Rotavírusy a tehotenstvo - riziko pre plod

katimka
26. jan 2015

Ahojte, mate s tym niektora skusenost? Moja dcerka hnackuje a teplotuje, pravdepodobne ide o rotavirusy, po 5-tich dnoch som to dostala aj ja (akurat bez teplot). Ide o to, ze sa snazime o babatko, momentalne neviem, ci som alebo nie som tehotna (MS cakam o dva dni) a bojim sa, ak nahodou som, ci to neposkodi plod... presla ste si tym niektora? Dakujem za vsetky odpovede.

bajana
26. jan 2015

este nie si tehotna, takze ti napisem uprimne moju skusenost...po potvrdeni srdiecka v 7tt sm prekonala virus, kedy som dva dni hnackovala, mala teplotu a zvracala...neviem, ci to bol rotavirus, v kazdom pripade som na zaciatku 11tt zacala krvacat a moja dr. diagnostikovala MA, plod mal velkost 7tt....neviem, co sposobilo, ze sa prestal vyvijat, nikto po tom nepatral, ale laicky si myslim, ze to mohlo byt pricinou...ale aj nemuselo, skratka to tak malo byt, urcite veci sa nedaju ovplyvnit a z nejakej priciny sa deju....

seahorse27
26. jan 2015

Ak by si aj bola tehotna, v takomto skorom stadiu sa k embryu virus nedostane, lebo este nemate spolocny krvny obeh. Ak nemas teplotu, tak virus posobi len v traviacom trakte, nemusis sa bat 🙂 Ja som mala takuto virozu v 11.tt, aj s mierne zvysenou teplotou a nic sa nestalo 🙂

janasnelcerova
7. máj 2018

Ja som rotavírusové ochorenie prekonala keď som bola tehotná v 14 týždni. Bábätko to prežilo bez ujmy. Najväčšie nebezpečenstvo pri tomto ochorení v tehotenstve je dehydratácia matky po zvracaní a hnačke a strata vitamínov a minerálov ktoré babätko tiež potrebuje. V nemocnici mi potrebné minerály a vitamíny doplnili v infúziach, preto je veľmi dôležité aby pri najmenšom podozrení si sa hneď hlásili u svojho lekára.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre