Partner a kamarát

31. aug 2022

Už nejaký čas sme s partnerom spolu, máme 2 malé deti.. Nás vzťah nie je ideálny, avšak koho je... Má starobylé názory, že žena patrí do kuchyne, sexuálne spolu skoro vôbec nežijeme.,... Pár týždňov dozadu som sa viac skamarátila so ,,známym"... Rozumieme si, a vždy sa teším, keď máme ísť von, kedze sa môžem s niekým porozprávať, keďže doma buď deti, domácnosť, a keď deti spia a doma porobene, len si píšem s kamarátom, pretože partner radšej zahrá nejakú hru, alebo pozrie nejakú kravinu v TV... S tým kamarátom sa už vídame každý deň...pokecáme, zasmejeme... Rozumiem, že s ním neriešim to čo sa už riesi keď ma človek rodinu, atď... Avšak vzťah nemá byť len o deťoch, domácnosti a peniazoch nie? Muž zachvilu odchádza do Nemecka, napriek mojim protestom, ale chce peniaze.... Tak ide... S tým kamošom si veľmi rozumiem, sme už lepší kamoši ako je s partnerom, pritom prvé boli oni dvaja kamoši ale časom som sa s ním viac spriatelila ja.. nehovorím, že ho chcem zbaliť alebo niečo také, avšak vďaka priateľstvu s ním zisťujem že s partnerom sme úplne odlišný.. a neviem ako ďalej....asi som sa chcela hlavne vyrozprávať.. chcem aby sa vrátili času, keď sa ku mne správal ako ten kamarát, keďže na začiatku sa správal tak pekne môj partner..teraz úplne iný človek... Vymýšľala som všeličo, aby bolo lepšie aby sa nám zlepšil vzťah... On má radšej pošle von s tým kamarátom,.keď deti spia než by sme boli spolu...čo si o tom jeho postoji myslieť,?

doriiis
31. aug 2022

Ze muzovi si ukradnuta a teba pritahuje ten kamarat.

zmrzlinka2021
31. aug 2022

Myslim si, ze frajerovi vyhovuje, ze mas noveho takmer frajera a proste ked ho opustis, ty budes ta zla. Pravdepodobne je frajer s tebou hlavne kvoli detom a nemate vela toho spolocneho a vlastne nemate ani fungujuci vztah, takze len caka, kedy sa zdvihnes a odides.

No aj to sa stava, ludia pocas chodenia zistia, ze si nepasuju, tak sa rozchadzaju. Len skoda, ze ste si do nezreleho vztahu poriadili deti.

autor
31. aug 2022

@zmrzlinka2021 to mrzí aj mňa... Hlavne kvôli deťom... Avšak v tom čase, keď sme si riešili deti sme fungovali perfektne...

janinah
31. aug 2022

Muž chce peniaze....pre koho? nie náhodou pre svoju rodinu?...žena patrí do kuchyne....a čo iné by mala robiť žena v domácnosti /asi si na RD/ ak nie starať sa o deti a domácnosť?...nesexujete? prečo? odmieta on teba alebo ty jeho alebo? máš deti,tak sa spamätaj skôr ako sa s daným kamarátom vyspíš,to bude cesta do pekla,zničíš si rodinu a deti..namiesto toho ,aby si zachraňovala váš vzťah /napr. v manž.poradni/ tak beháš vonku za druhým.....nie si zodpovedná len za seba,ale aj za deti

zmrzlinka2021
31. aug 2022

Vies, aj to, ze frajer chce ist do nemecka bez toho aby to s tebou konzultoval, hovori len to ze ho nezaujima tvoj nazor.
Otazne je, co dalej. Odide do nemecka, peniaze budes mat, on bude v keli a mozes na frajera kaslat.
Ak sa rozides s nim, budes musiet financovat vsetko sama.

Ako to mate s byvanim? Mate spolocny byt?

nely1704
31. aug 2022

Skus sa rýchlo otriasť, prebuď sa do reality lebo TY ostaneš sama s deťmi, TY budeš bez peňazí a TY budeš ta zla , ktorá si niekoho našla...na vzťahu treba pracovať a zamysli sa nad tým, prečo to bolo kedysi fajn a teraz nie je. .. aj keď si s kamarátom rozumieš neznamená, že budete nakoniec žiť šťastne do konca života takže sup sup trosku sa posnaž a zabojuj o otca Tvojich deti

autor
31. aug 2022

@zmrzlinka2021 ja som mu už nie raz povedala, že radšej sa uskromnime, aj deti učím skromnosti (on ich chce rozmaznávať) ,hlavne nech sme spolu, ako rodina....a po rozchode by ma financoval, respektíve naše deti, čize toho sa nebojím.... Skôr, chcem aby pochopil, že nie všetko je o peniazoch, pohodlí a že občas sa musí človek zaprieť aby niečo fungovalo..

janinah
31. aug 2022

tak sa zapri,aby ti fungovala tvoja rodina

zmrzlinka2021
31. aug 2022

@autorka Otazne je, ci on ma zaujem. Prednejsia mu je jeho osobna sloboda, peniaze, ako zivot a cas s vlastnymi detmi a cas so svojou priatelkou. Deti mu teraz rastu, teraz ho potrebuju... peniazmi si vztah nekupi.
Mozno by bolo dobre si spolocne sadnut a porozrpavat sa o vasom vztahu a byt k sebe uprimni.

autor
31. aug 2022

@janinah a keď žena už nie je na MD, chodí do práce, tiež patrí do kuchyne? Vo vzťahu, v dome, v rodičovstve sú vždy dvaja... Čiže ten jeho názor mi nepríde rozumný.. ty keď si bola na MD muž ti nepomáhal? Čo sa týka sexu, odmieta on mňa.. vraj mu to nechýba, skôr si pozrie porno a porieši čo má pri ňom... A nikto sa tu s nikým nechce vyspať, v živote by som svojho partnera nepodviedla... Mne samej nejde do hlavy, že radšej má pošle za druhým, než by chcel tráviť čas somnou..

autor
31. aug 2022

@janinah ja robím všetko čo je v mojich silách... Už som navrhla aj poradňu, povedal že v živote tam nepôjde... Navrhla som že dám deti k mame a spravíme si čas pre seba, zhodnotil, ak chcem môžem ísť von s kamarátom... Alebo druhá varianta, sme rodičia ,nemáme prečo dávať deti preč a byť sami, máme fungovať s detmi...avšak to platí len do chvíle, kým nechce on ísť sám s kamosmi, vtedy nevadi, že on sa zabáva a ja som noc i deň sama s deti..

autor
31. aug 2022

@zmrzlinka2021 ja sa s ním snazim rozprávať.... Ale nevidím v tom veľkú cestu..

deti95060810
31. aug 2022

pozor, začínaš sa namotávať na kamaráta...

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
isadeira
31. aug 2022

No, zas a znova, zasnem nad tymito empatickymi “radami” :D neuveritelne. Este ta tu sprdnu…ja ti rozumiem, chces napravit vztah s partnerom, on o to nema zaujem a dovod nepoznas, lebo muzi casto proste nekomunikuju ako my zeny…citis sa osamotene, nelubene a nedolezito a trapi ta to, nechces ho podviezt, si jednoducho hladna po muzslej pozornosti….ja by som ti poradila, ze ak nechce ist on do poradne, objednaj sa k terapeutovi sama, lebo aj tak to, ake mame vztahy v zivote, prameni z nas. Mozte spolu prebrat dynamiku vasho vztahu a urcite si z toho vela vezmes. Niekedy placeme, ze partner nie je taky ako byval, ale ani my nie sme take ako na zaciatku…uchechotane, zvodne, nezne a prijemne spolocnicky…casom sa proste nazbieraju starosti, zranenia, nedorozumenia a ludia si zacnu byt menej a menej pritazlivi….mam z toho pocit, ze partner je rezignovany, chce aby si sa mala dobre, preto ta posiela s kamosom von, lebo on na to nema chut a energiu, co nemusi znamenat, ze ta uz nema rad. Zacni nejak od seba, necakaj kym sa zmeni on, to by si sa mozno ani nedockala….hovorim z vlastnej skusenosti, my zeny velmiiii velmi vieme smerovat celu dynamiku, ale najlepsie by ti pomohol odbornik a nie zenske z modreho konika 🙂

miadi
1. sep 2022

Preco nechodis von s kamoskou? Preco ti robi dobre spolocnost cudzieho chlapa ? Ako sa mozes citit fajn niekde vonku pindat mu na svojho partnera kym on doma strazi deti ?? Ty mas pocit ze ty si super len on je “ zly .”? A ten vas krasny vztah sa pokazil kedy az ked ste mali deti? Hnet po prvom ? Ci az ked ste mali 2? Ono to chce dvoch. Na to aby to fungovalo aj na to aby sa to kazilo. Mne je divne od vas oboch toto chovanie , ze on chce aby si sla von kazdy den s kamosom a ty kludne ides ., nehovorim ze ty chces snim nieco mat .. ale ty uz snim mas vacsi vztah ako s chlapom ktoremu si porodila dve deti . Stym si uz len ako spolubyvajuca. Netahaj treriu osobu do vztahu venuj viac energie vam dvom, alebo to ukonci. Komunikuj so svojim partnerom. Mozno Uz ste rozideni len o tom este nevies ..

wheel
1. sep 2022

Ked nema zaujem tak to nezachranis, ked Ti zivot s nim nevyhovuje a neda sa to zmenit tak rozchod asi pride. Mozno rezignoval na zaklade niecoho cim si ho sklamala to my nevieme. Cas vsetko ukaze , mozno sa rozidete, mozno budes spavat s kamaratom kym sa odhodlas k rozchodu a mozno to date dokopy. Co spolu nema zostat, to spolu neostane. A zas travit s niekym zivot len preto aby si s nim bola ma aky vyznam? Zivot mame kazdy len jeden. Kazdopadne urcite by som nerobil zbrkle rozhodnutia, este to nebal ale podla jeho postoja sa priprav na vsetky varianty

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jaskolka
1. sep 2022

Ak chceš ukončiť vzťah s terajším, tak ho ukonči. Ale nie takto že počas vzťahu už sa namotavas na iného, snivas o ňom a podobne. Lebo to všetko je len v medziach "sladkého kamarátstva"
Plánuješ potom hneď ísť do nového vzťahu s tým kamarátom? Ide o to, že potom vás oboch môže ovalit realita, a už to nebude len o hrkutani cez písmenká.
A ty ostaneš ešte viac sklamaná.
Jednoducho najprv si pozrieš vzťah (ak to nijak inak nejde tak rozchodom) skrs fungovať sama a pripadne potom riešte niečo

autor
1. sep 2022

@isadeira ďakujem ti krásne.

autor
1. sep 2022

@miadi pretože rovnako ako ja, tak moje kamarátky sa poprestahovali za svojimi partnermi. A zatiaľ tu nemám žiadnu novú.. a kto hovorí o pindaní? Jedine ty... A keby človek aj pindá, tak to by pindal aj s kamoškou nie? A deti spia vždy keď idem von. Najprv sa musím postarať o domácnosť, o ne, uspať ich, až potom mám nárok ísť von, čiže vôbec sa nejde pretrhnúť pri tých deckach keď som von...

autor
1. sep 2022

@jaskolka ja nehovorím o vzťahu z tým kamarátom. Skvelé si rozumieme, a to je celé. Ani jeden by sme partnerovi neublížili, keďze ho obaja poznáme dlhé roky.

marca12
1. sep 2022

@janinah na vztahu musia chciet pracovat obaja. Ona sa moze aj rozkrajat,ked on nespolupracuje. A to uz co je,ked ju posle za kamaratom?

hayabusa1337
1. sep 2022

no len aby si sa nedosmiala po rozchode s tym ako ta bude financovat 🙂

autor
1. sep 2022

@hayabusa1337 deti financovať bude. A mňa nemusí, a keby veľmi nechce nemusí ani tie. Dokážem sa postarať o nás aj sama

janinah
1. sep 2022

@marca12 som už stará vydra..keby som mala takého muža a záleží mi na rodine tak uspim deti a posledné co by mi napadlo je ísť von za kymsi.Uvarim fajnú večeru.vino.nahodim sá a idem zachraňovať čo sa dá.nemusi to vyjsť na prvý pokus.ale nevzdám sa.ak toho manžela stále ľúbim.Ona to nechala zájsť príliš ďaleko.ale nikdy nie je neskoro na záchranu aspoň to skúsiť.ale poriadne.. žiadne behanie vonku ...

autor
1. sep 2022

@janinah môžem sa nahodiť ako kolvek môj si to už nevšimne, keďže už nemam takú postavu ako pred deťmi, víno nepije a poslednú dobu nechce somnou nič pit...keď deti spia chce mať svätý pokoj

marca12
1. sep 2022

@janinah v tomto uplne suhlasim. Nechapem,preco ludia riesia krizu s tretou osobou namiesto toho,aby zachranovali doma vztah. Takto daleko by som to nenechala ani ja zajst,ze budem po veceroch travit cas s kamaratom,ktoreho mi aj muz odobri? To kde sme,ze muzovi nevadi,ze jeho zena chodi von s chlapom. Asi som leniva na to alebo stara skola,no zazila som kadejake krizy,ale nikdy som nemala chut stretavat sa s niekym inym.

marca12
1. sep 2022

Tak je nacase sa vazne porozpravat ako si on predstavuje vase fungovanie. Ci nahodou jeho odchod za pracou do Nemecka nie je len zamienka ako sa dostat z domu a mat pokoj. On si bude tam zit slobodne a ty sa mas doma suzovat,co bude s vasim vztahom? Toto si musite vyriesit,kym neodide prec,nech sa vyjadri.

janickacrazy
1. sep 2022

@marca12 no možno aj on má milenku, preto mu to nevadí, lebo inak mi to veľmi logiku nedáva plus keď zoberieme do úvahy, že manželku odmieta v posteli 🤔