Pomôže lepšia flexibilita pri pôrode?
Dnes o 11:48
Ahojte , čakáme bábätko a zaujímalo by ma či lepšia flexibilita nejako pomáha pri rodení ? Cvičila som roky jogu a som flexibilná . Ak máte skúsenosť budem vďačná .
anonym_e7155a
•
Dnes o 12:19@anonym_autor je dobre cvicit pred porodom, odporucaju to samotne porodne asistentky v nemocniciach
@anonym_autor mne nepomohla, roky som cvicila jogu a ohybna som az moc. Prvy porod bol nesmierne narocny a bolestivy.

Pozri sa, vela zien co cvicilo a bolo super flexibilnych (neviem ci si nechcela pouzit ine slovo 😁 ) ci v kondicii, mali tazky porod, skoncili zle, alebo sa davali do poriadku este roky.
Toto nie je garancia nicoho.
Ja som nic necvicila, normalne zila, flexibilna (? 😃 ) som uplne bezne, a mala som dobre porody bez stehu a po porode som mohla uplne normalne fungovat sediet chodit, akoby som ani nerodila.
A pozor - nemyslim si, ze je to nejaka moja zasluha. Nie kazdy ma to stastie.
Porod sa sklada z obrovskeho mnozstva malych a vacsich zakonitosti a nic nie je garanciou... To je to iste ako tehotenstvo. To je taka otazka vo hviezdach, niekto moze mat 10 deti a 10 vybornych tehotenstiev, a niekto ledva vynosi to jedno dieta, s tolkymi komplikaciami a problemami, ze ho to stoji viac usilia ci zdravia ako inu zenu tych 10. A nie, nedeli sa to na zeny co cvicili jogu (alebo hocico ine a su v kondicii) a take, co nic pre dobre tehotenstvo a porod realne nerobili.
Vela stastia, nech Ti to dobre dopadne.