Po sekcii
ako rychlo ste sa zotavili a boli spat vo forme? ako Vas obmedzila rana?
za aku dobu vam nabehlo mliecko?
mali ste problemy s kojenim?
@dellfi neber to až tak. Ja som bola horšie na tom. Si predstav, že ti ho donesú umyté, s vyčesaným kohútikom na hlavičke, naolejované, oblečené a v bielej perinke.
@yanni sýty hladnemu neverí. Už to viac s tebou neriešim.
@malinajahoda Tak si zaai aj trojdnovy prirodzeny porod a nakoniec dieta v inkubatore na pristrojoch alebo este "lepsie" ako kamoska, dieta tym porodom poznacene na cely zivot. Z nejkeho dovodu ti ten cisar v pravej chvili urobili a vyslo z toho zdrave dieta. Bud rada. Kamoska taketo stastie nemala. Hlavne vec, ze prirodzene. Ona ma uz 20 rokov oci pre plac. A traumu doteraz. Stale vravi, keby jej ten cisar urobili. A to uz kricala, aby rezali. Ale nie. Ziadny dr.... ju nepocuval. A tak to aj dopadlo.
No, ja normálne ľutujem, že som sa to opýtala. Jedna normálna otázka a hneď aké osočovanie. Ako ja beriem iný názor, ale nestačilo napísať napr. že nie, nie je mi to ľúto, ale som za to vďačná. ☹
@jamika27 no a presne kôli tomu čo píšeš, som ten zákrok podstúpila. Bála som sa, že by som svojmu chlapčekovi nejako ublížila, aj keď to teraz to trošku ľutujem.
@malinajahoda áno, ja ťa chápem. Nechcem si ani predstaviť, aké to musí byť citlivé a boľavé keď si bola ešte aj v celkovej anestézii. Je mi to ľúto. A to že si sa s tým nevyrovnala už 7 mesiacov nie je dlho... Mňa to trápi už 15 mesiacov a doteraz si nemôžem prečítať nič o tejto operácii a ani obrázky si pozrieť bez negatívneho myslenia a pocitov. Často rozmýšľam ako sa ich zbaviť. Dokonca v slabších chvíľach mám dokonca pocit ako by ma okradli o ten najkrajší a najintímnejší moment s mojím synom. Ono je to iné aj keď si v lokálnej anestézii. Vôbec pri tom nespolupracuješ, nič nevidíš a naraz len s poza zelenej plachty výberu dieťa. Som vďačná za to, že mi ho hneď priložili a že mi ho nechali celých 24 hodín v posteli a sestričky mi ho chodili len k prsníku prikladať a plienku kontrolovať. Videla som ako sa triasol a keď mi ho priložili sa upokojil. Len mne žiaľ potom strašne začal klesať tlak až som myslela, že sa nenadychnem viac. Kým ma stabilizovali bol u manžela. Ale aj tak je to iné ako prirodzené. Dcéru som totiž porodila normálne. A to bolo oveľa emočnejšie aj keď som bola na smrť unavena. A ten pocit zarmutku a pocit zlyhania proste mám aj tak. Fakt ako by ma o to okradli. Dúfam, že som ti ešte nepriložila tým to mojim príbehom, že ty si nemala ani to. Držím palce pri druhom dieťatku. 🙂
@yanni je súper, že si taká praktická žena a dokážeš sa striasť zlých pocitov, len by si mohla byť ohľaduplnejšia k tým čo sú trochu viac citliví ako si ty.
Ďakujem za názory, dúfam, že tie ďalšie budú písané v priateľskejšom duchu aj keď nebudú súhlasné.
@dellfi osobne si myslim,ze radsej mat "zbytočný " cisarsky rez ako mat fatalne nasledky pri prirodzenom porode. Stale mam v myslienkach mamičku viacrodicku,ktorej lekari verili,že to sama dá..vsak nerodí prvý krát. Žiaľ fatalna chyba odobrala matku detom a manzelku mužovi. To čo ty prezivas po cisarskom tak 100x horsie spomienky zanechal prirodzeny porod v rodine kde matka zomrela...tak isto zbytočne. Zial to je zivot..to su rozhodnutia lekarov. Nie vzdy su so stastnym koncom. Aj ked sa ti to teraz nezda,ale tvoj cisarsky rez stastny koniec má. Zabojuj proti negativizmu a raduj sa z toho co ti zivot dal...nech je uz v akejkolvek forme. Ver mi,ze depresia je sviňa..velmi nenápadná ale narobí škody z ktorych sa roky nedostaneš. Treba velmi rychlo preladit na pozitivnu vlnu. Ja som pri svojich porodoch zažila kadečo. Mám 5 detí a z toho 4 cisarske rezy. Ten uplne prvy bol cisarsky tiež a mozno pred rokmi by som to nazvala zbytočný..vsak bol problem len,ze dieťa bolo otočené hore hlavičkou a porod sa spustil v 36tt. Ci by som dala prirodzeny porod KP? Možno ale lekar ani na sekundu nesuhlasil..ale vsetko dopadlo ako malo a neriesim co by bolo keby bolo. Mimochodom toto moje prve dieťa mi zobrali hneď jak sa narodil na JIS a dostala som ho k sebe az na 5 deň. Dovtedy som chodila za ním ja. Mohli mi zobrat kadejake prvenstvo..nebola som pri tom keď ho prvy krat umyli a obliekli sestricky, nebola som prva kto ho drzal v náručí, nebola som prvá kto ho krmil mojim odsatym mliekom a predsa nikto mi nemoze zobrat to, ze on je moj prvý syn ktory zo mna spravil mamu.
@dellfi to ti verím že spontánny pôrod bol citovo bohatý, aj keď som ho vlastne nezažila. Vôbec si mi nenapísala nič zlé. Veľa z toho cítim tu ov ako aj ja. A najkrajšia veta od teba je, že si videla ako sa triasol a po prilozeni sa upokojil. Nádherné 🙂.

@dellfi a načo to teraz riešiš? už to nezmeníš, užívaj si malú a život ....
Vieš na jednej strane teraz si nahnevaná na lekárov, že ti urobili asi zbytočne cisarsky rez, na druhej strane, keby si vydupeš prirodzený a skončí to zle, tak by si nadávala na lekárov, že si mala preddispozície na cisarák atď. Verím tomu, že sa lekári tiež nie vždy správne rozhodnú. Ale medicína a ľudské telo je vážne nevyspytateľné. Ďakuj bohu za túto dobu a možnosti CR. V minulosti deti a matky pravidelne pri pôrodoch umierali (aj moja stará mama zomrela pri pôrode, otec nemal nikdy mamu!).
Tak buď rada, že žiješ, že máš dieťa a plakať nad tým čo mohlo byť. Aj ja som išla CR, nie som až taká precitlivelá, ale venuj sa skôr budúcnosti a teš sa z toho čo bude.