Platíte si pôrodníka, alebo to nechávate na náhodu?
Prvý krát som si zaplatila, ale nebola som spokojná takže zvažujem či budem niekoho platiť pri druhom pôrode. Aké sú vaše skúsenosti?
Možno aj podľa toho, kde chceš rodiť. Ja som rodila v pôrodnici, kde mi bolo povedané, že všetci sú super odborníci, tak som neplatila a bola som skutočne aj rada. Ušetrené paniaze :D
Ahoj, áno. Platila som si 4 x a urobila by som tak určite znova...
ja pri 1.porode nie, pri druhom uz ano, chcela som mat akusi istotu a keby aj nestihol prist, peniaze by mi vratili, ale stihol a vsetko super
ale aj pri prvom nezazmluvnenom vsetko ok, ale mala som stastie, lebo v ten den som tam bola sama a okrem mna mali iba 1cisarsky
pricom pri 2.porode som bola aj rada, ze som mala zazmluvneneho lekara, lebo v ten den tam bolo 15porodov a ja som rodila rano o piatej a ledva pre mna nasli volny box a videla som tam jednu sluzbukonajucu lekarku a asi 6porodnych asistentiek, tie vraj tiez robia porody, ked su bezproblemove (teda na antolskej v BA to tak funguje)
Nie,ani mi to nenapadlo a nechala som to na nahodu..(ani som to neolutovala) a vsak nikdy nevies aky bude priebeh..u mna to bolo extra rychle takze asi bolo jedno kto tam bude😀
Prvy krat som neplatila. Bola som na Antolskej v BA - vraj su vsetci super odbornici. K porodu prisla sluzbukonajuca lekarka, nejaka mladsia - zjavne nie prilis skusena.
Vysledok - pridusene dieta, neodhadla ze ten porod sa nevyvyja dobre. Kopu oxytocinu, potom oddych, o 2 hodky zase oxytocin. Zachranil to v hodine 12tej iny privolany lekar, ktory dieta doslova vytlacil. Dieta nedychalo, nereagovalo, cele modre, napilo sa smolky, resuscitacia 5 minut, Apgar skore 1/2/5.
Cely prvy rok jej zivota som chodila so strachom po x vysetreniach a rehabilitaciach, ci nebudu nejake trvale nasledky. Nastastie vsetko OK.
Pri druhom porode som si lekara zazmluvnila, nelutujem ani cent. Porod bez problemov.
Mozno nahoda? Neviem, ale ja som to uz nehodlala riskovat k neznamemu, ktory ma 1x vidi pri porode.
Neplatila som 4x a skúsenosti výborné.
platila som si a ak by som rodila znovu, tak neplatim nikoho alebo radsej PA (kedze lekar v zasade chodil len na kontrolu a prisiel na finish) - bola som s nim spokojna, o to pokoj ale stretla som tam viac porodnikov a vsetci boli fajn
Platila som, a ak raz budem rodiť znovu, tak si tiež zaplatim
@chiara_elle aj tak ma uvidî prvý krát pri pôrode, ale máš pravdu... mám vytipovaných minimálne dvoch doktorov, ktorých netúžim mať pri pôrode a riskovať tak... jeden bol pri prvom pôrode, mal super recenzie, odporùčania ale keď došlo k pôrodu išiel si svoje a doslovne ma niekoľko dní ignoroval. Druhá doktorka po ktorej netúžim, ma vyšetrovala po príchode na 1 pôrod a tymi kliešťami kt. sa vyšetrujeje krčok mi prištikla okolie a krvácala som ešte 2 dni... doslova nešika čo mi potvrdili aj iní lekári.
V ktorej porodnici budeš rodiť? 🙂
@erikahun nechcem takto verejne konkretizovať ale poviem východ SR.
No neviem, ako to je inde, no ja som k svojmu pôrodníkovi chodila predtým v nemocnici na ultrazvuk a neskôr aj do poradne, takže prvý krát sme sa určite nevideli na sále...a potom, pri tých ďalších pôrodoch sne sa už dobre ,,poznali,,...Ja by som si pre istotu zaplatila znova, predsa len, zaplatíš si aj lepšiu celkovú starostlivosť. A dupľom, ak by som vedela, že v nemocnici sú také ,,nešiky,,. Určite by som neriskovala život alebo zranenie dieťaťa alebo seba...
Neplatila som. Veľa ľudí mi odporučili konkrétneho lekára, že je top. Možno som mala šťastie obe deti som rodila pri ňom, len akurát mal službu. Na prvý krát som mala aj menšie komplikácie, ale v prišiel ma viac x skontrolovať v ten deň. Mal službu aj keď nás prepustili, naordinovali mi ešte kontrolné sono. Takže pred druhým pôrodom som nad platením ani neuvažovala.
Kočka s ktorou som naraz rodila si zaplatila prímara, no mala smolu, keďže bol august ten si užíval niekde dovču.
Rodila som dvakrat, porodnika som zazmluvneneho nemala. Za mna su to zbytocne vyhodene peniaze. Beriem to tak, ze su tam odbornici, ktori sa tomu rozumeju a vedia, co maju robit. Ale mala som stastie na rychle porody, na sale som bola obidva razy len asi hodinu a dr pri mne boli casto. Boli mili, hovorili mi co a ako.

Chcela som, no nemohol prísť, odrodil ma službukonajúci lekár a bola som veľmi spokojná