Otočenie bábätka KP obratom
absolvovali ste ? dalo sa to vydržať ? a podarilo sa ?
Ja som to absolvovala minuly rok v auguste. Obrat trval 5 minut a bol úspešný a porodila som potom o tyzden prirodzene. Obrat mi robili 38.týždni. Nebolo to nejak bolestive len taky neprijemny tlak na brucho. Bola som sledovana este niekolko hodin a vecer som isla domov.
Ja som síce nakoniec na otočenie nebola, len pre povzbudenie,dcéra sa otočila v 37tt 🙂takze nádej zomiera posledná.Drzim palce.
Presne pred rokom som bola na tom obrate. V 40tt. Až na 3.pokus malú pretočili, ale celé to trvalo chvíľku. Bolo to trochu nepríjemné a potom ma bolela koža na bruchu, ale nič hrozné. Počas zákroku stále kontrolovali bábätko a boli pripravení na možné komplikácie. Ostala som ešte noc na pozorovaní v nemocnici. Na druhý deň ráno ma prepustili domov a večer sa už dcérka pýtala na svet. Pôrod bol rýchly a pre mňa krásny. Cca 5h aj s príjmom a formalitami. Boli so mnou v nemocke ešte asi 3 baby, ktorým bábätká otáčali a tiež bez problémov. Tuším 2 z nich aj pôrod potom vyvolali (mali zazmluvneného Dr a on mal mať potom dovolenku, tak ich chcel odrodiť).
Tiez som bola. Mna to teda dost bolelo. 1pokus nevysiel tak skusili este jeden a podarilo sa. Rodila som normalne potom v termine

Moja kamarátka počas pôrodu 2x, dve deti neboli otočené. Tak že to bolo také, že to nešlo rýchlo, lebo lekár musel otočiť dieťaťu ruku, aby sa pri pôrode nevyklbila. Deti mali po pôrode dosť červený zadok. Ale zasa ja som mala rýchly pôrod normálny a to išlo dosť rýchlo.