Plánovaná sekcia a možno nesprávny termín pôrodu

oblivian
14. júl 2015

Ahojte, zaujímal by ma váš názor alebo skúsenosti:
Som v 37. týždni tehotenstva podľa poslednej MS. Podľatoho by som mala mať termín pôrodu 31.7.2015. Moja gynekologička mi však pri prvej kontrole napísala termín 26.7.2015. Neviem, podľa čoho určila ten skorší dátum, doteraz som sa tým nejak nezaoberala, ale keďže moje bábätko je stále KP, chcú mi robiť sekciu. V piatok idem na ďalšiu poradňu, vtedy sa dozviem aj dátum SC, aj všetky info okolo... ale zaujímalo by ma, prečo termín pôrodu nesedí s termínom podľa poslednej MS (MS som mala vždy pravidelnú) a prečo nemôžu v nemocnici počkať so sekciou do konca júla alebo dovtedy, kým sa bábätko samo nevypýta na svet chceli by to robiť 27.7.)?

marianna1203
14. júl 2015

@oblivian mala si sa pytat.mozno urcila podla velkosti babatka.niektorym to jednoducho nesedi.mojej svagrinej to tiez takto povedali a doktor povedal ze on urcil podla velkosti plodu (co znaci velkost hlavicky,stehennej kosti atd.)je to len 5 dni takze to nieje az tak vela.drzim palceky

curious_george
14. júl 2015

@oblivian buď bez obáv, pri plánovanej sekcii nie je dobré čakať až kým sa bábätko bude pýtať na svet samo. ak si teraz v 37. týždni, 27.7. je úplne v pohode, pretože dieťatko je úplne donosené od skončeného 37. týždňa. mojej manželke robili plánovanú sekciu v 37. týždni a všetko je ok, naše dievčatko nebolo predčasne narodené.

nicolle21
14. júl 2015

ja som rodila pred 2 rokmi tiez planovane.. podla ms som mala termin 26.7.,ale vedela som presny den otehotnenia (cyklus som mavala dlhsi) a podla neho som mala rodit az v prvom augustovom tyzdni - to ale nikto nebral do uvahy.. potom podla daktoreho sona sa urcil druhy termin 29.7. a nakoniec maleho naplanovali a odrodili 22.7. a mal 3750g a 53cm,cize celkom normalne dieta.. co tym chcem povedat je,ze urcite ta kontroluju aj na sone,ze ako to s malym je,ziadny strach,par dni hore dole nie je katastrofa..
a preco nemozu cakat kym sa to zacne spontanne.. mozno preto,ze na operaciu mas ist pripravena - nejest nepit a tak..nikdy nevies,kedy sa to spusti.. inak toto som aj ja mala od dr instrukcie - ak sa spustia kontrakcie skor,tak prestat jest pit a hned prist

katarinamarkova
14. júl 2015

@oblivian a podla sona ti presne sedeli tyzdne? mozno urcila termin podla velkosti babatka 🙂 lebo termin podla poslednej menstruacie je cisto ale cisto orientacny a 2-3t. lietajuci 🙂
a mas tam rozdiel 4 dni 🙂 to je fakt uplne jedno, nie?
a este dodam - ide o planovanu sekciu z nejakeho dovodu - cize koniec panvovy a predpoklad,ze by bol teda prirodzeny porod asi konkretne v tvojom pripade mozno riadne komplikovany aj pre teba aj pre babo.....takze je len lepsie termin urcit o cosi skor - predide sa tak, tomu, ze male sa na svet vypyta skor a tebe sa stane, ze porodis po ceste do porodnice koncom panvovym za asistencie manzela, taxikara, neskuseneho sanitkara.....

deninka233
14. júl 2015

KP nie je dôvod na sekciu, mne doktorka povedala že budeme rodiť normálne a ak pôrod nebude postupovať - zadoček je mäkkší a krčok nemusí dobre dilatovať - tak potom sekcia.
Za ďalšie počkať so sekciou môžu, Ty si klientka, oni poskytovatelia služby, takže stačí im povedať to, čo si napísala tuto nám ako Ti nesedia termíny hoci MS máš pravidelnú, doktor Ti môže povedať svoj názor na vec ale to je asi tak všetko.
Je to len pár dní, ale ak máš mať z toho blbý pocit, tak proste zabojuj.

monika2712
14. júl 2015

@oblivian ver mi ze nechces cakat kym sa babo same vypyta, lebo potom uz moze byt neskoro na cisarsky. radsej nech sa naplanuje a fakt tych par dni hore dole je uz uplne fuk, babo uz je donosene.
ja mam maleho tiez KP rodeneho planovanym ciraskym, a naplanovali mi ho o tyzden skor ako bol TP.

sandri
14. júl 2015

tiez som rodila sekciou kvoli KP a tiez som sa zamyslala nad tym, preco mi urcili termin o par dni skor. Dr. mi to vysvetlil tym, ze v mojom pripade bol maly strasne velky (porodna vaha bola 4460g) a ze pokial sa bude cakat na spontanny zaciatok, nikdy nevies, aky to bude mat priebeh. Ze to moze byt tzv prekotny porod (to su tie, kde prvorodicka odrodi za 2 hodiny od zaciatku kontrakcii) a ze kedze prvy ide zadok, tak ten je makky a ten urcite porodnymi cestami prejde, ale ze vzhladom na velkost maleho sa moze stat, ze hlava sa nezmesit a kedze ide v tomto pripade posledna, tak sa maly moze zaseknut v porodnych cestach... preto to dali skor ako bol odhadovany termin porodu.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre