icon

Pomôže oxytocín urýchliť pôrod?

3. feb 2025

Dobrý večer dnes som bola na poradni a zistili že som otvorená na 4cm krčok mäkký 1cm… spravili mi hamiltona najskôr rano, potom poobede a následne mi dali oxytocin mala som už aj pravidelne kontrakcie a ako mi ho odpojili tak ani náznak kontrakcie. Som strašne smutná a sklamana, teraz tu ležím na izbe v nemocnici úplne deprimovana lebo som čakala že dnes už bude babatko na svete 😭 aké máte prosím skúsenosti ak ste mali podobnú situaciu budem rada ak sa podelíte

henii
3. feb 2025

A aký bol dôvod na to podávať oxytocín a robiť Hamilton a?

nikamia8316
3. feb 2025

ja som mala podobne, ráno o šiestej som prišla do nemocnice, pravidelné kontrakcie a tiež mi pichli oxytocín aby to bolo rýchlejšie a stal sa presný opak, nakoniec som porodila druhý deň ráno o 1:35

autor
3. feb 2025

@henii vysoký tlak a diletacia obličky

@nikamia8316 Ja som svoje kontrakcie ani nemala len tie z oxytocinu

bejka90
3. feb 2025

Ahoj. No mme dali najskor tabletku zdola nic sa nedialo. Ptoom prednosta prisiel asi po 2 hodimach a :nieco vo mne robil" :D bolo to strasne bolestive tak neviem ci hamilton alebo nie ale ppvedal ze musi ked tu mechceme byt do zajtra... hodinunto mi prepichli vodu..... a nasledne pptpm mi picjli az oxytocin lebo spm dovtedy nemala ani kontrakcie ani nic no po oxytocine nonstop. A 3a pol hdiny na to som porodila, ale oxytocin mi vkuse tiekol. Drzim palce ench sa to com skor rozbehne

trgypadl
3. feb 2025

Ahoj a ake mas hodnoty tlaku?mas aj nejake lieky?

autor
3. feb 2025

@bejka90 snad to čoskoro príde verím že do rana sa to ešte nejako rozbehne 😄
@trgypadl mám aj lieky a tlak okolo 145/95
Inak baby po tom hamiltone mi odchadza zátka aj ma na to upozornil len to bola hneda krv a hlien ale teraz som bola na wc a bolo to take ružové až to svietilo na tom papieri, je to ok?

trgypadl
3. feb 2025

Ano moze to byt aj svetlocervene,drzim palce nech sa to rozbehne,ale ak mozes este oddychuj😉

pe_mi
3. feb 2025

To si dobrá,keď po hamiltone píšeš na fóre ,aj po oxytocine.ja som mala pri oboch pôrodoch a skoro som umrela od bolesti.nikdy viac, ani keby traktory padali.
Už sa nechystám rodiť

autor
3. feb 2025

@pe_mi mne keď ho podávali tak som mala pravidelne bolesti no teraz tak raz za 15 minút iba… snad sa mi to do zajtra rozbehne 🥲

pe_mi
3. feb 2025

Nech ti to rýchlo ubehne.
Vzdy sa teším,keď sem niekto pridá,že máme to za sebou a miery a tak 😚

kiki68
3. feb 2025

@pe_mi ked to nezabera, tak telo nereaguje. Tam s tym nepohnes

maryetta
3. feb 2025

To je ten oxytocin. Mne ho dali pri prvom-hlupa som nevedela ze co to je. Brala som vsetko len nech porodim 🙂
Ale to bol hnus. Neotvarala som sa. A kontrakcie take pecky... ze mi skoro maternica praskla.
Dalsie porody som mala vyvolavane tabletou zdola. Aby krcok reagoval a otvaral sa a isli tie kontrakcie inac. A uplne iny zazitok to bol...

autor
4. feb 2025

@maryetta
@bejka90 ahojte baby dnes mi povedali že mi pustia vodu a opäť dajú oxytocin, myslite že to pomôže alebo to bude zbytocne a vypýtať sa na reverz? Svoje kontrakcie nemám žiadne iba som otvorená na 4cm
Ďakujem 🥺

maryetta
4. feb 2025

Mne chceli dat zakazdym oxytocin. Ja som uz potom odmietla po prvej skusenosti. Hlavne teraz pri poslednom. Ze dame oxy pojde to rychlejsie-ale zas ja som uz bol otvorrna na 8. Kontrakcie vsetko. Len este bola vysoko.
Ale dali ma na nohy a krasne hupla nizsie. Aj bez toho. A rychlo aj prislo ku porodu.

nin12345
4. feb 2025

Ako si dopadla?

trgypadl
4. feb 2025

Ak sa tlak drzi odmietla by som,uz si v termine?

bejka90
4. feb 2025

Ja neviem :( ale uz bysom to chcela mat radsej za sebou ako ost zas domov a zas naspat ;(