Partner a jeho kamarátka

nesa929
21. apr 2015

Ahojte, mam problem s partnerom a jeho kamaratkou.. Sme spolu uz 7 rokov, tu svoju kamaratku pozna dlhsie ako mna (myslim, ze ju aj pred cca 10 rokmi aj chcel) a su v neustalom kontakte, tym myslim skoro kazdy den. Pisu si, o com, to neviem, nehrabem sa mu v mobile. Vie, ze som na nu alergicka, tak ju ani nespomina, pravdepodobne sa aj obcas stretnu, ale ako sam tvrdi, pre pokoj v rodine o tom radsej nehovori. Pred vyse dvomi rokmi som sa s nim o tom aj pohadala, chcela som, aby to obmedzil, ze to nie je normalne. Ale podla neho to je uplne normalne. Neviem, co dalej, neviem, ci som ja ta divna a nenormalna... Prosim poradte mi, ak mate podobnu skusenost, potrebujem nazory ludi s nadhladom.. Vdaka

madana
21. apr 2015

@nesa929 Je to naozaj len kamaratka??Lebo s kamaratmi sa clovek nestretava kazdy den,ak zije v partnerskom zvazku.Nemaju nieco viac medzi sebou??Asi by som mu obcas nakukla do jeho mobilu.Ci je to naozaj len v kamaratskej rovine.A je normalne,ze partneri na seba ziarlia,ak sa maju radi,preco by si mala byt nenormalna.Jemu by sa to pacilo,ak by si Ty mala takyto "kamaratsky vztah" s inym muzom??

simca06022011
21. apr 2015

7 rokov je to v pohode a teraz to treba riesit radikalne? ;)

@madana nestretavaju sa kazdy den, podla toho co pise,iba "obcas" 🙂

sante81
21. apr 2015

Vačšinou sa kamaratky a butlave vrby nazyvaju štetky, ale tebe držim palce aby si bola jedna z mala vynimiek kde kamoška bola ozaj len kamoškou.

madana
21. apr 2015

@simca06022011 kopirujem:
su v neustalom kontakte, tym myslim skoro kazdy den

nesa929
autor
21. apr 2015

Myslim to tak, ze skoro kazdy den si pisu, ako casto sa stretavaju to uz neviem... 7 rokov som to neriesila, lebo som o tom ani nevedela, zistila som to az ked sme zacali spolu byvat co bolo pred 3-4 rokmi

simca06022011
21. apr 2015

@madana "Lebo s kamaratmi sa clovek nestretava kazdy den"... tu pises o stretavani, ona pise o tom ze sa asi obcas stretnu. CIze nebudeme sa chytat za slovicka, zbytocne 🙂) V kntakte su skoro kazdy den, smskami...

A na mieste zadvatelky si zistim kto je ta slecna/pani a pozriem si aj ten mobil.. ale nic ine by som neporiesila ;) Svet bez kamaratov by bol na figu a su aj ludia co sa vedia ovladat a nemusi byt za tym hned nieco nekale... 🙂) A moze... otazne je preco to vadi po 7 ROKOCH! Mne by to vadilo hned aj v prvom roku ;) Pre pokoj v rodine by som sa veru s nou skamaratila aj ja, alebo sa s partnerom pohadala hned...

pribinak
21. apr 2015

Poradiť ti neviem, ale takúto kamarátku by som ja netolerovala!!!!!

sednaja
21. apr 2015

@nesa929 Podľa mojej skúsenosti - chlap nemá záujem o ženu, ak za tým nie je niečo viac. Chlap nepotrebuje kamarátky. U mňa je max. neprijateľné, aby mal môj partner kamarátku a tak isto, aby som ja mala kamaráta - teda v takej rovine, že sa s nimi stretávame individuálne. Aj keď som mala nejakých dobrých kamošov zo školy, tak chodením (teraz už manželstvom) s mojim partnerom sa všetko prerušilo na minimálnu mieru.
Neverím na priateľstvo medzi mužom a ženou.

pianistka
21. apr 2015

@nesa929 Presne ako pise madana, jemu by sa pacilo keby si si ty s nejakym inym muzom denne pisala, bohvie o com, aj keby si tvrdila, ze jeho lubis, a medzi tebou a tvojim kamaratom nic nie je. Ja si myslim, ze ako muz tak aj zena moze mat najlepsieho kamarata opacneho pohlavia, ale ta hranica v ich vztahu bude vzdy velmi tenka, lebo prave z takych dobrych priatelstiev vznikaju velakrat dlhodobe vztahy.

Nechcem ta tym nejako zneistit, skor ta len uistit, ze ty urcite nie si divna, mne by sa to teda tiez trikrat nepacilo. Ked si zoberiem ja nas vztah a mojim muzom, ked sme spolu zacali chodit, moje najlepsie kamaratky sli tiez trosku (zo zaciatku) na vedlajsiu kolaj, ale ved to je normalne, ze som sa im tolko nevenovala ako predtym, a im to ani tak nevadilo a chapali to. Ked si zacinas budovat vztah, travis vacsinu casu prave s tym partnerom, svojich kamaratov sa snazis sice nezanedbavat, ale uz to nie je take, ako ked si bola single. Po case sa zacnete stretavat uz vsetci spolu, uz mate aj spolocnych kamaratov, ale vzdy je podla mna na prvom mieste ten partner.

nesa929
autor
21. apr 2015

@simca06022011 Viem, kto je ta slecna, poznam ju z videnia, no partner mi nikdy nenavrhol nejake spolocne stretnutie, vzdy sa stretavali alebo stretavaju bezo mna, ked sme si prerobili byt a asi jej ho chcel ukazat, tak cakal, kym odcestujem sluzobne na tyzden do ineho statu a vtedy si ju tam zavolal... a ako vravim, nevedela som celych 7 rokov, ze je to takto..

elize
21. apr 2015

Ja by som chcela poznat partnerovu najlepsiu kamaratku. Mohli by ste si rozumiet, ked si obe rozumiete s nim. Co tak pozvat ju k vam na veceru, nech pride aj s priatelom ak ho ma. A mozno z toho vznikne super priatelstvo a ty budes mat srdce na mieste. Ak nemaju co skryvat urcite budu suhlasit ;)

eeffka
21. apr 2015

@nesa929 hmm ja len tolko...mam kamaratky som zena a nekontaktujem ich kazdy den.
Trt makovy kamoska... je mi luto, ja by som si precitala co je take dolezite ze je nutne vypisovat kazdy den. a potom ho kopla do riti.

nesa929
autor
21. apr 2015

@pianistka Ano, pekne si to napisala, aj ja som obmedzila vsetky kontakty, nechapem, preco to on nedokaze. Tiez som mu spomenula, ako by sa to jemu pacilo, kebyze robim to, co on, ale povedal len tolko, ze na tom nevidi nic zle... Tak ja uz fakt neviem.

almea
21. apr 2015

Mala som to na zaciatku vztahu velmi podobne. On rozpraval, ze je ako jeho sestra a mna isiel slak trafit. Chodili spolu aj do kina a kade tade. Nedokazala som s tym nic robit, lebo tvrdil, ze ona ho vzdy podrzala a bud sa s tym zmierim alebo nie. Volali si, pisali si. A napr. v noci ju siel vziat z diskoteky. Kazdopadne velmi pomohlo, ked ma s nou zoznamil. Opadli zo mna vsetky obavy, stali sme sa kamaratkami, ludsky sme si velmi sadli. Teraz nam strazi dieta, chodime spolu na dovolenky a chapem, preco sa jej nechcel vzdat. Je to super baba, vzdy pomoze aj mne, len kym som ju nepoznala, predstavovala som si ju ako bohynu sexu a pritom je to obycajne dievca, ktore ma svojho priatela.

myleontina
21. apr 2015

@nesa929 mne osobne by asi dost vadilo, keby si manzel kazdy den vypisoval s nejako slecnou, takisto ako by jemu vadilo, keby som si ja vypisovala s kamaratom tak casto. netreba zanevriet na priatelov, len mozno trosku obmedzit, nie je to o tom, ze by si mu neverila, ale skor mne by vadilo to, ze manzel potrebuje uz po takej dobe vztahu tak casto butlavu vrbu, ktorou nie som ja..isteze sa potrebuje sem-tam "postazovat" aj niekde inde, ale zas, asi , vsetko s mierou no...zakazat by som nezakazovala, ale vysvetlila mi, preco mi to vadi, mal by to pochopit, alebo sa o to aspon pokusit.... ja mam tiez naj kamosa, pozname sa 13 rokov, nie sme v kontakte kazdy den, ale sem-tam si napiseme cez net, manzel ho pozna a vie, ze o nic medzi nami nejde, nemam problem mu ukazat celu nasu konverzaciu a on to preto odo mna ani nevyzaduje, ale ako vravim, nie je to kazdy den a nie je to intenzivne. a ja som mozno vynimika, ale urcite pripad toho,ze priatelstvo bez postrannych umyslov, medzi muzom a zenou existuje.... 🙂

slamienka
21. apr 2015

Tiez sa priklanam k nazoru, ze to asi "len" kamaratka nebude. Preco sa s nou nekamaratis aj ty?
Myslim si, ze teba z toho "kamaratstva" vynechali zamerne. Ona ma nejaky vztah???
Mala by si si zistit o nej par veci. Ved naco tvoj partner vyhladava kamaratku zenu???
Keby chcel, tak sa kamarati s chlapom. Asi mu nieco u teba chyba, co ma
ona...zamysli sa a nenechavaj to tak ako doteraz.

lorela
21. apr 2015

Kamarátstvo medzi mužom a ženou NEEXISTUJE.
Vždy jeden alebo druhý, skôr alebo neskôr začne mať myšlienky iného ako len kamarátskeho charakteru...
A ak by to bolo také "nezištné a výnimočné" súznenie duší medzi tvojim mužom a tou ženou (čo nie je), tak by nebol pre neho problém vás zoznámiť, práve naopak, bol by tým potešený.
Teraz som si prečítala, že trpezlivo čakal na tvoj odchod a dokonca až za hranice, aby mal istotu, že si ju môže priviesť do vášho bytu bez toho, aby si ich prekvapila. Podľa mňa toto hovorí za všetko...
@nesa929

almea
21. apr 2015

A zoznamit ma s nou nechcel hned - tiez to trvalo niekolko rokov, v podstate az ked sme spolu boli niekolko rokov a pomaly sme chystali svadbu. Neviem preco sa tomu tak dlho branil...

pianistka
21. apr 2015

@nesa929
A uz dodam len tolko, ze aj keby medzi nimi nebolo nic, naozaj len cisto kamaratstvo, mne by teda vadilo aj to, ze jej sa mozno zdoveruje s vecami alebo problemami, ktore by mal riesit/ delit sa o ne s tebou (ako si napisala, nevies o com si pisu). A to by mi teda fest vadilo! Ak mam nejaky problem, starost ci aj radost, delim sa o ne v prvom rade so svojim muzom a az potom s kamaratkami. Aj to, pred muzom nemam ziadne tajnosti, ale kamaratkam mozno nepoviem uplne vsetko. Takze by som sa s nim na tvojom mieste pozhovarala. A aj ked sa to nepatri, tiez by som si prelustrovala jeho mobil. A ked je to naozaj LEN taka dobra kamaratka, tiez nevidim problem, preco by si sa s nou nemohla skamaratit aj ty. Mozno to bude zniet blbo, ale ak nedokaze obmedzit kontakty a stretavanie sa s nou, a podla neho na tom nic zle nie je, hoci tebe to vyslovene vadi, polozila by som si otazku, ci je teda pre neho dolezitejsia ona alebo ty.

tykat
21. apr 2015

@nesa929 ...pozri napisem to takto, som s muzom viac ako 20 rokov a za ten cas neexistoval nikto koho pocity a priania by boli pre mna dolezitejsie (okrem nasich deti)...on to ma takisto. Nedokazala by som sa stretavat za jeho chrbtom s niekym na koho by muz ziarlil, pripadne by mu vadil...mam ho prilis rada na to aby som riskovala, ze z toho bude "big problem" v nasom manzelstve. Nepotrebujem lavirovat na krehkej hrane nejakych iskreni a neopatovanych/opatovanych citov. Nikto cudzi by mi za to nestal, sama by som sa necitila dobre a viem, ze aj mne by vadilo keby niekoho takeho mal. A nie je to o tom ze by mi muz "zakazoval" kamaratov, je to o tom ze mu nerobim to co by vadilo mne.

mawka
21. apr 2015

boze ake obmedzene nazory.. mam dvoch super kamosov a kvoli partnerovi sa ich nevzdam. napiseme si na fb, na wa, preberieme vselico a do vztahov si nejdeme. a co je na tom, boze. ten jeden, poznam sa s nim takmer 12 rokov a nikdy sme nic spolu nemali. druhy je ako moj brat, pretoze ten naozajstny stoji za prd. zoznamila som ich aj s byvalym priatelom a stali sa z nich fajn priatelia tiez. co je na tom?? vzdy som si lepsie rozumela s muzmi ako so zenami, asi to bude tym, ze som vyrastala medzi chlapmi. robite tu z komara somara. kto miluje, vie byt verny. a kto chce podviest, podvedie hocikedy s hocikym. je to o dovere. a suhlasim s @elize.
za to, ze mam nejaky vztah este neznamena, ze sa vykaslem na niekoho, kto mi je ako rodina. okrem toho, spriatelili sme si aj deti aj rodiny. a co, ze je chlap? a co ako?

simca06022011
21. apr 2015

@nesa929 nehenvaj sa, ale keby moj chlap doniesol akukolvek zenu na exkurziu po nasom byte (heh.. kazdy to volame inak), ked tam nie som (a este horsie, ked nie som dlhodobo na blizku aby som ich naahodou neprichytila), tak by som ho vyhodila balkonom... a ani by som nediskutovala o kamaratoch/kamaratkach.
To, ze si ti ju nepredstavil sam od seba... no neviem, vsak si to mohla iniciovat aj ty... mozno necaka, ze by si take daco prijala.

lorela
21. apr 2015

@mawka Presne toto "máš super kamarátov - zoznámila si ich aj so svojim priateľom, rodinou", čiže si to roky netajila a nevodila si ich rovnako natajňáša k sebe domov keď bol priateľ v bezpečnej vzdialenosti, najlepšie rovno v zahraničí 😉.

pianistka
21. apr 2015

@mawka Lenze tu ide o to, ze jej sa to nepaci, ON o tom vie, ale aj napriek tomu to robi, dokonca jej radsej ani nehovori, ze s nou bol alebo ze si pisali, a to je podla mna akoby ju klamal. Cize tu nieco v poriadku nie je. Ak mas ty kamaratov, ktorych tvoj drahy dokaze tolerovat a nevadia mu, tak je vsetko v poriadku, ale u nesy to take nie je. Ja sa jej ani necudujem.

almea
21. apr 2015

Na druhej strane, po rokoch manzelstva si manzel nasiel novu "kamaratku" a ta teda len kamaratkou rozhodne nebola. Cize pri starych priateloch to moze byt len o kamaratstve, ale pri novych tomu neverim. Mal by ta s nou zoznamit a urcite by si vycitila ako to medzi nimi skutocne je.

granatove_jablko
21. apr 2015

@nesa929 ked pojdete s partnerom na nejaku akciu, do kina, koncert, skus navrhnut ze vezmete aj ju, ked to viac krat odmietne alebo sa nejak vyhovori, bude to podozrive... a nenapadne by som mu pozrela aj ten fon, tiez som to raz urobila kym bol v sprche a otvorili sa mi oci 😒

lorela
21. apr 2015

@granatove_jablko A nič tam nebude, lebo ak je len z polovice taký opatrný ako vyzerá byť tak si ich po prečítaní maže. Ale aj majster tesár sa utne, tak ktovie...

mala_hobitka
21. apr 2015

@nesa929 No to pochybujem ze ich vztah je len cisto kamaratsky. Ja mam tiez kamarata co sa s nim poznam roky rokuce od detstva a som s nim pravidelnom kontakte ale ani zdaleka nie kazdy nie. Ale zas ten chalanisko je mi ako bracho, tak dlho sa pozname. Ked tak premyslam...s nikym okrem priatela nie som v kazdodennom kontakte - ani s nasimi (1x za dva dni) ani s najlepsou kamaratkou nie a to sme si tiez dost blizke.

Mimochodom.....pride mi dost chore byt v kazdodennom kontakte s niekym, koho som v minulosti chcela (toboz som s nim nieco mala) a pritom mam niekoho na vazno. Na tvojom mieste by ma taketo ich "kamaratstvo" dost urazalo (je to neucta k partnerovi) a neverila by som danemu chlapovi ani nos medzi ocami (hlavne ak sa tvari ze je to ok). Sa ho spytaj ako by mu bolo keby si si pisala kazdy den s byvalym (to je jedno ci vztah bol alebo bol len flirt - ved zakazane ovocie chuti najviac hlavne to co este nemame vyskusane).

h2
21. apr 2015

@nesa929 Súhlasím, že to nie je normálne. Presne, ako ti písala @eeffka, aj ja mám kamarátky, ženy, a nie som s nimi v každodennom kontakte. Ani len s vlastnou mamou nie som v každodennom kontakte! A mám aj kamarátov mužov (bývalí spolužiaci, boli sme super partia) no a s tými si píšem asi tak 3x do roka (narodeniny, meniny, Vianoce) a okrem toho máme raz do roka stretávku, na ktorej som ale od pôrodu nebola, takže s mojimi kamarátmi mužského pohlavia sa nestretávam.

dollynkaa
21. apr 2015

@nesa929 v niektorych vztahoch sa divim zeny to respektuju.ja by som to nerespektovala obzvlast ked je to kazdy den