Otecko na izbe pri a po pôrode. Ktorá nemocnica?
Ahojte maminy, chcela by som sa opytat, v ktorej z bratislavskych porodnic je mozne ubytovat manzela na sestonedeli. Prosim, neposielajte ma na stranky jednotlivych nemocnic, lebo ich vyhlaseniam uz neverim. Rodila som na kramaroch, kde to sice na papieri za vysoky poplatok umoznovali, ale v praxi nie. Aj napriek tomu, ze som vsetkych upozornovala na 100% pravdepodobnost poporodnej depresie. Ta aj prisla, prehovarali ma na ukoncenie laktacie, babatko mi museli zobrat a skoro mi ho odstavili, v noci mi kvoli uzkostiam pichali diazepam. Toto vsetko sa nemuselo stat, keby bol so mnou manzel - moja najvacsia opora. Takze na druhy porod si nemocnicu vyberiem podla tohto kriteria.
no na tej antolskej sa to sice da, ale nespoliehala by som sa na to.. ja som chcela nadstandard, no bolo beznadejne obsadene a kazdu chvilu sa nejaka mamicka pytala ci sa neuvolnil. ja sa nestazujem, normalna izba bola celkom v pohode, no myslim, ze 2 nadstandardne izby na taky velky pocet rodiciek je zalostne malo
@tehua vies co v novom Kochu by mohli byt taketo izby uz vraj normalne. Od jula by mali zacat fungovat,tak si to potom treba zistit tam,alebo u kociek co tam budu rodit.
@hoota ak sa smiem spatat,ako to vyzeralo na tej normalnej izbe?kolke ste boli na izbe a co kupelka?ja som bola totiz na nadstandarde,chcela by som aj teraz,ale ked sa mi neujde,tak aby som vedela co ma caka 🙂
@monka88 mne vsetky zname, kt. rodili na antolskej vraveli, ze nadstanard netreba, normalne izby su v pohode. vraj oproti ruzinovu uplny luxus. ja som chcela nadstandard iba kvoli navstevam. pokial viem este je tam navyse telka a to ze ste na jednu kupelku len dve nie? normalne izby su tiez dvojlozkove, a na dve izby pripada jedna kupelna. kupelkou su vlastne prepojene. my sme ale boli na izbe tri, aj ked bolo ocividne, ze mala byt len pre dve baby, lenze bolo vela rodiciek takze nam natlacili este jednu postel. mali sme troska obmedzeny zivotny priestor, ale dalo sa to, nastastie som mala mile spolubyvajuce.
neviem aku kupelku ste mali na nadstandarde, nasa bola klasika typicka pre antolsku, taka chodbicka s dvoma umyvadlami, nalavo zachod, napravo sprcha.
napokon mi ani moc netrhalo zily, ze neni volny nadstandard 🙂 len viem ze jedna baba mala zaplatenu celu izbu pre seba a to mi pride trocha sebecke, kedze kopa mamiciek mala zaujem o tu izbu a napr my sme museli byt natlacene tri v jednej.
to je pravda, ze muzov na sestonedeli velmi neoblubuju, ale hadam v tom Kochu to pojde. moj muz je lekar, tak on by im tam nejako specialne nemal vadit...
zaujimave, ze na kramaroch maju pre nadstandardne izby vyclenene cele oddelenie, ale aj tak je to stale plne a este sa caka.
@monka88 tie standardne izby su asi dost onicom pre slusne povahy... ja osobne by som tam asi nevydrzala. jeden zachod na X mamiciek, este aj po porode, fuj... a stale si tam strazit veci kvoli jednoduchsim zenam, ktore nemaju ani nejake prehnane hygienicke navyky... ten nadstandard sa urcite oplati.
tymto samozrejme v ziadnom pripade nechcem urazit ziadne mamicky, ktore boli a su na standardych izbach, ale ja osobne som tam rozdiel videla. a clovek po porode sa niekedy citi taky zubozeny, ze nechce byt na ociach cudzim ludom a suchtat sa v bolestiach cez celu chodbu a cakat na volne WC.
No ja som takmer 5 rokov dozadu rodila v BA u Kocha a drahy bol so mnou cele 4 dni na izbe, takze realizovatelne to je. Vsetko je vlastne len otazka penazi 🙄
ten Koch znie velmi zaujimavo. mate o nom viac info? na nete zatial nic.
otazka penazi je myslim na SR jasna, ale v mojom pripade sa ziadne "vsimne" mimo oficialneho cennika konat nebude.
je to dost smutne ze na Sk sa to nedovoluje......
u nas moj manzel bol somnou cele 3 dni..... v kuse.....
maly bol snami od prvej chvile.... a je to dost narocne po cisarskom....
ked som sa opytala ze ci ho zoberu na noc, tak namna pozreli ze na co
vsak je zdravy 🙂
som sa nevedela ani pohnut.... a on sa staral o maleho......
malo by to byt dovolene a nie stresovat mamicky ..........
po cisarskom som bola aj ja, ale tvrdili mi, ze cim skor to sama rozchodim, tym lepsie. bola to fuska, ale aj celkom mile prekvapenie, ako rychlo som sa regenerovala.
ja potrebujem manzela ako psychicku oporu.
Na Antolskej je pobyt s otcom dietata asi fakt skor raritou, nadstandardne izby su vraj dve, teda dokopy 4 postele. Trebalo by mat stastie ze zrovna na jednej izbe budu obe volne postele vtedy ked porodite. Ja som mala stastie na nadstandard, co bolo super hlavne kvoli tomu ze nas muz mohol kazdy den prijst na hodinku-dve pozriet. Chcela som ho (muza) mat aspon prvu noc pri sebe, ale to sa uz nedalo, bolo beznadejne plno. Myslim ze by mi to aj pomohlo, kedze som bola strasne nevyspata. Podla mna by mali jednoznacne rozsirit pocet nadstandardnych izieb, lebo zaujem o to ocividne je. Vlastne pre mna je to jedniny dovod, preco do buducnosti uvazujem este vobec o Kochu, inak by som urcite volila znova Antolsku, kedze okrem neistoty ohladom izieb bolo vsetko vyborne.
Baby, to máte nejaké ťažké v tom našom hlavnom meste 😖 Ja som rodila v ŽA a nebol žiaden problém s prítomnosťou manžela. Mali sme nadštandard, stál síce 70 €/noc, ale boli sme tam ako rodina aj s malou celý týždeň spolu. Dokonca 2 dni pred plánovanou sekciou a 5 dní potom. Z toho 24 hodín na JIS som strávila samozrejme sama, malá bola 1 noc na novorodeneckom, no odvtedy sme už všetci stále spolu. Ako to tu tak čítam, tak zlatá Žilina. Rezervácia síce tiež popredu nie je možná, no tých izieb pre páry je tu 5 a sú tu aj nadšt. pre 1 osobu, kde má návšteva neobmedzený prístup.
neviem... ja som rodila na antolskej a v oboch pripadoch som bola na nadstandarte - fakt je ze som si ho rezervovala dopredu - co sa da pokial mate zarezervovaneho porodnika - v oboch terminoch boli miesta volne - cize asi az taky velky problem to na antolskej nebude kedze tam aj normalne izby su velmi kvalitne s vlastnym socialnym zariadenim etc... zeny sa tam na nadstandart nejak zvlast nehrnu...

Na Antolskej moze byt na nadstandardnej izbe, ale izba sa neda vopred rezervovat, cize bud je volne, alebo nie je, co zistis az ked porodis (a su tam len 2 nadstandardne izby, cize spoliehat sa na to velmi neda).