Obrat plodu vonkajšími hmatmi alebo cisársky rez
Ahojte, som v 36tt a čakáme chlapčeka. Stále je však otočený KP. Chcela som sa opýtať tie ktoré ste rodili v novej nemocnici v Košiciach a máte podobnú skúsenosť, robia aj obraty alebo rovno sekcia?. Ak robia obrat vonkajšími hmatmi ísť do toho alebo zostať radšej pri sekcii?. Ďakujem vopred.
@domi122 Ja som rodila KP prirodzene. Je to síce 18 rokov dozadu,ale malý sa neotočil už a o cisárskom nechceli ani počuť. Povedali mi ku koncu tehotenstva a bol to pre mňa šok.
@domi122 dieťa sa stale vie otocit.....ja som bola v tom zeje spravne otocena a kazdy týždeň asi inac bola....raz kp raz dole.hlavickou....ale.to.usg povie ako je v danom case babo ;)
@zuzkaa1991 Mne sa už neotočil rodila som KP prirodzene.
@domi122 ja som síce rodila v BA, ale išla som na obrat. Nechcela som rodiť KP, ani cisárskym, tak som sa rozhodla skúsiť toto. Robili ho v 40tt, malá sa mi hneď aj zosunula nižšie do pôrodných ciest a o 2 dni som porodila. Čiže ja odporúčam obrat.
@domi122 ja som síce rodila v BA, ale išla som na obrat. Nechcela som rodiť KP, ani cisárskym, tak som sa rozhodla skúsiť toto. Robili ho v 40tt, malá sa mi hneď aj zosunula nižšie do pôrodných ciest a o 2 dni som porodila. Čiže ja odporúčam obrat.
@anonym_319680 Ahoj, kde ti robili obrat?
@anonym_319680 Ahoj, kde ti robili obrat?
@anonym_5a76bd Ruzinov, Mudr.Zahumensky
Ja som sice nerodila v KE, ale tiez bol maly KP. Gynekolog cakal do 39. tyzdna, neotocil sa. Ale ja som utla, takze sa ani velmi nemal ako a kde otocit. Rovno ma poslal na cisarsky, o inom sa ani neuvazovalo. O tri dni na to ma uz rezali. Ja osobne by som radsej sla cisarskym, ak by sa babo neotocilo, ako rodit prirodzene KP, hlavne pokial je to chlapec. Mne gynekolog povedal, ze pri chlapcoch su rizika, ak sa rodi KP prirodzene, ze on to neodporuca.

@domi122 dieťa sa stale vie otocit.....ja som bola v tom zeje spravne otocena a kazdy týždeň asi inac bola....raz kp raz dole.hlavickou....ale.to.usg povie ako je v danom case babo ;)