Otázka ohľadom pôrodu
Ja viem že toto je maximalne trápna otázka,ale mi známa vravela že žena sa počas pôrodu aj to...aj to...Ja neviem ale to je ake trápne 😖 a to sa stane každej žene???šak aká tam v tom prípade budem zahanbená 😒 Ako sa na mňa budú pozerať ten lekár 😲
@zuzka444 ani ja nemám príjem pracuje len môj muž,ja mám postielku od krstnej pouzitú len 3,mesiace a kočík sme kupovali od známej ale tiež je po jednom dieťatku a ako nový 🙂 inak ešte nemám ani košielku 🙂)) a vraj sa ani nemá kupovať do predu...a podľa mňa netreba to preháňeť dieťatko môže byť väčšie a potom škoda vyhadzovať alebo rozdávať....
@doliva jek tak to mate super.mne by tiez nevadilo pouzite lenze tie sumy co pytali tak to sme sa rozhodli pre novy ale sak.ako moj.oco ho plati takze pohoda a postielku mame po mne lenze to.su tie velke a kedze mame maly bytik tak by ju nemala kam.dat a potrebujeme ten rozmer 120/60.takze musime kupit.vies.co.ty si ani nemusis kupovat oblecko ale kolko dostanes...ja mam plnu skrinku uz heh ale ked ti pravdu poviem 56 si kludne mozes kupit jedine ze by si porodila raritu 6 kg dietatko 🙂.ja mam skoro vsetko 56 par 50 ale to som len dostala a uz len.vacie mam...mne to nedalo si nekupit :D.heh.a mam.doma.uz aj to hojdacie kresielko bezdotykovy teplomer hraciu deku s hrazdickou a tak.lebo naraz to kupovat by bolo moc financne narocne takze sme si to takto postupne a super to vychadza 🙂.teraz v aprili ta postielka a hniezdo.a.v maji mam.oco ten kocik a sup mozem.ist tlacit :D.
@doliva Taky jsem klystír chtěla, ale je třeba ho aplikovat, dokud ženě teprve začínají kontrakce, protože potom už se střevo nedokáže od klystíru zcela očistit a zbytek vyjde právě na porodním sále 🙂 a je pro ně lepší chytat pevnější stolici než řídkou... 🙂
Nicméně miminko pak jde rovnou do rukou porodníka nebo asistentky, nesetkává se s jiným materiálem...porodní křeslo je tak zkonstruované, aby se dítě ničeho nemuselo dotknout. Navíc ženu po "nehodě" okamžitě utírají. Dítě je pak neseno na ošetřovatelský pult, kde jsou mu vykapány očíčka (právě proti bakteriální kontaminaci-ale pozor-především z porodních cest!) atd. atd.
No, chtěla jsem tím jen říct, že riziko přenosu infekce ze stolice přímo při porodu je minimální a k osídlení dítěte střevními bakteriemi stejně dříve či později dojde.
Před porodem jsem se úniku stolice hrozně bála, ale jak psaly jiné maminky, v tu chvíli mi to bylo opravdu jedno-člověk je na místě, kde pracují profesionálové a člověka berou takového, jaký je. A jako zdravotník se stydím za všechny ty kolegy, kteří z jakéhokoli důvodu ztratili úctu a dekorum.
@doliva mne dali klystir a kedze som brala zelezo, tak som nebola 3 dni na wc a bola som veeelmi vdacna, ze skoro vsetko vyslo von. Skoro, lebo troska vyslo aj na postel, ked ma uz monitorovali, tak o hodinu neskor. To sa neda ovladat, ked mas kontrakcie. Tak nic, utreli to, netvarili sa nadsene, ale ved ty tych ludi vidis zrejme naposledy v zivote, tak sa tym netrap.
@majka99999 presne máš pravdu na kávu z nimy chodiť nebudem 🙂
@zuzka444 presne tak a tak vies že niesi nikomu nič dlžna...Nám veľa dajú s mužovej strany veci ale ja veľmi nechcem...Potom aby mi bolo vyčítané že s mojej strany nám tak nepomohli... dnes tiež ma tak nasral že som sa rozplakala a v sobotu sa zas niekde trepe do švagriny prd makový nech si chodí sám nikam nejdem....A garantujem mu že porodím dokojím,idem pracovať a bude s malou on...
@vejula presne tak ako pises suhlasim s tebot. ja som rodila v Tn a tam klistir nedavaju. Stalo sa to aj mne ani som nevedela, sstricka to utrela a islo sa dalej. V taj chvili Ti je vsetko jedno🙂 Aj tak dr. je pri tebe ked uz ozaj ide do tuheho pokial nie su komplikcie su s tebou porod.asisten.
@doliva Ak chces mozes si kupit v lekarni Yal to je taky gel alebo da sa kupit v zdravotnych potrebach (alebo cez internet) taky balonik na klystir a doma si to mozes vyskusat a urobit pred porodom. Ja som si to kupila, no nestihla urobit, lebo po odteceni plodovej vody a kontrakciach som hned utekala na wc tak to priroda zariadila sama. Rodila som v Trebisove v porodnici ale ani sa ma nepytali ci chcem klystir, myslim ze preto ze uz bolo neskoro akurat ma poslali vycikat a to bolo vsetko. Ak by mi chceli dat tam, urcite by som odmietla, pretoze by mi to bolo neprijemne od sestricky a mala som obrovske bolesti, nevedela som chodit ani vyliezt na kreslo. Na sale sa ziadna nehoda nestala, manzel bol pri mne a po porode mi hovoril vsetky detaily, kedze ja som tam dole nevidela co vsetko vychadza.A co sa tyka holenia, tiez som bola oholena uz z domu asi dva dni predtym, takze tiez ma neholili. porod trval dve hodiny aj s cestou, takze som mala obrovske stastie🙂 podla mna nic ti nepovedia na to ak by aj nieco nahodou vyslo, ved je to uplne prirodzene a mne tiez doktor pri porode hovoril ze treba tlacit tak ako na velku, drzim ti palce, hlavne nech je babo zdrave to je dolezite.
mne sa "to" pri pôrode nestalo...Preto dávajú rodičkám klystír, ja som si na odporúčanie prenatálnej sestry od môjho dokiho kúpila takú vodičku, alebo skôr roztok Yal a to mi dali miesto klystíru...
Oni tí ľudia v pôrodniciach sú podľa mňa zvyknutí aj na takéto veci a rátajú s tým a keď sa aj prihodí, nerobia z toho haló 😉 Ja viem, že je to trošku aj zahanbujúce, ale tak pri pôrode je to jedno, tam ide o niečo iné 😉 Treba sa odosobniť a ideme ďalej 🙂
Ja som dostala klystir a stalo sa mi to. 😀 ale nikto to neriesil, ja uz uplne nie,pretoze sme sa sustredili na uplne ine veci. tie tlaky proste este poriesili nieco ine nez babo 😀 😀 😀

Ja som pár dní pred pôrodom tiež dostala prehánky, v nemocnici mi dali ešte klystír a strašne sa mi uľavilo 🙂 nebola som taká nafúknutá, tiež som bola rada aj kvôli tomu, že som bola po pôrode strašne "zaštopkovaná", takže som sa bála ísť vycikať, nie ešte na veľkú tlačiť, aby som sa celá znovu nepotrhala 🙂