Odsávanie kolostra na vyvolanie pôrodu
Nema niekto skusenost. Babatku sa von nechce. Ci by to bola jedna z moznosti? Vdaka
Dojcila som do porodu. lNemyslim si,ze to pomaha. U mna nie. Rodila som den po termine.
a čo by si s tým potom urobila? a inak.. pochybujem, žeby to pomohlo vyvolať pôrod...
Nerobila by som to. Kolostrum nechaj pre bábätko 😉 pojde, keď bude čas. Ja som skúšala všetko možné, a nakoniec pomohlo vyšetrenie 😀 pozeral ma dr zo spodu a keď som prišla domov, vystúpila z auta odtielka voda 😀
Pôrod spúšťa oxytocín. Oxytocín sa vyplavuje (aj) pri dráždení bradaviek. Preto sa vytláčanie kolostra (ktoré sa robí bežne) odporúča robiť až po 36tt, keď je pôrod bezpečný. Áno, aj vytláčanie/odsávanie kolostra môže spustiť pôrod, tak ako dráždenie rukou, pri sexe atď. Ak, tak ho vytláčaj ručne, pôjde po kvapkách-viac zostane v odsávačke po stenách, než by si preliala do sáčku. Vytláčaj buď rovno do skúmavky/nádobky alebo do striekačky.
Ako už bolo vyššie spomenuté, pôrod spúšťa oxytocín a ten sa vyplavuje napr. masážou bradaviek. Ak chces "vyvolať" pôrod tak skús škoricu, dlhú prechádzku, vaňu, sex, štipľavé jedlo. Ale aj tak bábo príde, až keď bude pripravené 🙂 a bábätku nechaj čerstvé mliečko, ktoré pre neho bude top, predsa len mrazené už stráca živiny.
@patus_2 to že teraz odsaje kolostrum predsa neznamená, že dieťaťu nenechá čerstvé. Mať odsaté kolostrum sa odporúča v prípadoch, kedy sa predpokladá, že dieťa bude treba v prvých dňoch dokrmovať alebo bude musieť byť separované (jis atď).
nic neodsavaj...staci ti masaz bradaviek..mam to odskusane...ked som chcela rodit, vyvolala som takto porod, takze..overene..samozrejme musi to byt v termine..u mna to bolo uz v 40tt.
Taketo blbosti neskusaj. Hadam si nemyslis, ze odsajes tolko, aby si nieco mohla mrazit. 😀. Nechaj to na prirodu.

To som este nepocula, ked babo nechce von daak to neovplivniš, možno pomoze sex, alchemilkovy čaj, datle, ananas, v nemecku používajú ricinový koktejl ale to musi byť pod dohľadom lekara to urcite vyvola pôrod..