvat na kontrakcie uz kaslem nic necitim ziadnu bolest len tlaky az mi ide rit rozdrapit ale otvarat sa viac uz neotvaram hmmmm

nanervy_2
2. máj 2018

@lulica pri kontrakcii e to ine, tam je dieta stisnute, pokial ale neklesnu pod 100, pohoda. Ale ak pomohlo ze si sla na bok, tak to bola skor chyba stroja. Tlaky su priatelia, tlakmi ide dieta k tebe. Ked zacnes a tie bolesti vnimat ako tlak (co su), jemne si potlac s nimi 🙂
Vacsinou tlak na rit je posledny krok. dalsi prispevok bude, ze mala je uz von :D
Skus sa vypytat von, prejst sa, prist na ine myslienky tiez pomaha. A este ziadneho doktora nezabilo popocuvat cez stetoskop odozvy pri kontrakcii, budes mat aspon istotu, ci babatku je zle, alebo stroj je na prd

lulica
autor
2. máj 2018

@nanervy_2 tlak na rit je posledny krok? Lebo tak tlaky mam uz dlho a dnes mi aj odisla zatka..druhykrat popre dvoch tyzdnoch vraj sa dorobila nanovo.. tak mam si potlacit ked budem citit tlak na zadok? Este aj nohy mi od seba taha ako keby.. a len lezim cely den pospavam a citam knihy☺

cecilia68
2. máj 2018

@lulica nebolí...musel ti zle pichnúť

lulica
autor
2. máj 2018

@cecilia68 no tak to dakujem pekne 😅

nanervy_2
2. máj 2018

choď do polohy do ktorej ta taha, podrep s rozmrocenymi nohami je výborný na otváranie.
Tak netlac silno, len jemnucko,ako na prdik :D
Dieťa z teba nevypadne, bez kontrakcii to nepôjde, to asi bude niečo iné

lulica
autor
3. máj 2018

@nanervy_2 na styroch som bola zo hodku vecer lebo boleli krize potom od jednej aj krize aj brusko a teraz uz ma oholili 😄

Strana
z2