Pomáha Hamiltonov hmat pri prenášaní dieťaťa?
Ahojte no uz 6 den prenasam druheho syna (prveho som prenasala 5) a doktorka vravela ked sa to nerozbehne tak ma caka hamiltonov hmat co som uz ja sama navrhla tiez lebo uz mam dost.. Ale zaroven sa bojim, bolelo vas to? Najradsej by som keby to uz ide ach jaj, predsa je to isty sposob vyvolania.. Ale asi lepsie ako napichanie oxytocinom.. Pomohol vam hamiltonov hmat?? Inak som otvorena na 4 cm a krcok temer uplne dozrety (vo stvrtok bol 0,5 cm a teraz v utorok uz ovela nizsie bol) . Je mozme keby sa mi to nespusti ze by mi stacilo aj vodu prasknut? Lebo aj doktorka nieco take spominala ze s mojim nalezom by to asi aj stacilo.
Este pockaj. Prasknutie vody je najbolestivejsie vyvolanie porodu, po oxitocine. Mas este cas, aj 2tyzdne po termine
V prvom tehotenstve som ho absolvovala 2x - prvykrat nebolelo absolutne, druhykrat trosku. Prvy nezabral, zacala som akurat trochu spinit, ale inak nic. Druhy neviem, ci zabral, ale na dalsi den sa rozbehol porod.
V druhom tehotenstve som bola rozhodnutna, ze ak budem po termine, necham si ho znovu urobit. 2 dni po termine som bola na kontrole a lekarka mi ho urobila. Bolelo dost, az mi slzy vyhrkli, ale vedela som, do coho idem a ze je to nic oproti porodu. O par hodin sa mi rozbehol porod.
Tak co mam robit? Moznost odmietnut mam, lebo mam veelmi zlatu pani doktorku aj sestricku. Pocula som ze prenasat sa moze max 2 tyzdne. Mam cakat este?
Ak je vsetko ok, naco do toho rypat? Kazdy zasah vyvola dalsiu reakciu, ktora veci trochu skomplikuje. Ak je ale vsetko ok
Vsetko je ok len som uz hrozne unavena z toho celeho. A zas to babo treba vyltlacit nie ze bude mat 4 ci viac kilo😀 bojim sa prvy porod bol VEX maly nepostupoval do porodnych ciest...
Hamiltona mi robili 2x v druhom tehotenstve, skusili pred vyvolavanim porodu (dcera musela ist von skor kvoli mojmu vysokemu tlaku). Po prvom som mala falosne kontrakcie ( vtedy mi navrhovali ostat v porodnici,ale kamoska PA mi odporucila pockat, lebo ak by mi pichli vodu,mohlo a stat,ze by som sa nestihla otvorit a skoncila akutnou sekciou), po druhom mi zacala odchadzat zatka, ale porod sa rozbehol az prostaglandin zdola. Drzim palce, nech sa to coskoro spusti.
Mna Hamilton bolel dost neprijemnejsi ako porod . A oxytocin som mala a nebolel vobec . Bez epidural. Vodu mi praskli pri 2 porodoch prvy x to nic nezrychlilo porod bol az druhy den. Druhy x som rodila 4.5h od prasknutia s oxytocin tlacila som 9 min. Kazdy porod je iny. Ja som prenasala 4dni a plodovka plna mekonium - Cize Nebolo by dobre Keby som prenasala 2t . Takze na tvojom mieste skusim vse 😅
Mne Hamiltona robili, ani som nevedela kedy. Akurát som dosť krvácala, ale pôrod nerozbehol. Nakoniec vyvolávali tabletkou a oxytocinom u mňa.
Hamiltona som nemala. Porod mi vyvolavali 2 tyzdne po termine, dostala som cipok. Maly mal vyse 4 kg a narodil sa 2,5 hodiny od zaciatku silnejsich kontrakcii a odteceni plodovej vody. Takze ja by som este pockala a vyvolavania by som sa vobec nebala.
Robili mi Hamiltona, tiež tak 5. deň po termíne, bolo to trochu nepríjemné, ale vôbec to nebolelo. Spustili mi to kontrakcie takmer ihneď, ale žiaľ, po 4 hodinách prestali, vyvolávať pôrod mi museli 12 dní po termíne, keď to už s ozvami a prietokmi vyzeralo veľmi zle prostinom od spodu, aj to len na druhý krát zabralo.
Nala som ho. Nie zeby bolel. Ale vyvolalo to skôr špinenie a neustalych poslickov. Nie pôrod . Už by som do toho nešla, lebo ma to zbytočné vyčerpalo
@anonym_autor ja radsej sto krat hamilton, ako jeden oxytocin :D
Ale mna hamilton vobec nebolel ( pri prvom 2x) ,skoncilo to prasknutim vody a aj oxytocinom aj tak...pri druhom mi hamiltona robili pri poslednych 3 poradniach, aj som si ho vyziadala sama...ale ci to pomohlo netusim...pomohli sme si inak:D a to sa vyplatilo... porod do hodiny od 1vej kontrakcie🙂

@anonym_autor ahoj, obe deti som rodila 9 dní po termíne, pri oboch mi robili 2x Hamiltonov hmat medzi termínom a vyvolaním pôrodu, nič to nepomohlo. Mňa osobne to bolelo dosť, je to veľmi nepríjemné vyšetrenie.