Pokles panvového dna po pôrode

magdalenka80
17. feb 2013

Ahojte, bola som u lekarky a vravela že mam po porode poklesnute panvpve dno, ze mam cvicit cviky a uvidi sa. Mate s tym nejake skusenosti..?

domin85
17. feb 2013

Zadaj si do vyhladavaca "Mojzisovej cvicenia" sice troska je to narocnejsie ale ked zistis kde ktory sval zapnut je to efektivne ;)

miraska333
17. feb 2013

@magdalenka80 Velmi ucinne su aj Kegelove cviky, su urcene na spevnenie svalstva panvoveho dna, pomahaju zmiernovat az odstranit inkontinenciu a nie su ani narocne na cas.

ssussie
17. feb 2013

@magdalenka80 .... tak a to si uz po porode, leb nam tu svieti, ze este len cakas 🙂 - tie mojzisovej cvicenia si zeny chvalia 🙂

aristka
17. feb 2013

to znamená,že ti môže začať unikať moč napr,pri kýchnutí,alebo sa ti spravia hemoroidy,ale neviď to katastrofálne,treba posilňovať spodné bruško a ráno ,na obed ,večer sťahuj pošvové svaly koľko vládzeš ako keby si chcela regulovať močenie stiahnuť a uvolniť,zafixuj si to na celý život a tvoj problém sa určite vyrieši a nebudeš mať problém s inkontinenciou v starobe 😉

enisska
8. apr 2013

Mala som tiez tento problem a po cvikoch mi to preslo.trvalo to sice vyse pol roka ale da sa to zvladnut.a bolo to dost zle,myslela som prvy moment ze mi to tak zostane ale gynekolog ma uistil ze to prejde.aj tak bolo.

enuskama
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mama2502
25. feb 2019

@enisska prosim a co si cvičila ?

juya
4. mar 2020

Nemavate pocit, ze vam stale treba cikat? Aj ked ste prave boli na toalete? Svaly panvoveho dna mi zosilnelo cvicenim, ale urgencie a absencia pocitu ulavy po vymoceni ma trapia nadalej.

enuskama
5. mar 2020

@juya pozri si Skolapanevnihodna.cz

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre